hirdetes

Nem tudod, hogyan foglald le a gyereked a nyáron? Segítek! Íme néhány szuper ötlet!

Rékka

A legtöbb gyerek számára a nyári szünet magát a szabadságot jelenti, akkor is, ha egyébként szeretnek oviba/suliba járni. A szülőknek azonban gyakran kihívást jelent, hogyan is foglalják le porontyaikat – ehhez hoztam most egy kis segítséget! Íme néhány szuper programötlet, amivel le lehet foglalni néhány órára a gyerkőcöket!

Szuper programok gyerekeknek

Készítsetek könyvjelzőt!

Különösen hatásos, ha az adott gyerek már tud olvasni, de kisebbeknek is szórakoztató elfoglaltságot jelent. Ehhez színes papír, ragasztó, olló, esetleg matricák, vagy csillogós filcek fognak kelleni. A könyvjelző alapja egy nagyjából 15 cm hosszú és 5 cm széles téglalap. Ennek a tetejére lesz felragasztva a minta, vagy figura, például egy dinoszaurusz vagy egy cica, vagy egy kislány, amit csak a gyerek szeretne, ez fog kilógni a könyv tetején. Ha kisebb gyerekkel készíted, érdemes neked kezelni az ollót, esetleg a mintát megrajzolni is, hiszen lehet, hogy ő még nem fogja tudni. Ha ráragasztottátok a mintát az alapra, jöhet a díszítés. Itt már nincsenek szabályok, ami csak tetszik, megengedett, a lényeg, hogy a végeredmény tetszen!

Fessetek!

A legtöbb gyerek festés közben összemaszatolja magát és környezetét egyaránt. Épp emiatt az a legszerencsésebb, ha a friss levegőn kísérletezik a festékekkel. Akár kint a kertben, vagy teraszon, így egyszerre jut az agya friss oxigénhez, megdolgoztatja a kreativitását, és itt tudja a legkevesebb kárt okozni, ha kiborul a vízfestékes, vagy az ecsetes pohár. Megtaníthatod pillangót is festeni a félbehajtott papírra; a lepke szárnyát az egyik oldalon megfestitek, aztán összehajtjátok a papírt, és amikor újra kinyitjátok, már mindkét oldalon lesz szárnya. Érdemes vízfestéket használni, mert könnyeb vele bánni és a foltokat is könnyebb eltüntetni.

hirdetes

Préseljetek virágokat!

hirdetes

Ez is izgalmas program a gyerkőcöknek. Menjetek el sétálni, kirándulni, vagy akár csak ki a kertbe, és gyűjtsetek mindenféle virágot, levelet. Ezeket aztán tegyétek sütőpapírba, majd egy jó vastag könyv segítségével préseljétek le! Meg lehet próbálni vasalóval is, de az egyes növényeknél nem működik. A préseléshez ugyan türelem kell, ugyanakkor van mit várnia a gyereknek, amitől izgatott lesz. A lepréselt virágokból aztán készíthet képet, ha egy papírlapra szépen felragasztja őket, majd keretbe teszi, ami kitűnő ajándék lehet a nagyszülőknek is. Később, pár év múlva jó lesz visszanézni ezeket a képeket, vagy akár a nyár végén, hogy miket talált és csinált az elmúlt hónapokban.

Festhettek akár kavicsokat is!

Ehhez a programhoz is először érdemes elmenni sétálni, kirándulni, és közben kavicsokat gyűjteni, amikre majd otthon lehet festeni. Olyan kavicsokat ajánlott keresni, amiknek szép, sima felülete van. Ezeket aztán otthon egyszer nem árt átmosni, hogy minden piszkot eltüntessetek, majd lehet nekiállni a művészkedésnek. Itt nem lesz jó a vízfesték, temperára lesz szükség, mert az szépen befogja a követ, ugyanakkor, ha összekeni magát, a ruháját, sokkal könnyebb eltüntetni a maszatokat, mintha akrillal dolgoznátok. A kavicsokra festhettek arcokat, állatokat, virágokat, de nonfiguratív, színes alkotások is születhetnek. Ezeket aztán ki lehet tenni az ablakba (vagy, ha van kiskert, akkor oda).

A cikk itt még nem ért véget, a következő oldalon további nagyszerű programötletek várnak, amiket imádni fognak a gyerekek!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Dinamó

Dinamó: az egyik legismertebb magyar találmány. Dinamónak nevezzük azokat a villamos gépeket,... Tovább

Színes Tv

Színes Tv: magyar találmány. A színes televíziót az USA-ban az 1950-es években vezették be.... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Érdekességek Magyar Magyarország Programajánló Szórakozás