hirdetes

Ezen a héten a fővárosban ezeket a programokat nem szabad kihagyni!

Puskás Rékka

Meg kell hagyni, hogy mostanra valóban megérkezett az ősz a maga hűvös fuvallataival, komor reggeleivel. De szerencsére a komorság ellensúlyozására számos program várja az egész ősz során a fővárosba látogatókat, mindig változatos célközönség számára kalibrálva. Nézzük hát, ezen a héten mikre van lehetőség!

Programok október 12-16. között

Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár

Idén október 15-18. között 60 különböző program várja az irodalom szerelmeseit az őszi Margón, személyesen a Várkert Bazárban, de a jelenlegi járványügyre való tekintettel számos online programmal is készülnek a szervezők. Számos kortárs szerző könyvbemutatójára kerül itt sor, de az irodalmi táplálék mellett a koncertek gondoskodnak a zenei élményekről is. Ugyancsak online formában Sofi Oksanen is részt vesz a fesztiválon, akárcsak a svéd Jonas Jonasson, a skandináv krimiszerző Stefan Ahnhem és a tajvani Wu Mung-yi is. Ugyan a vírus miatt a hagyományos könyvvásár elmarad, a Bookline közreműködésének köszönhetően a helyszínen és virtuálisan egyaránt kaphatóak lesznek a legújabb megjelenésű könyvek.

II. Országos Képzőművészeti Filmnapok

Az Uránia Nemzeti Filmszínházban lesznek megtartva október 14-17. között a II. Országos Képzőművészeti Filmnapok, mely esemény keretein belül újra láthatóak lesznek a A művészet templomai sorozat legnépszerűbb epizódjai, mint a legelső, a Vatikáni Múzeum kincseiről szóló rész, vagy épp az, amelyik Amadeo Modigliani életét és alkotásait mutatja be. A sorozat mellett további művészeti, művészettörténeti filmkülönlegességek is műsorra kerülnek: például Peggy Guggenheim gyűjtőszenvedélyét és Moholy-Nagy László életét és művészeti örökségét bemutató alkotások.

hirdetes
hirdetes

Jon Fosse: Én vagyok a szél – premier

Október 12-13. kerül sor Jon Fosse művének premierjére, melyet Szorcsik Kriszta és Fazakas Júlia játszanak Szabó K. István rendezésében a TRIPben. Kis ízelítő a darabból: a nyílt tengeren céltalanul hánykolódó bárkában ketten vannak: az Egyik és a Másik. Névtelenül, nemtelenül. Közös nevezőjük a Magány. Ebben a párbeszédben minden emberi benne van, még a remény is, hogy partot érnek, hogy megszűnik az ingadozás, egy másik távlat ígérete… új láthatár.

Paletta Estipiac

Attól, hogy itt az ősz, szerencsére a Tompa utcai estipiacozás nem ért véget, hanem töretlenül folytatódik a Paletta Budapest jóvoltából. Október 14-én, délután 5kor lesz lehetőség legközelebb ellátogatni ide, ahol a termelők chilit, füstölt húsokat, házi tésztákat, szezonális gyümölcsöket és sült gesztenyét kínálnak az érdeklődőknek. Tovább növeli a jó hangulatot DJ Elf, aki a piaci hangulat maximalizálásáért felelős a megfelelő zenék megszólaltatásával.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Őrség

Az Őrség Magyarország egyik legszebb része, ha nem a legszebb. Az egyik legjobb jellemzője az,... Tovább

A trianoni békeszerződés

A trianoni békeszerződés (békediktátum): 1920. június 4. Az első világháborút lezáró... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Belföld Érdekességek Hírek Kirándulás Magyarország
X
Kövess minket facebookon!