hirdetes

Mozit alakítottak ki a Széll Kálmán téri metrómegállóban!

ZH

Sokan panaszkodnak a metrófelújításának ütemének lassúságáról, azonban a múlthéten egy igazán különleges kezdeményezésnek lehettek szemtanúi a szerencsések, ugyanis egy kis kultúrát csempésztek az egyik metrómegállóba egy mozi kialakításával.

Filmvetítés Széll Kálmán tér

Mozi lett a Széll Kálmán téri metrómegállóból


A Széll Kálmán téri metrómegálló ugyan csak egy estére, de moziteremmé alakult, amely kezdeményezést a húsz éves a Kontroll című nagy sikerű magyar film születésnapja volt az ihlet, hiszen a film fő helyszíneként a budapesti metró szolgált.

Az egyébként forgalmas Széll Kálmán téri metróaluljáróban múlt hét szombatról vasárnapra virradó éjszakán rendezték meg a privát vetítést, amelyen a Kontroll című filmet tekinthették meg a résztvevők. A privát vetítést a Partizán YouTube csatorna szervezte annak alkalmából, hogy a Kontroll című híres magyar film húsz évvel ezelőtt lett bemutatva.

A BKV nyitott volt az együttműködésre és előszeretettel szolgált helyszínként egy mozifilm levetítésére, amit az est házigazdája, Gulyás Márton árult el a jelenlévőknek, valamint egy érdekes bejelentést is tett, miszerint: az idén húszéves Kontroll című film egy új videósorozat debütáló epizódjának lesz a témája, ezért is szervezték a filmvetítést.

hirdetes

Újravetítették a Kontroll című filmet

A metróaluljáróba rendezett privát vetítésre a film rendezőjét, Antal Nimródot is meghívták, aki sajnos személyesen nem tudott jelen lenni a film vetítésén, de egy levélben megköszönte a közönségnek a szeretetét és a támogatását, amit ennyi év távlatából is kap a játékfilm megjelenése óta.

A Kontroll című magyar játékfilm az egyik legismertebb magyar filmek közé tartozik, de egyben a műfaj egyik legmegosztóbbja is. Egyesek a 2003-ban megjelenő filmet vígjátéknak tekintik, míg másik krimi-akció-thriller kategóriába sorolják, míg megint mások egyfajta társadalom-szatírát véltek felfedezni a filmben.

hirdetes

A Kontroll cmíű film számos díjat nyert megjelenése óta a 2000-es években, amelyek közül a legnevesebbek a negyvenedik Chicagói Nemzetközi Filmfesztivál fődíja, illetve a Cannes-i fesztivál Ifjúság díja, nem utolsó sorban pedig a Varsói Nemzetközi Filmfesztivál közönségdíjasa lett.

A Kontroll című 2003-as filmben olyan neves magyar színészek játszanak, mint Balla Eszter, Csányi Sándor, Mucsi Zoltán, Nagy Zsolt, Szabó Győző, Bicskei Kiss László vagy Pindroch Csaba. A budapesti metróban forgatott alkotás egy „fiktív világ” metróellenőreinek történetét meséli el. A rendező Antal Nimródot – saját bevallása szerint – elsősorban a jó és rossz küzdelme érdekli és érdekelte a film készítésekor.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

A jurta

A jurta: Magyar testvérnépek egyik hagyományos lakóépülete a jurta. Szerte a Kárpát-medence... Tovább

Somló

Somló: A Balaton-felvidéknek 9 tanúhegye van, a Somló közülük az egyik. A Balaton-felvidéki... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Európa Hírek