hirdetes

Porto az új Párizs – Egyre népszerűbb a portugál nagy város a téli utazók körében

ZH

Hogyha európai nagyvárosok látogatásáról van szó, nem biztos, hogy mindannyiunknak Porto jutna legelőször eszébe. Azonban a portugál nagyváros lassan átveszi Párizs helyét a látogatottsági listán.

porto

Porto az új Párizs

Van egy kis titok az Európába utazók körében, amely kezd kivilágosodni. Míg Párizs, Róma és Barcelona forró pontjai továbbra is milliók özönlenek, Portugália is hatalmas rajongókat szerez. Doug Ellison, az Ellison Travel & Tours elnök-vezérigazgatója meglátogatta a fent említett városokat, és azt mondja, Portugáliában olyan helyek is sokat kínálnak, mint például Porto. Óvilági esszenciájával, ugyanakkor kortárs kényelmével, valamint az európai legalacsonyabb árak közé tartozó árakkal a hidegebb szezonban is portugáliai útját felnyitónak nevezi. „… Elmentem, mondván: „Az embereknek gondolniuk kell Portugáliára.” Ez egy olyan hely, amelyet mindenképpen érdemes meglátogatni!

Miért érdemes Portóba látogatni?

A csodálatos Douro folyó a fő attrakció. A folyami körutazás kötelező, mondja Ellison. – Ami a leglátványosabb benne, az a táj. Lélegzetelállító kilátásai közé tartozik a szőlőültetvények sora, amelyeket aprólékosan telepítettek hagyományos meredek teraszokra, és furcsa falvak a dombok között. A Douro-völgy egyes részein – az UNESCO Világörökség része – több mint 2000 éve készítenek bort. Ellison az Azori-szigeteken, São Miguel szigetén is időt töltött. Írországhoz hasonlította buja és zöld mezői miatt. Sok ilyen területen meglepő módon vannak tehenek. A szigeten mindenhol látni fogja a holsteinokat, amelyek évente több mint 600 millió liter tejet termelnek. "Az Azori-szigetek nagyon szépek." Ellison szerint csak idő kérdése, hogy Portugália mikor kezd felzárkózni a turizmus más európai országaihoz. „Elragadóak az emberek a városban. Nagyon kedvesek. Azok számára, akik félnek az utazástól, kényelmes úti cél.”

hirdetes
hirdetes

Mikor érdemes Portóba utazni?

A főszezon Portóban a június-augusztus nyári hónapjaiban van. A hőmérséklet 22-25°C (73-77°F) körül mozog, és az általános légkör ebben az időszakban élénk. A strandon rengeteg úszásra vagy pihenésre alkalmas hely található, így a főszezonban is érdemes ellátogatni ide, még akkor is, ha a város kicsit forgalmasabb. Mivel Porto északon és a tengerparton található, várhatóan nem lesz olyan meleg a hőmérséklet, mint délen, ahol a hőmérséklet elérheti a 33 °C-ot (92 °F). Mivel ez a legforgalmasabb időszak a látogatáshoz, számítson arra, hogy az árak valamivel magasabbak lesznek.

Személy szerint, ha pénztárcakímélő utazást tervezünk, úgy gondolom, hogy a legjobb idő Porto meglátogatására az utószezon (április-május és szeptember-október). A hőmérséklet 11-20°C (53-68°F) között mozog, tehát ebben az időben még meleg van, de nincs olyan nagy tömeg, és az árak is olcsóbbak. Lehet, hogy kicsit esik az eső, de ettől függetlenül sok kellemetlenség nélkül élvezhetjük a várost.

A tél novembertől februárig tart. Lehűl, és a turisták tömege jelentősen megfogyatkozik. A hőmérséklet változó, de 13°C (57°F) körül mozog. Még mindig melegebb van, mint Európa nagy részén, ezért ha a kontinensen tartókodsz, és szeretnéd elkerülni a legrosszabb időjárást, irány Porto. 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Ferencvárosi Torna Club

Ferencvárosi Torna Club: a legeredményesebb és legnépszerűbb magyar klub, a magyar sport első... Tovább

Az Aggteleki-karszt és a Szlovák-karszt barlangjai

Az Aggteleki-karszt és a Szlovák-karszt barlangjai:  Magyarország és Szlovákia területén... Tovább

Tovább a lexikonra
Európa
X
Kövess minket facebookon!