hirdetes

Produktív karantén, avagy 10 hasznos dolog, amiket megcsinálhatsz a korlátozások alatt

VN

„Már megint karatén? Már megint bezár minden? Már megint nem mehetünk sehova?” Te is feltetted már ezeket a kérdéseket magadnak? És azon gondolkodtál már, hogy az újonnan keletkezett négy fal közé zárt idődet hasznosan és produktívan is eltöltheted? Most adunk hozzá néhány tippet, hogy hogyan, avagy jöjjön 10 hasznos tevékenység, amiket csinálhatsz a koronavírus miatti korlátozások idején!

Mit csináljak a karanténban

#1: Tűzz ki célokat!

Ahhoz, hogy valóban produktív legyél, fontos, hogy tűzz ki célokat! A rendszeres napi vagy heti célok kitűzése abban segít, hogy átlásd, hogy mik azok, amiket szeretnél elérni, és ezekhez milyen apró lépéseket kell tenned naponta, hetente. Ha nem tűzöl ki célokat, akkor nem fogod látni, hogy mit is kell tenned pontosan.

#2: Dekoráld ki a lakást!

Hamarosan itt van a karácsony, és van egy remek hírünk, idén biztosan jutni fog időd rendesen feldíszíteni az otthonodat! Gondolj bele, szinte minden idődet otthon fogod most tölteni egy darabig, persze a munkát kivéve, amennyiben nem otthonról dolgozol, úgyhogy fontos, hogy megteremtsd a megfelelő hangulatot. Mutatunk is egy kis inspirációt!

#3: Tanulj nyelvet!

Hányszor fogadtad már meg, hogy na most tényleg fejleszteni fogod az angol tudásodat, vagy leporolod a németed, esetleg belevágsz a spanyolba, vagy egy teljesen más nyelvbe? Itt az ideje, hogy meg is tedd! Tölts le egy applikációt, nézz idegen nyelven filmeket, vagy olvass, tölts ki online teszteket, esetleg iratkozz be online tanfolyamra, és mire véget ér a karantén, legyél igazi profi!

#4: Online tanfolyam

De nemcsak a nyelvek területén fejlesztheted magad, hanem bármilyen egyéb tanfolyamon is részt vehetsz, ugyanis most rengeteg tanfolyamot hirdetnek meg online formában. Válaszd ki azt a területet, amiben fejlődni szeretnél, és csatlakozz egy online kurzushoz!

hirdetes

#5: Tanulj meg főzni!

Az éttermek bezártak, és mindenki otthon marad, remek idő ez arra, hogy elsajátítsd a főzés tudományát, vagy fejleszd magad ezen a téren is. Rengeteg főzős videó, recept és praktika van az interneten (például ITT), és persze online tanfolyam is, úgyhogy kapd elő a kötényed, és irány a konyha!

#6: Rakj rendet a szekrényekben!

Biztosak vagyunk benne, hogy neked is van egy szekrényed, ahova minden csak be van hajigálva, és abban is biztosak vagyunk, hogy ennek a szekrénynek a mélyén igazi kincsek vannak. Rakj hát rendet benne, és rendszerezd a dolgaidat! Ha vannak nem használt dolgaid, akkor ajándékozd el, lehet valakinek hasznosak lesznek a kinőtt ruhák, vagy régi gyerekjátékok, így az ünnepek előtt főleg!

#7: Edz!

Bezárnak az edzőtermek, de ok ez arra, hogy ne legyél kellően fit? Na ná, hogy nem! Edz otthon! Tudjuk, hogy nehéz, és sokszor hiányzik a motiváció hozzá, de erre is van megoldás. Lépj be a külön erre célra létrehozott csoportunkba, és meríts motivációt, na meg ötleteket, tippeket!

hirdetes

#8: Frissítsd a CV-det!

Mindenki azon sopánkodik, hogy nagyon rezeg a léc, lehet, hogy elveszíti a munkáját, de egy friss Önéletrajz azért nincsen mindegyikünk íróasztal fiókjában ennek ellenére. Frissítsd te is az Önéletrajzodat, kezd el aktivizálni a LinkedIn profilodat is, ha szakad a kötél, akkor legyél képben legalább!

#9: Javítsd meg amit meg kell!

Egy ezer éve félrerakott ing, aminek hiányzik egy gombja, régi pólók, amiknek kellene egy kis átalakítás, csöpög a csap, vagy valamit csak meg kellene csavarozni? Itt az ideje, hogy megcsináld ezeket az apróságokat!

#10: Csinálj Bakancslistát!

Nem lehet nagyon csinálni semmit, de pont ilyenkor érezzük meg csak igazán, hogy mennyi mindenre vágyunk. Írd hát fel ezeket, hogy mikorra már visszatér a régi kerékvágásba az élet, akkor legyenek terveid. Utazás, kiállítások, éttermek, aktív programok, mint például vízisí, ejtőernyőzés, és sorolhatnánk, a lehetőségek száma végtelen. Neked mi lesz az első, amit kipróbálsz, mikor újra kinyit a világ? 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

A Kibédi Hagyma

A Kibédi Hagyma: Kibéd a Kisküküllö folyó mentén, Erdély szívében, Szováta fürdő... Tovább

Fonyód

Fonyód: Fonyód város Somogy megyében, a Fonyódi járás központja. Népszerű üdülőhely és... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Érdekességek