hirdetes

A Rám-szakadék a legjobb kiránduló útvonal

Szeder

Vége a hideg, bekuckózós napoknak, és ilyenkor alig várjuk, hogy kimozduljunk egy kicsit a természetbe kirándulni. Amennyiben bizonytalanok vagytok a helyszínt illetően, a legjobb okokat hoztuk miért a Rám-szakadék erre a legjobb választás Magyarországon. 

Rám-szakadék kiránduló útvonal

A Rám-szakadék a Dömös közigazgatási területén található, a Visegrádi-hegység Észak nyugati részén, körülbelül 14-15 millió évvel ezelőtt kelettkezett heves vulkáni tevékenység során. A kőzet felszínre kerülése, az esővíz, valamint a fagy eróziós hatására alakultak ki a Rám-hegy tömbjében található meredek völgyek. Az ide ellátogató, kirándulni vágyók összesen 7km hosszú útvonalon csodálhatják a természet művét, melyhez három forrás-völgy is csatlakozik. A közel 112 méteres szintkülönbség leküzdését kihelyezett korlátok, kapaszkodók, valamint a kőzetbe vájt lépcsőszerű bemélyedések segítik. Izgalmasan hangzik nem igaz? A java még csak most jön, mutatunk 5 okot is, amiért neked is fel kell fedezned a Rám-szakadékot!

1.    A Rám-szakadék kiránduló útvonal nagyon könnyen megközelíthető

A Rám-szakadék nem csak szépsége és érdekessége, hanem megközelíthetősége miatt is az egyik legjobb választás a kiránduláshoz Magyarországon. A tömegközlekedéssel érkezők busszal tudnak eljutni ide. Érdemes Dömös felől megközelíteni a Rám-szakadékot, ahol az autóval érkezők, erre a célra kialakított, őrzött parkolóban kedvező (körülbelül 1000Ft/nap) áron tudják otthagyni a járműveket, Pesten egy óra parkolás kerül ennyibe, és még ilyen jó levegő sincsen! A legjobb kirándulásoknak szerves része a pihenés is, szerencsére a Rám-szakadéknál van lehetőség bőven, az erre a célra kialakított pihenőhelyeken. A Rám-szakadék felé vezető úton a kirándulók vércukorszintjére is oda figyelnek a helyiek, az útközben elhelyezkedő kis büfék finomságaival, ahol kedves mosoly és egy-két jókívánság is jár a finom helyi falatok mellé.

hirdetes

2.    A természet lágy ölén érezheted magad Magyarországon a Rám-szakadéknál

Legjobb kikapcsolódás mindent eldobni, kimenni a természetbe és hallgatni a madarak csicsergését, a méhecskék zümmögését. Neked is erre van szükséged? Nincs is erre jobb helyszín, mint a legjobb kiránduló útvonal, a Rám-szakadék, hiszen így lehetőség van otthonról kimozdulni és még is a természet közelében maradni. A Rám-szakadék völgye felett tornyosuló Rám-hegyen elhelyezkedő idős bükkfák odvaiban kék galamb és fekete harkályra is bukkanhatnak az itt kirándulók. A madarak csicsergése és a harkály kopácsolásán kívül, érdemes megemlíteni a Magyarországon védett nyuszt és az igen ritka vadmacska felbukkanásának esélyét is. A legjobb menekülés a mindennapokból a kirándulás, amely lehet sokszínű, de semmi féle képpen sem unalmas.

3.    Menekülés a mindennapokból egészen a Rám-szakadékig

Ma már a technológia teljesen átvette az irányítást az életünk fölött. A mindennapos stresszből és nyüzsgésből mindenkinek szüksége van egy kis pihenőre. Legjobb erre a kirándulás, habár túlzott pihenésről nincs szó, de egész nap be vagyunk zárva az elektronikai eszközök világába így érdemes abból nem csak képletesen, de gyakorlatiasan is kimozdulni.

hirdetes
Az elektronikus kütyük a Rám-szakadék völgyeiben való kirándulás közben, legfeljebb a gyönyörű természet alkotta táj megörökítésének folyamán kerül kezünkbe. Már csak az ott rendelkezésünkre álló térerő erőssége miatt sem, amit, ha nem olyan szolgáltatónál vagyunk, aminek az űrben is van lefedettsége, maximum kis nyújtózkodás és fára mászás során érhetünk el.

4.    A Rám-szakadék sokoldalúsága

A kirándulás során láthatjuk, hogy a fákon különféle jelzése vannak, persze az először vagy ritkán kirándulóknak ez megtévesztő lehet, és az útvonal végére már feledésbe is merülhet, hogy melyiket is kell követni. Azok a kirándulni vágyók, akik a Rám-szakadékot vették célba a zöld és csakis a zöld jelzést követve juthatnak el oda. Azonban a Rám-szakadék felé sok más útvonalon is haladhatunk, amely lehet hosszabb vagy rövidebb, de ami még sokoldalúbb, hogy nem csak a Rám-szakadékhoz vezethet az utunk. Ugyan az útvonal kezdete azonos, de a vége még is lehet más. A Rám-szakadék kiránduló útvonalán elindulva más irányjelzést követve eljuthatunk a Remete-barlanghoz, Julianus-kilátóhoz, Prédikálószékhez, valamint Dobogókőre is. 

5.    Ne keressünk több indokot nyomás a Rám-szakadékhoz

Itt a nyár az idő adott, az öreg bükkfák hatalmas lombjai és a csobogó patak pedig megadja a kellő hőmérsékletet a szurokvölgyek útvonalain legjobb időtöltésre, a kirándulásra.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Hurka-kolbász

Hurka-kolbász: A disznótoros ételeink alapját jelenti a hurka és a kolbász is. Több féle... Tovább

1848/49-es Forradalom és Szabadságharc

1848/49-es Forradalom és Szabadságharc: Az 1848–49-es forradalom és szabadságharc... Tovább

Tovább a lexikonra
Kirándulás
X
Kövess minket facebookon!