hirdetes

Rákosszentmihályi kilátó: ahol lábad előtt hever egész Budapest

VN

Imádod a szép helyeket, imádsz új helyeket felfedezni, úgymond turistáskodni, de azért a többi turistát nem szereted? A Rákosszentmihályi kilátót imádni fogod: hiszen itt csendes környezetben szemlélheted körbe egész Budapestet. 

Eldugott hely Budapesten: Rákosszentmihályi kilátó

Rákosszentmihályi kilátó: Budapest egy új szemszögből

Budapesten számos csodás kilátópont van, ahonnan látható a Parlament, a Bazilika, a Budai vár, vagy éppen pont ezeken a helyeken állsz, és látsz más csodát - de garantáljuk, hogy ebből a szemszögből még nem láttad a fővárost! Nagyon szívesen írnánk, egy olyat, „hogyha unod a dunai panorámát, a Parlamentet nézni a Budai várból, vagy hidakat a Gellért-hegyről, esetleg az Erzsébet-kilátó panorámáját untad meg a Normafán, akkor…”- de hát ezeket sohasem lehet megunni! Viszont néha érdemes a dolgokat egy kicsit más szemszögből is megkémlelni, erre pedig nincs is jobb módszer, mint felkeresni a kertváros szívében található Rákosszentmihályi kilátót (szokták ezt Kertvárosi kilátónak, és Sashalmi kilátónak is nevezni).

A Rákosszentmihályi kilátóból kémlelve lábad alatt hever egész Budapest

Jellemzően a Pesti oldalon nem nagyon szoktak kilátók lenni, hiszen a lapos talaj nem annyira kedvez ehhez a mulatsághoz, mint a dombokkal teletűzdelt Budára jellemző terepviszonyok, de a kertvárosiak bebizonyították, hogy semmi sem lehetetlen. 

hirdetes
Egyébként nem is olyan messze, szintén a kerületben van egy másik kilátó is a Naplás-tónál, ahol még tó is akad – ahogyan azt a nevéből gondoltátok. Cak azért szólunk, mert ha valaki tavaszi bringatúrára indulna, akkor a kettő érdemes lehet összekapcsolni, hiszen remek bringaút van a kertváros szélén.  

Na de visszatérve erre a lábad előtt heverős dologra. Tudjátok mi a legeslegjobb ebben a Rákosszentmihályi kilátóban? Hogy konkrétan belátni egész Budapestet, nemcsak a Parlament és a Bazilika látszik, bár akármennyire hihetetlen, ezeket is lehet látni ennyire messziről, a Pesti oldalról is, hanem a közeli Kőbánya legjava, a Megyeri híd, a Hármashatár-hegyi torony, a Ferihegyi irányítótorony, na meg persze a kerület közeli helyei. Körpanoráma egész Budapestre! Persze ezek a helyek csak egészen kicsiben láthatóak, és erősen is kell nézni, hogy kiszúrhassuk őket, de szerencsére grafikus segítséggel, pontos helyeket jelölő látkép-navigációval plakátozták ki a kilátó párkányát. Igazi izgalom nyomozósat játszani, és megkeresni a főváros nevezetes kupoláit, tornyait - nemcsak kicsiknek, hanem nagyoknak is!

hirdetes

A Rákosszentmihályi kilátó megközelítése

A Rákosszentmihályi kilátó a Reformátorok terére épült, éppen a reformáció 500. évfordulóján 2007-ben. Tehát egy csodaszép tér mellett található, zöldövezetben, és egy hatalmas játszótér is van közvetlenül mellette, ahol a kicsik biztonságban játszhatnak, miközben a szülők egy csodás panorámájú kávézóban kortyolgatják az életmentő italukat. Jól ki van ez találva. A kilátó a 16. kerületben van, Sashalomnál, autóval, és biciklivel is könnyen el lehet ide találni, csak egy kicsit kell letérni a bringaútról Sashalomnál. Tömegközlekedéssel a 2-es metró végén lévő Örs vezér teréről144, 174, 244-es buszjáratokkal (Batthyány utca vagy József utcai megállók) a gödöllői HÉV-vel (Sashalom megálló) lehet megközelíteni.  A kilátó ingyenesen látogatható, nyitva tartás: hétköznap 7:30-19:00, hétvégén 7:30-21:30. Csodás kis mini kirándulóhely Budapest határain belül! 


 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Etyek–Budai borvidék

Etyek–Budai borvidék Magyarország 22 borvidékének egyike. Az Etyek–Budai borvidék... Tovább

Magyar szürke szarvasmarha

Magyar szürke szarvasmarha: Nemes magyar fajta. A magyar szürke szarvasmarha vagy magyar szürke... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Érdekességek Gasztronómia Hírek Kirándulás Magyar történelem Magyarország Magyarság Programajánló Szórakozás Történelem Utazás
X
Kövess minket facebookon!