hirdetes

Szuper programot mutatok – ezt ne hagyd ki Te sem szeptember végén!

TK

Amennyiben szeretsz túrázni és imádod a természetet, akkor ezt a programot Neked sem szabad kihagynod! Szeptember 25-én különleges lehetőséget kínál egy különvonat, mely egy csodás, vadregényes utazásra hív!

Bakony - Ördög-árok

Szeptember 25-én egy különvonat indul, mely egy vadregényes, elképesztő kirándulásra invitálja az érdeklődőket. A kiinduló pont Győr, ahonnan a Zirc-Dudar-Dudarbánya vasútvonalon utazhatunk, majd a résztvevők bejárhatják az őszi Ördög-árok szurdokját. Ezután pedig, amennyiben szeretnének, lehetőség nyílik a dudari körte- és diófesztiválra való ellátogatásra is.


Irány a vadregényes Bakony!


A Cuha-völgyi Bakonyvasút Szövetség szeptember 25-én egy különvonatot indít, aminek keretein belül Győrből ellátogathatnak az érdeklődők Porva-Csesznekre Zinc érintésével, egy olyan vasútvonalon, ami nem rendelkezik személyvonatokkal. A kirándulás úticélja a lassan már őszi színekben pompázó Ördög-árok.


Az Ördög-árok a Magas-Bakony egyik legvadregényesebb kirándulóhelyének számít, rendkívül kedvelt túrahelyszín. A szurdok Csesznek felől egy 12 – 14 kilométeres túrával közelíthető meg. A cikkünkben említett program különlegessége, hogy az év többi napján nem látogatható meg vasúttal.


Amennyiben az év egyéb időpontjain szeretnénk egy felejthetetlen, természetközeli élményben részesülni, akkor a túrát mellesleg rövidíteni is lehet – a piros jelzést kell követni Dudarról, így az útvonal megközelítőleg 3, odavissza mintegy 6 kilométer.

hirdetes


Mégsem érdemes kihagyni ezt a vissza nem térő lehetőséget, ugyanis ebben az esetben tapasztalt, a Bakonyvasút által felkért túravezetők segítik a kirándulást.


Arról nem is beszélve, hogy számos más lehetőséggel is találkozhatunk ugyanezzel a dátummal.


Dudari körte- és diófesztivál


Az utasok, amennyiben szeretnének a túrát követően részt vehetnek az ugyanezen a napon megrendezésre kerülő dudari körte- és diófesztiválon is.


Mit is érdemes még tudni a program kapcsán?


A különvonat Győr és Dudar között közlekedik majd a kijelölt napon, odaúton csupán a Porva-Csesznek megállóhelyeken áll meg – ezeken a pontokon is lehetőség nyílik majd a felszállásra, valamint itt meglátogatható lesz majd a kíváncsiskodók számára a Bakonyvasút Szövetség vasúttörténeti kiállítása. Emellett az egész nap nyitva tartó szintén a szövetség által üzemeltetett büfé várja majd azokat, akik megéheznének.


Dudarról a vonat Dudabánya rakodópályaudvarig közlekedik majd – ide azokat a vasútbarátokat várják majd, akik a személyforgalommal nem rendelkező Zirc-Dudar vasútvonalat is meg szeretnék tekinteni, valamint lefotózni. A mozdony átjárását megtekintve pedig várja az érdeklődőket a körte- és diófesztivál, ami csupán egy kilométeres sétára található meg a vasútállomásról.

hirdetes


De hogyan is fog kinézi ez a bizonyos szeptember 25?


Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, és szeretnél részt venni az imént említett szuper programon, akkor a menetrend a következő lesz szombatra:


•    Indulás Győrből 8:50 órakor különvonattal
•    Érkezés Dudarra 10:50 órakor
•    Vezetett túrák indulása Dudar vasúti megállóhelyről 11.00 órakor
•    Ördög-árok megtekintése 12 – 13 óra között
•    Visszaérkezés Dudarra 14 órakor
•    Részvétel a körte- és diófesztiválon 14 – 15 óráig
•    Visszaindulás Győrbe a különvonattal 15.00 órakor
•    Visszaérkezés Győrbe 17.25-kor


Ne maradj ki Te sem! Az eseményről bővebb információkat itt találsz, ahol a jelentkezés is lehetséges.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Aquincumi Múzeum

Aquincumi Múzeum: Budapest egyik leghíresebb, szabadtéri múzeuma.  A mai Óbuda... Tovább

A regölés

A regölés: a téli népszokások közé sorolható. A regölés a télközépi, karácsonyi,... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Kirándulás Szórakozás Utazás
X
Kövess minket facebookon!