hirdetes

Fájhat, eltorzulhat az arcod, rendellenesség alakulhat ki- ezért kell pótolni a hiányzó fogakat

VN

Egy hiányzó fog, hiányos fogazat esztétikusan sem szép, de emellett számos más okot is fel tudunk sorolni, amiért fontolóra kellene venned, hogy most azonnal fogorvoshoz fordulj, és pótold az elveszett fogat vagy fogakat!

Ezért kell pótolni a hiányzó fogakat

A hiányzó fogak következtében a fogak elmozdulhatnak és meglazulhatnak. 

Ha minden fog a szádban van, szépen egymás után, akkor stabilan tudják tartani egymást. Ha azonban hiányzik egy fogad, fennáll a fogak elmozdulásának veszélye. Az ép fogak elsodródnak a helyükről, ami a harapás megváltozásához, fogínybetegséghez és a fogszuvasodáshoz vezethet, ami sokszor fájdalmakkal is együtt jár. Egy hiányzó fog akár többet is okozhat, ha nincsen kezelve, pótolva. 

A hiányzó fogak következtében az arcod megváltozhat. 

Még a hátsó fog elvesztése is a száj elmozdulását okozhatja, ami öregítheti az arcot. Arcod minden aspektusa összefonódik, így a fogak elvesztése a csontok károsodását és az izmok leereszkedését okozhatja idővel. A hiányzó fog pótlása segít a helyükön tartani a többi fogat, biztosítva, hogy a szád egészséges maradjon (jó szájápolás mellett!), és az arcod sem változik drámaian.

hirdetes

A hiányzó fogak hatással lehetnek a mentális egészségre. 

hirdetes

Ha valaha is hiányzott a fogad (akár gyerekkorodban), akkor emlékezhetsz, milyen nehéz lehet rágni. Bár ez a kellemetlen érzés egy ideig figyelmen kívül hagyható, egy idő után irritálóvá válhat. A fog hiánya gyerekkorban szórakoztató lehet, felnőttként nem annyira. Egyesek azt tapasztalhatják, hogy a hiányzó fog befolyásolja beszédmintázatukat, ami önbizalom elvesztéséhez vezethet, és akkor az esztétikai kérdésekről nem is esett szó annyira nagyon. Azok a betegek, akiknél fogimplantátumot helyeztek be, gyakran beszélnek arról, hogy nem csak természetesnek tűnnek, hanem úgy is érzik magukat, mintha az az igazi foguk.

A hiányzó fogak következtében TMJ rendellenesség alakulhat ki. 

A fej oldalán lévő izmokat, amelyek segítik az állkapocs rágását és forgatását, temporomandibuláris ízületeknek vagy TMJ-nek nevezik. Ezekben az izmokban és a hozzájuk kapcsolódó rendszerben bekövetkező változások sok fizikai fájdalmat okozhatnak. Az egyik változás, amely TMJ rendellenességhez vezethet, a fog elvesztése és a pótlás elmulasztása. 

A mai fogászati technológia meglehetősen fejlett, így, ha hiányzik egy fogad, amelyet pótolni kell, fogorvosa segíthet eldönteni, melyik kezelés a legmegfelelőbb számodra. Az olyan szakszerű és modern fogászatokon, mint a Lévai Dental, nem kell fájdalmaktól félni, mert a legtöbb beavatkozás teljesen fájdalommentes. A modern orvostudománynak köszönhetően teljes fogat is lehet beültetni, természetes anyagokból felépíteni, így esztétikus eredményt elérni, részletes kezelési leírás és minden fontos tudnivaló: teljes fogbeültetés.
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Dunántúl

A Dunántúl Magyarország nyugati felének gyűjtőneve. A Duna folyási irányának jobb oldalát... Tovább

1956. november

1956. november 4: nemzeti gyásznapunk, ugyanis ezen a napon vonult be országunkba a szovjet... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek