hirdetes

Puskás Ferenc 4 rekordja, amit valószínűleg soha senki nem fog megdönteni

VN, ZH

Puskás Ferencet, vagy közismert becenevén puskás Öcsit, az Aranycsapat kapitányát, azt hiszem senkinek sem kell bemutatnom. Nemcsak a foci rajongók, hanem egész nemzetünk méltón büszke rá, és az egész világon számontartják, mint minden idők egyik legnagyobb focistája, 2016-ban a goal.com internetes szakportál „Legendák világbajnoksága” elnevezésű szavazásán a valaha volt legjobb labdarúgónak választották. Eredményeiről nemcsak a Nemzet Sportolója cím, olimpiai arany- és világbajnoki ezüstérme, hanem beállított rekordjai is tanúskodnak, amiket még azóta sem döntött meg senki, sőt valószínűleg nem is fog! Eredményeiről több oldalt teli lehetne írni, de most csak 4 rekordot emelnénk ki, amit elképzelhető, hogy soha senki nem fog már megdönteni.

Puskás Ferenc 4 elképesztő rekordja

#1: Legtöbb gól egy magyar bajnokin

Puskás Ferenc hatalmas játékos volt, nagyon nagy tehetsége, és tenni akarása pedig az egyik legjobb játékossá tette, nem meglepő, hogy eddig ő lőtte a legtöbb gólt egyetlen magyar bajnoki meccsen belül, méghozzá 1949. február 19.-én, a Honvéd játékosaként, a győrieknek. A kispedtiek nyertek 11-3 ra, ebből 7 gólt Puskás lőtt, és azóta sem lőtt ennél többet senki sem egyetlen magyar bajnoki meccsen belül. Számomra még az is megdöbbentő, hogy 7 gólt lőnek egy meccsen belül, nem még, ha azt egyetlen ember rúgja be.

#2: Legtöbb gól Európai-kupadöntők során

Gólok, gólok gólok!- hát nem véletlen, végülis fociról beszélünk, ahol a cél, gólokat rúgni az ellenségnek, puskásnak pedig hát ez elég jól ment, noha ezt a rekordot nem egyedül, hanem eg szintén legendás focistával, Alberto Di Stefanoval tartja, akivel együtt játszottak a real Madridban annak idején. A rekord pedig szintén 7, azaz 7-7 gólt szereztek a legrangosabb európai kupasorozatok döntőjében összesen.

hirdetes

#3: Legtöbb gól egy Európai-kupadöntőn

Ha valakit megállítanánk az utcán, és feltennénk neki, a kérdés, hogy vajon melyik futball játékos szerezte a legtöbb gólt egy Európai-kupadöntőn, le merem fogadni, hogy Ronaldót. vagy Messit mondaná. Igazából nem járunk messze az igazságtól, Messinek a rekordja, azaz egy lőtt gól Európai-kupadöntőn, Ronaldónak duplaennyi, ő 2 Bajnokok Liga döntőn rúgott góllal tartja a személyes rekordját, és akkor megint duplázzunk, hiszen a világrekordot éppen duplaennyi, azaz 4 rúgott góllal tartja Puskás Öcsi. Ezt 1960-ban a Frankfurt ellen megnyert 7-3-as döntőben állította fel.

hirdetes
 

#4: A legidősebb gólszerző a Real Madrid történetében

Aranylábú focistánkon az idő múlása sem fogott, viszonylag öreg rókának számított már a Real-ba való igazolásakor is, még is szép karriert futott be ott. 31 éves korában igazolt a sztárcsapathoz, és egészen 38 éves koráig játszott ott a csapta egyik maghatározó szereplőjeként. Ő a Real Madrid valaha volt legidősebb pályára lépő játékosa, de nemcsak ezt a címet birtokolhatja, büszkén, hanem a csapat legidősebb gólszerzője kitüntetést is, hiszen legutolsó gólját 38 évesen és 233 naposan szerezte.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Jánoshegy

 A János-hegy a Budai-hegység negyedik legmagasabb csúcsa, egyben Budapest legmagasabb... Tovább

Pilis

Pilis: A nagy magyarországi hegyek egyike. A Pilis vagy Pilis hegység egy földrajzi kistáj és... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Magyar történelem Magyarság Sport