hirdetes

Puskás Ferenc az igazi legenda – idézetei az életre nevelnek

VN

Puskás Ferencet be kell bárkinek mutatnom? Nevére szerintem minden magyar azonnal felkapja a fejét, legyen az hatalmas focirajongó, vagy a legkevésbé sem mániákus. Puskás Ferenc egy igazi legenda, akinek elhíresült idézetei, szállóigéi a mai napig sok igazságot tartalmaznak.

Puskás Ferenc idézetek fociről

Puskás Ferenc, egy igazi világlegenda

Lassan hetven éve aratta az Aranycsapat legendás, 6-3-as győzelmét az angol labdarúgó-válogatott ellen. 1953. november 25-én játszotta az Aranycsapat a 6-3-as győzelemmel zárult mérkőzését az angol futballválogatottal szemben a londoni Wembley Stadionban. A Grosics - Buzánszky, Lóránt, Lantos - Bozsik, Zakariás - Budai, Kocsis, Hidegkuti, Puskás, Czibor összeállítású nemzeti tizenegy győzelme legendássá vált, hiszen az angol labdarúgás addigi 90 éve alatt senki nem győzte le őket a kontinensről – olvasható az MTI hírportálján. Ennek a legendás 11-esnek volt az egyik leglegendásabb tagja Puskás Ferenc, akinek nevére még sok-sok évtized múlva is mindenki emlékszik. Sokan csak Puskás Öcsi néven emlegetik. Ő volt a legendás aranycsapat csapatkapitánya. De mit tudott ő?

Puskás Ferenc rekordjai

Puskás Ferenc annyi rekordot tart, hogy arról már egy külön cikkünk is született. https://www.magyarorszagom.hu/puskas-ferenc-orok-rekordjai.html Puskást a Nemzet Sportolója címmel is kitüntették, nem is akármiért, hanem azért, mert olimpiai arany- és világbajnoki ezüstérmet is szerzett, több klubcsapat és válogatott edzője, posztumusz dandártábornoka volt, és persze az Aranycsapat kapitánya. Nemcsak mi magyarok vagyunk oda meg vissza teljesítményétől, a nemzetközi FIFA-listán is a világ valaha volt legjobbjai között szerepel, sőt mi több néhány éve, egészen pontosan 2016-ban a goal.com-on a „Legendák világbajnoksága” elnevezésű versenyen a világ legjobb labdarugójának választotta meg a szakmai közönség. 

hirdetes

Puskás Ferenc idézetek

Puskás Ferenc elég híres ahhoz, elég nagy név, hogy híres elhangzott mondatait is idézzük, és esetleg még tanuljunk is belőlük. Jöjjenek hát Puskás Ferenc legismertebb idézetei:

„Mi jobban szerettük a labdát, mint a pénzt.”- és talán csak ennyi a titok….?

hirdetes
 

„Nincs titok. Szerettünk, akartunk és tudtunk focizni.” – vagy nincs is titok?
 

„Mi a labdával és a labdáról álmodtunk. Minden idegszálunk a laszti volt. Tudod te, hogy mi mennyit gyakoroltunk? Hivatalos edzésen kívül is. Minden kényszer nélkül. Volt olyan formáció, megoldás, amit ötvenszer, százszor gyakoroltunk. Ez, meg a siker öröme aztán már vitt bennünket.”- jobban mondva titkok sosincsenek!
 

 „Futballista voltam, de úgy beszélhetek az életemről, mint egy szerelmi történetről. De ki mondhatná azt, hogy ez nem egy love story?” – mindenki hasonló love storykat élhet meg, de ehhez sok mindent kell tenni!
 

„A futballban a "ha" nem játszik.” – az életben sok helyen máshol sem.

Forrás: Kép: Fortepan / Kovács Márton Ernő

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Balaton-felvidéki Nemzeti Park

Balaton-felvidéki Nemzeti Park: Ezt a Nemzeti Parkot 1997-ben alapították, melyhez a... Tovább

Csokoládé Múzeum

 Budapest Árpádföldön található a múzeum. A sokak által csokoládé palotának nevezett... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek
X
Kövess minket facebookon!