hirdetes

Reformkor Fesztivált tartanak Balatonfüreden a hétvégén

VN

Egyebek mellett viselettörténeti és táncbemutatóval, koncerttel, városi sétával várják az érdeklődőket a Romantikus Reformkor Fesztiválon, amelyet Balatonfüreden rendeznek a jövő hétvégén, péntektől vasárnapig, azaz szeptember 22-24. között.

Reformkor Fesztivál Balatonfüred 2023 programok

Nagy nevek Balatonfüreden a legjobb szeptemberi balatoni program keretében

A szervezők MTI-hez eljuttatott közleményüben azt írják, hogy a város múltja, a parti városrész épületei iránt érdeklődők több időpontban is kosztümös városnéző sétára indulhatnak a Vaszary Villa kertjéből és felfedezhetik azokat a helyszíneket, ahol egykor Kossuth, Széchenyi és Deák is megfordult.
   

Milyen programok lesznek ezen a szeptemberi balatoni fesztiválon?

Jövő péntektől népi iparművészeti vásár várja a látogatókat a Tagore sétányon, meg lehet kóstolni az év balatonfüredi bortermelőjnek, az Arias Pincészetnek borait.     A Petőfi 200 emlékév jegyében helytörténeti vetélkedőt rendeznek, kiskőrösi és helyi diákok részvételével. A Vaszary Galériban általános iskolásoknak tartanak szavalóversenyt, a galéria kertjében pedig reformkori sétát lehet majd tenni. A Huray Villában Gajdos Erika Tímea Balatoni látomás című regényét mutatják be, a Kisfaludy Galériában pedig a Kuttyomfitty Társulat Magyar Virtus című előadását láthatják a nézők, mely az 1848-49-es szabadságharcnak állít emléket.

hirdetes
   

Szombati programok a balatoni fesztiválon

hirdetes

Szombat délelőtt a Győri Barocco csoport Időutazás a táncokon át című műsora lesz látható, délután a Magyar Örökségeink című kültéri fotókiállítás tekinthető meg.     Hampel Katalin divatbemutatóját követően a balatonfüredi Reformkori Hagyományőrzők Társasága tart viselettörténeti bemutatót, végül az 1930-as 40-es évek hangulatát idéző hattagú Swing a la django koncertje zárja a napot, a műsor vendége Bangó Margit előadóművész lesz.    

Vasárnapi programok a balatoni fesztiválon

Vasárnap fényérzékeny oldat segítségével készülhetnek képek Pittmann Zsófia képzőművész vezetésével, teniszbemutatót láthatnak az érdeklődők korhű ruhákban, továbbá Huszonhat év - Privát Petőfi címmel koncertszínházi előadást láthatnak a nézők Adorján Bálint színművész, Kacsó Hanga énekes, Juhász Anna irodalmár és Szabó Dániel cimbalomművész közreműködésével. Délután a Csavar színház Nagyidai cigányok című műsora lesz látható. Lesz virággal díszített hintókiállítás és -felvonulás korhű jelmezekben, a legkisebbeket pedig népi játszótér és kézműves foglalkozás várja.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Nobel-díj

Nobel-díj: 13 magyar. A Nobel-díjat a svéd kémikus és feltaláló Alfred Nobel alapította.... Tovább

Parajdi sóbánya

Parajdi sóbánya: Holdbéli tájra emlékeztet a Parajd település mellett található sóbánya,... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Belföld Érdekességek Hírek Kirándulás Magyarország Programajánló Szórakozás Történelem Utazás
X
Kövess minket facebookon!