Programajánló: mit lehet csinálni Budapesten november 9-13. között?

Programajánló: mit lehet csinálni Budapesten november 9-13. között?

Puskás Rékka
A héten a Márton-napé a főszerep

Star Wars-kvíz

November 9-én, hétfőn a Király utcai Roots-ban kvízestet tartanak, ezúttal pedig a kvízkérdések témája nem más lesz, mint a Star Wars univerzum. A Csillagok Háborúja rajongók 4-7 fős csapatokban mérhetik össze tudásukat. Ha te is a fanok táborát erősíted, mindenképpen itt a helyed, sok sikert és az Erő legyen veled!

Idiot Prayer – Nick Cave Alone at Alexandra Palace

Az Idiot Prayer – Nick Cave Alone at Alexandra Palace című koncertfilmben Nick Cave saját szerzeményeit adja elő szólóban, zongorán kísérve. A 2020 júniusában, a karantén idején online nézhető koncertként rögzített felvétel eredetileg csak egyetlen alkalommal volt megtekinthető internetes közvetítésben, ám most egy kibővített moziváltozatban világszerte láthatják a rajongók, méghozzá négy új, most először hallható dallal együtt a Corvin Moziban november 5-11. között. Az előadást a többszörös díjnyertes operatőr, Robbie Ryan vette filmre az Alexandra palota díszes Nyugati előadótermében. A filmet Nick Emerson vágó szerkesztette, míg a zenei felvételvezető Dom Monks volt.

18. Olasz Filmfesztivál

November 6. és 16. között a Puskin Moziban tartják a 18. Olasz Filmfesztivált. A Budapesti Olasz Kultúrintézet és az Istituto Luce-Cinecittà közös rendezvényén 13 kortárs olasz alkotást lehet megtekinteni eredeti nyelven, magyar felirattal. A járvány miatt elég sok filmfesztivál elmaradt az idén, ezért a programban olyan filmeket is láthatunk, mint a Velencei Filmfesztiválon díjat nyert Miatyánk vagy a több fesztiválon is méltatott Ne félj, ha megölellek, amelyet az 1982-ben a Mediterraneo című filmmel Oscar-díjat nyert Gabriele Salvatores rendezett.

Modern Gyárak Éjszakája – online program

November 13-án, immár negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Modern Gyárak Éjszakája, ezúttal az Innovációs és Technológiai Minisztérium felkérésére a résztvevő gyárak virtuálisan nyitják meg kapuikat a látogatók előtt. Az eseményhez eddig már több mint 60 vállalkozás csatlakozott. Rövidfilmek, fényképalbumok és írásos beszámolók segítségével mutatják be, hogy mit tartanak legfontosabb értéküknek, miért egyedülállók és innovatívak. Az érdeklődők több gyárral is megismerkedhetnek egy este alatt úgy, hogy ki sem kell mozdulniuk otthonukból, mindezt a legbiztonságosabb módon: online.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában

Szótár

Takarítás

Akár kis takarítás, akár nagy takarítás, különböző hasznos takarítási tippeket lehet... Tovább

Turizmus

Turimusnak nevezzük azt, mikor az emberek valamennyi állandó életvitelükön és... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Gasztronómia Magyar Programajánló Szórakozás
X
Kövess minket facebookon!