hirdetes

Ez a rakott cukkini lett a család kedvence mióta kipróbáltam ezt a receptet!

ZH

A családom nem volt mindig olyan lelkes a zöldségek iránt, mint én és a cukkinit se feltétlen ették meg eddig, de amikor először kipróbáltam ezt a rakott cukkini receptet és megkóstolták ezt a finomságot, azonnal a kedvencük lett. Próbáld ki Te is ezt a rakott cukkini receptet!

rakott cukkini

Rakott cukkini recept

Személy szerint én imádom a zöldségeket és a cukkinit is, de eddig bármivel is próbálkoztam a család nem volt oda a zöldséges ételekért. Aztán rátaláltam erre a rakott cukkini receptre és hatalmas meglepetésemre mindenki imádta, sőt még repetáztak is belőle! A szezonális zöldségekből főzés az egyik legcélszerűbb konyhai technika, a cukkini pedig a nyári hónapok egyik legjobb alapanyaga! Ebben a cikkben egy könnyen elkészíthető és ízletes receptet osztok meg veletek, amit gyorsan el lehet készíteni és az egész család imádni fogja! Végre egy zöldséges finomság, ami mindenkinek ízlik nálunk!


Rakott cukkini hozzávalók:


•    4 közepes méretű cukkíni
•    1 közepes méretű hagyma
•    2 gerezd fokhagyma
•    200 g reszelt sajt (pl. trappista vagy mozzarella)
•    2 evőkanál olívaolaj
•    1 teáskanál szárított oregánó
•    Só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint

Rakott cukkini elkészítése:

1.    Előkészítés:

•    Melegítsd elő a sütőt 200 Celsius-fokra. Kenj ki egy közepes méretű tűzálló tálat vagy tepsi hordozóval.

hirdetes

•    Mosd meg alaposan a cukkínit, majd vágd vékony szeletekre. A hagymát és a fokhagymát is aprítsd fel finomra.


2.    Cukkiniszeletek pirítása:

•    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat közepes hőmérsékleten. Add hozzá a hagymát és a fokhagymát, majd pirítsd őket aranybarnára, körülbelül 3-4 percig.

•    Tedd hozzá a cukkíniszeleteket a serpenyőhöz, és pirítsd őket pár percig, amíg kissé megpuhulnak, de még nem teljesen puhák. Fontos, hogy ne legyenek túl puhák, hogy a rakott cukkíni állaga ne legyen túl lágy.


hirdetes
3.    Rakott cukkini összeállítása:

•    Helyezd a serpenyőből a pirított cukkiniszeleteket az előkészített tűzálló tálon egy rétegben.

•    Szórd meg a cukkinit reszelt sajttal. Használhatsz többféle sajtot, például trappistát vagy mozzarellát, hogy ízletes rétegeket képezzenek.

•    Ismételd meg a cukkini és sajt rétegezést, amíg az összes cukkinit fel nem használod. A legfelső rétegnek sajttal kell végződnie.


4.    Fűszerezés és sütés:

•    Szórd meg az oregánóval, sóval és frissen őrölt fekete borssal a rakott cukkíni tetejét. Így gazdag és ízletes aromát adhatsz az ételnek.

•    Tedd be a tűzálló tálat az előmelegített sütőbe, és süsd 25-30 percig, vagy amíg a sajt szépen megolvad és aranybarnára pirul a tetején.


5.    Tálalás:

•    Miután elkészült a rakott cukkini, vedd ki a sütőből, és hagyd pár percig pihenni, hogy kissé lehűljön.

•    Szervírozd még melegen, friss zöldségekkel vagy salátával kísérve. Akár önálló ételként is tálalhatod, vagy köretként fogyaszthatod húsok mellé.

Tipp:

 

•    Ha szereted a változatosságot, kísérletezhetsz a recepttel. Például adhatsz hozzá apróra vágott friss fűszernövényeket, mint például petrezselymet vagy bazsalikomot, hogy még gazdagabb ízt kapj. A rétegekhez bolognai ragut is tehetsz, attól még finomabb lesz! 

•    A rakott cukkíni akár más zöldségekkel is variálható. Próbáld ki hozzáadni például padlizsánt vagy paradicsomot is, hogy még színesebb és ízletesebb legyen az étel.

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Neszmélyi borvidék

Neszmélyi borvidék Magyarország 22 borvidékének egyike. A Neszmélyi borvidék a Dunántúl... Tovább

1956-os lyukas zászló

1956-os lyukas zászló: Az 1956-os forradalom Magyarország népének a szovjet megszállás ellen... Tovább

Tovább a lexikonra
Ételek Gasztronómia
X
Kövess minket facebookon!