hirdetes

Programok a kultúra jegyében az ország keleti részén

Oláh Tamás

Aki az ország keleti részén szeretne egy felejthetetlen, kellemes hangulatú hétvégét eltölteni az jó helyen jár. Ebben a programajánlóban az ország keleti részének legkiemelkedőbb programjait gyűjtöttük ki. 

programok a hétvégére

XI. Mindszenthavi Mulatság Bodrogkeresztúr, Bodrogkisfalud
2020. szeptember 25 - 26.

2020. szeptember 25-26-én immár 11. alkalommal rendezzik meg a Mindszenthavi Mulatságot. Bodrogkeresztúr és Bodrogkisfalud településein. A két falu sokkal több, mint amit a sietős átutazó láthat: A bronzkor óta lakott Tokaj-Hegyaljában él szobrász, fotóművész, kézművesek és természetesen eltökélt borászok. Különleges programjaink: tematikus borkóstolók, sajt-bor párosítás, pezsgőkóstolás, lekvárkülönlegességek kóstolása, Borecet Múzeum, helyi gasztronómia, könyvbemutató, gyerekprogramok, helyi termékek, szüreti felvonulás.

Helyi termelők kezdeményezésére szervezték meg először, még 9 évvel ezelőtt, 2010-ben Bodrogkeresztúrban a Mindszent Havi Mulatság, amelyen a település borászai, kézművesei és művészei látják vendégül, és ismertetik meg az érdeklődőkkel a települést, a helyi nevezetességeket.

Az utolsó meleg őszi hétvégét élvezetessé téve változatos programokkal várják a vendégeket! Dűlőtúrák és borvacsorák bodrogkeresztúri borokkal, tematikus borkóstolók, pezsgőkóstolás, szüret, mustkóstolás és aszúszedés, kiállítások, folk- és jazz koncertek, egész napos programok a borászatoknál, kézművesek, népi játékok és gyerekfoglalkozások. A borok mellé a finom fogásokat a környék legjobb éttermei, szakácsai, sajt-, lekvárkészítői biztosítják.

hirdetes

A borászok által megrajzolt térképet helyi termelők teszik színesebbé. Megkóstolhatjuk a helyi mézet, sajtot, lekvárt, szörpöt, sőt bármennyire bizarrnak tűnik, még borecetet is. A kultúrának is nagy szerep jut, a helyi udvarokban koncertek hallgathatóak. A helybéli lakosok szüreti felvonulása is szórakoztató. Faluszerte gasztronómiai élményeket gyűjthetünk magunk és szeretteink számára.

Programok a Dereszla Vinotéka és Pincelabirintusban:

hirdetes

10:00. Elemlámpás pincetúra pincelabirintusunkban11:00 Gatoros dűlőtúra (terepautó) a Henye Pezsgőpincészetünkbe - maximum 12 fő, regisztrációhoz kötött
 11:00-12:00 : Szőlész a bárpult mögött: Bihari Tamás szőlészünk borkoktélokkal kápráztatja el vendégeinket blues hangulatban
 12:00 Elemlámpás pincetúra pincelabirintusunkban
 12:00-16:00 Gasztro: Mangalica pecsenye és Kabar száraz 2019 Nagy Találkozása
 13:00 Gatoros dűlőtúra (terepautó) a Henye Pezsgőpincészetünkbe - maximum 12 fő, regisztrációhoz kötött
 14:00 Kincskereső elemlámpás pincetúra pincelabirintusunkban – maximum 10 fő, regisztrációhoz kötött
 15:00 Gatoros dűlőtúra (terepautó) a Henye Pezsgőpincészetünkbe - maximum 12 fő, regisztrációhoz kötött
 16:00 Elemlámpás pincetúra pincelabirintusunkban

A további programokat a következő oldalon találja!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Kassai-féle lovasíjász módszer

Kassai-féle lovasíjász módszer: „a magyarok nyilaitól ments meg uram... Tovább

Mátraszentimre

Mátraszentimre: Legnagyobb hegységünk, a Mátra egyik legnagyobb településéről van szó... Tovább

Tovább a lexikonra
Gasztronómia Kirándulás Magyarország Magyarság
X
Kövess minket facebookon!