hirdetes

Programok hazánkban

P.B.

 

Az ősz beköszöntével is sokféle programot találhatunk országszerte ezen a héten, amelyeket érdemes meglátogatni. Ebben a cikkben mutatunk párat! 
 

Heti programok Magyarországon

A borkedvelők előnyben, ugyanis elérkezett a szüretek időszaka, és borkóstolásban, valamint szüreti mulattságra nyílik lehetőség. 


Badacsonyi Szüreti Hétvége 

Ezen az eseményen a vendégek megismerkedhetnek a hely gasztronómiájával, valamint a borkészítés történetével. A kialakult helyzetre való tekintettel vasárnap a már hagyománnyá vált szüreti felvonulás sajnos elmarad, de ebben az esetben is érdemes ellátogatni, ugyanis programokból nem lesz hiány. A pincészetek ízletes boraikkal várják látogatókat és kulturális programokon is részt vehetünk, ahol táncegyüttesek előadását tekinthetjük meg, valamint Gyulaffy László Bandérium történelmi fegyverek és harci bemutatóját is láthatjuk. Ezen kívül koncertek is megrendezésre kerülnek, valamint a gyermekek nagy örömére játékpark is megtalálható lesz a helyszínen. A rendezvény szeptember 11.-13.-ig tart a Móló parkban. További információt a Facebook eseménynél találhattok! 

hirdetes

Szüreti napok Tihanyban 

Ez az esemény is szeptember 11. és 13. között kerül megrendezésre, és ebben a három napban végig színes programokkal várják a vendégeket. Nem csak a borkedvelőkre, hanem a gyermekekre is gondoltak, ugyanis többek között futóverseny, kézműves sátor, állatsimogató és családi programok is teret kapnak. Továbbá borverseny, megnyitó, koncertek és disco is várja az érdeklődőket, sőt még túrázási lehetőség is akad, ugyanis szombaton 10-kor Nordic Walking indul. Részletesebb információt a Facebook esemény oldalán találhattok. 

Dunaföldvári Szüreti Fesztivál 

A Fesztivál helyett Őszi Zsongás néven várják a vendégeket szinte egész hónapban, ugyanis az esemény szeptember 3.-án kezdődik és 25.-én ér véget. Izgalmas programokban lehet része az odalátogatóknak, ugyanis többek között szabadtéri mozi is lesz és a filmek ingyenesen megtekinthetők. Finomabbnál finomabb süteményeket is kóstolhatunk a Marcipán cukrászda által. A Szüreti Forgatag a gyermekeknek is kedvez, ugyanis fellép az Apacuka zenekar és néptánc, valamint népzene is lesz. 25.-én az eseményt a Bagossy Brothers Company koncertje zárja. Természetesen a Facebook eseménynél további információt találhattok! 

hirdetes


Szüreti fesztiválok további helységekben is megrendezésre kerülnek, illetve jövőhéten is folytatódnak a szüreti mulattságok. 


Ha érdekelnek a további programlehetőségek is, akkor lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Pannonhalmi Bencés Főapátság

Pannonhalmi Bencés Főapátság: Magyarország kilenc világörökségi részének egyike. A... Tovább

Lázár Vilmos

Lázár Vilmos: Szkárosi Lázár Vilmos honvédezredes, az aradi vértanúk egyike. Bár... Tovább

Tovább a lexikonra
X
Kövess minket facebookon!