hirdetes

Regencycore esküvő megtervezése – Mondj igent királyi körülmények között!

ZH

Öleld át a kifinomultságot és a királyságot a nagy napon. Az olyan korabeli darabok sikere, mint a Bridgerton, a 19. századi Regencycore divatstílust hozta el nekünk, ami 2023-ban az esküvőket is meghódítja! Menj úgy férjhez, mint egy Brigerton!

regency esküvő

Regencycore esküvő – Menj úgy férhez, mint egy Bridgerton!


Az olyan korabeli darabok sikere, mint a Bridgerton, a 19. századi szerzők, például Jane Austen és ikonikus karakterei öröksége, valamint a brit királyi család kulturális megszállottsága között nem meglepő, hogy a regencycore utat talált az esküvői világba. Ez az elegáns és királyi esztétika olyan elemekkel párosul, mint a báltermi fogadások, a szüreti ruhák, a gyöngyök, a palotai helyszínek és a bőséges, friss rózsák. A kombináció gyönyörűen romantikus ünneplést eredményez, tele egy letűnt kor nosztalgiájával és gazdagságával.

A Regencycore az angliai régens korszakhoz nyúl vissza. Bár ez az időszak valójában csak kilenc évig tartott (1811-1820), az arisztokráciát és a divat csúcsát hozta el a korlátozó fűzőktől és a divattól nyüzsgő az idő, ami szabadabb és egyszerűbb volt. A regencycore esküvőknél a pároknak arra kell összpontosítaniuk, hogy a vendégek számára "az arisztokratikus bál" élményét teremtsék meg. Legyen szó egy kis esküvői helyszínről vagy egy nagy bálteremről, a vendégeknek úgy kell érezniük, mintha minden részletet átgondoltak volna, a fehér kesztyűs kiszolgálástól a minden vendég igényét kielégítő szendvicsek tökéletes választékáig a legjobb ezüsttel tálalva, és természetesen a végtelen kristályos poharakig.


Ha a regencycore esztétika úgy hangzik, mint álmaid esküvője, szakértői tippjeink vannak, hogyan keltheted életre ezt a királyi víziót a lehető legromantikusabb módon!

Regencycore esküvő megtervezése


Ha szereted a regencycore esküvő megszervezésének ötletét, menj el vele; végül is ez az a típusú téma, ahol a több valóban több. A meghívók tökéletes módja annak, hogy a kezdetektől bemutasd vendégeidnek a királyi esküvői témát, és az írószerek felfrissítésének lehetőségei valóban végtelenek! Az elegáns betűtípusoktól a címerekig és a vintage bélyegekig nyugodtan legyünk kreatívak, és válasszuk a témát a meghívócsomaggal. Szeretjük azt az ötletet, hogy egyedi monogramot vagy címert (olyan királyi) készítsünk borítékjainkhoz, vagy használjunk viaszpecséteket, amelyek a régens korszakot idézik.

hirdetes

A meghívók után a tervezés egyik első eleme a megfelelő színpaletta kiválasztása a regencycore esküvőhöz. Fókuszálj az aranyozott ékezetes fényes pasztellszínekre. Ami a dekorációt illeti, azt javasoljuk, hogy nagy méretű tavaszi virágok díszítsék a terem kerületét, és rengeteg kúpos gyertya és kandeláber mindenhol, hogy varázslatos fényt adjunk az esküvőnek. Fontoljuk meg a 19. századi tapéta beillesztésének módját (amit talán el is érhetünk a helyszínnel, ha az egy másik évszázadból származik). Túlnyomórészt a lakomához és a tánchoz kell a hangulatot megteremteni az éjszakai órákig.

Regencycore esküvői helyszínek


A megfelelő esküvői helyszín kiválasztása mindig fontos. Bár nem kell báltermet foglalni a régens esztétika tökéletesítéséhez, de ez a fajta helyszín ideális választás, mivel megtestesíti a korszak pazar rendezvényeit. Minden olyan hely, ahol magas a mennyezet, csillárok vagy vintage tapéta van, tökéletes választás lehet. Alternatív megoldásként, ha esküvői helyszínt keresel, csak egy kastély, palota, vagy régi villa is jó választás lehet. Bármilyen, gondozott pázsittal rendelkező hely tökéletes hely egy szabadtéri szertartáshoz vagy egy koktélórához is. Azok, akik otthon tervezik a regencycore esküvőjüket, minden bizonnyal átalakíthatják saját belső tereiket a sok hangulatos gyertyafényes sarkok, sok-sok virág, pasztell sármány és vintage festmények (ideálisan pazar aranykeretekkel) kiemelésével.

hirdetes

Regencycore esküvői virágok


Mind a szertartás, mind a fogadás során a regencycore esküvő tökéletes alkalom arra, hogy a virágok kerüljenek a középpontba; A fogadószoba (vagy sátor) kerülete körül nagy virágos kijelzők teremtik meg az összes romantikus hangulatot. Fűzzük ezt a romantikus és nosztalgikus témát a nap folyamán pompás menyasszonyi és koszorúslány-csokrokkal, amelyek különféle rózsafajtákból állnak, rózsaszínű és krémes árnyalatokban, finom zölddel vagy finom szőlővel kihangsúlyozva.

A fogadóasztalokat is tele kell árasztani virágokkal – rózsákkal vagy valami hasonló finomsággal, mint a bazsarózsa vagy a ranunculus –, melyeket változó magasságú, pislákoló gyertyák díszítenek. Ha üvegáruról és porcelánról van szó, ez a tökéletes alkalom, hogy átvilágítsd a témát. Fontold meg a pasztell árnyalatú mintázatú, hivatalos porcelán tányérok használatát ezüst evőeszközökkel és kristályüveg edényekkel.

Regencycore esküvői ruhái

A regencycore esküvő tervezésének egyik legizgalmasabb eleme természetesen a ruha. A régens korszak divatja modern felfogásban érdekes, a menyasszonyoknak a kevésbé strukturált birodalmi derekú és oszlopos ruhákat kell nézniük, szabadon csúszó, könnyen beilleszthető. De bár a ruha leegyszerűsítettebbnek tűnik, ne félj variálni a szövetekkel, kiegészítőkkel és díszítésekkel. Itt az ideje, hogy arany és ezüst brokátokat, szegélyeket, selyemgombokat, drágaköves díszítéseket, gyöngyöket, köpenyt vagy akár tiarát válassz a szertartáshoz. És ne felejtsd el a hosszú operakesztyűket a vacsorára és a fogadásra.

Regencycore esküvői torták


A ceremónia és a pazar vacsora után (a többfogásos, borpárosítással felszolgált ételek minden bizonnyal megfelelnek ennek a témának) itt az ideje, hogy felvágjuk a tortát – ami egy lehetőség a visszafogott eleganciára. Akár hiszed, akár nem, a teljesen cukormázas és díszített torták nem váltak divattá Viktória királynő esküvőjéig, körülbelül 20 évvel a régens korszak vége utánig. Ha hűek akarunk lenni az időszakhoz, a pároknak érdemes egy hagyományos, gyümölcsalapú süteményt keresniük, amely kidolgozott mintákkal és részletekkel díszített, hasonló, de sokkal "királyibb" hangulatot teremtve.

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Béres csepp

Béres csepp: A Béres Csepp egy magyar humángyógyászati készítmény. A Béres Cseppet 2013-ban... Tovább

Túzok

Túzok:  nemzeti értékünk, szigorúan védett állatok közé tartozik. A túzok a... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Programajánló Szórakozás