hirdetes

A legjobb programok Budapesten és környékén a hosszúhétvégére!

Puskás Rékka

Október 23. az egyik nemzeti ünnepünk, idén ráadásul úgy esik, hogy egy hosszúhétvégét csempész az őszbe. Ugyan a hétvégén lehet számítani némi esőre, csapadékra, azért a Napot is láthatjuk majd előbújni a felhők mögül. Épp ezért nem érdemes otthon, a négy fal között ücsörögni, hiszen a fővárosban és környékén most is szuper programok várnak!

Programok október 23-25. között

X. Mozinet FIlmnapok

Október 22-25. között kerül megrendezésre a X. Mozinet Filmnapok, Budapesten a Puskin Mozi közreműködésével, de tizennégy további magyar városban is. Idén a járványhelyzet miatt számos filmbemutató elmaradt, de a Filmnapok válogatásba így is bekerült 8 olyan alkotás, amelyeket a hazai mozibemutató előtt hónapokkal lehet megtekinteni. Ezúttal is a legnagyobb nemzetközi filmfesztiválok – Sundance, Velence, Berlin és Cannes – által lett összeválogatva a program. A magyar közönség többek között láthatja a filmtörténet talán legambiciózusabb művészeti projektjének első darabját, az Ezüst Medve-díjas DAU. Natasa című orosz alkotást, a Gunda című filmet, melynek producere az Oscar-díjas Joaquin Phoenix, vagy az idei cannes-i válogatás egyik legnagyobb visszhangot kiváltó filmjét, a Sweat-et, mely letaglózó betekintés egy influenszer életébe.

hirdetes

Kiscelli to go! Margittól Szabiig – Kerékpáros túra hídtól hídig

Vasárnap, október 25-én 14:00-tól a Margit hídtól indul a Kiscelli Múzeum Budapest legrégebbi hídjait érintő túra. A rendhagyó híd- és várostörténeti séta során a múzeumban őrzött tárgyak segítségével lehet olyan kérdésekre választ kapni, mint például, hogy hogyan tanultak meg úszni a pestiek, vagy milyen színű volt eredetileg a Margit híd.

Budapest Ritmo feat. WOMEX

hirdetes

Október 22-24. között a Müpa Fesztivál Színházában rendezi idén a Hangvető és a CAFe Budapest a Budapest Ritmo feat. WOMEX fesztivált, ahol a fellépők között most a Dalinda, a Magos Együttes, a Babra és az Ötödik évszak is szerepel. A WOMEX a globális zenei élet legnagyobb konferenciája: egyszerre vásár, világzenei fesztivál, konferencia, zenei dokumentumfilmek bemutatója és díjkiosztó ünnepség.

PanoDráma: Pali

A 2020. szeptember 28-án lezárult MostFeszt monodráma- és kamaraszínházi fesztiválon a Legjobb Monodráma díját elnyerő előadás csaknem fél év után újra látható a Mindenki c. Oscar-díjas és az Egy nap c., számtalan nemzetközi díjjal kitüntetett filmek főszereplője, a 2017-es és 2019-es Magyar Filmhét Legjobb Színésznője, Szamosi Zsófia előadásában, október 23-án, pénteken. A darab a hivatalos ünnepségeknél, filmeknél és könyveknél sokkal közvetlenebb módon mutatja be az ’56-os forradalmat és annak nagy hősét, Maléter Pált, egészen ’89-es haláláig és újratemetéséig.

A következő oldalon további remek programok várnak!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Főzés

Hiába, egy jó és tapasztalt háziasszonynak sem jut mindig eszébe, hogy mit főzzön vagy... Tovább

Gyarmati Dezső

Gyarmati Dezső: a 20 háromszoros olimpiai bajnokunk egyike. Gyarmati Dezső a Nemzet Sportolója... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Érdekességek Kirándulás Magyar
X
Kövess minket facebookon!