hirdetes

3 budapesti program, amiről nem akarsz lemaradni 06.11-06.13. között

Rékka

Szerencsénkre ez a nyári meleg kitart, így a hétvégén is hasonló meleg napokra lehet számítani, mint a hét közben. Bár sokáig nem ajánlatos az erős UV sugarak miatt kint tartózkodni a napon, azért van néhány szuper program a fővárosban, amit kiélvezhetsz!

Nagyszerű programok Budapesten

Momentán Imprósziget

Improvizációs színházi előadásokkal, sport- és családi programokkal, workshopokkal és mini fenntarthatósági vásárral indítja a nyári fesztiválszezont a Momentán Társulat június 11-13. között. A Momentán Imprószigetet először rendezik meg a Margitszigeten, a Petőfi Sándor Ifjúsági Tábor területén. Ennek az egyedülálló programsorozatnak a célja, hogy a zártságot követően új inspirációkat, szórakozást, pozitív életérzést és kreatív kikapcsolódást kínáljon az ideérkezőknek.

25. Duna Karnevál

Idén ünnepli 25. jubileumát a Duna Karnevál, mely a Kárpát-medence gazdag népzenei és táncos örökségét mutatja be immár negyed évszázada. A jeles évforduló alkalmából június 11-én és 12-én remek programok várnak a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon, többek között profi és amatőr táncegyüttesek előadását is meg lehet tekinteni. Június 12-én az elmúlt 25 év legemlékezetesebb pillanatai elevenednek meg a fergeteges gálaműsor keretében, közel kétszáz táncossal, továbbá egy válogatással A Monarchia bálja, az Európai Tánckaraván és a Szerelmünk, Kalotaszeg legszebb jeleneteiből. Az est főszereplői a Duna Művészegyüttes és a Magyar Állami Népi Együttes mellett hazánk legkiválóbb néptáncegyüttesei és zenekarai lesznek. A gálát megelőző este, június 11-én jubileumi népzenei koncerttel ünnepli megalakulásának 15. évfordulóját Pál István Szalonna és Bandája. Zenészbarátaik mellett a zenekari tagok tanítványai is színpadra lépnek a műsorban, és számos neves erdélyi hagyományőrző zenész szereplését is láthatjuk majd.

hirdetes

Art and Antique – Kiállítás és Vásár

hirdetes

Június 9. és 13. között, a Várkert Bazár ad otthont az Art and Antique – Kiállítás és Vásárnak. Nagyszerű programsorozat, nem csak művészlelkeknek és művészetrajongóknak. A legnevesebb kortárs és klasszikus aukciósházak, galériák és műkereskedők állítanak ki a rendezvény 5 napja alatt, emellett beszélgetések, előadások, könyvbemutatók is várják az érdeklődőket. Mivel a hétvégén amúgy is rekkenő hőségre lehet számítani, érdemes olyan helyre menni, ahol legalább részben lehet árnyékot, hűvösebb helyet találni!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Szűrös Mátyás

Szűrös Mátyás: Szűrös Mátyás magyar politikus, diplomata, az MSZMP vezető politikusa, az... Tovább

Kárpáti György

Kárpáti György: Kárpáti György a Nemzet Sportolója címmel kitüntetett háromszoros olimpiai... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Magyar Magyar történelem Magyarország Magyarság Programajánló
X
Kövess minket facebookon!