hirdetes

Drága nagymamám 25 éves arca mosolyog vissza rám: így keltheted te is életre régi fotóidat

VN

Régi képeket ki nem imád nézegetni? Na jó, talán csak én rajongok ilyen szenvedélyesen a régi képekért, egy-egy családi esemény alkalmával én várom csak szörnyen izgatottan, hogy eljöjjön a megfelelő pillanat, hogy elővehessem a régi fotóalbumokat, és kérhessem, meséljetek, meséljetek el mindent, meséljetek arról a régi ’szép’ világról! Meséljétek el hogyan volt, ti hogyan emlékeztek, kicsit javítsátok is ki a másikat, hogy ’nem teljesen úgy volt ám az…”! Szellemüljetek csak át, vigyenek titeket az emlékek, és ragadjanak magukkal engem is! Életre kelteni a régi képeket? Imádom!

Régi fotók meganimálása

A régi képek szó szerint életre kelnek

Veletek volt már olyan, hogy nézetek egy régi képet- egy ma is jól ismert arc régi hasonmását, egy elvesztett hozzátartozóét, vagy valaki olyasvalakiét, akikét nem is láttátok élőben soha még- és éppen azon töritek a fejeteket, vajon milyen is lehetett ő akkor és ott? Milyen lehetett az, akiről már csak megannyi történet mesél, és néhány feketefehér fotó katonaruhában vagy menyasszonyi díszben? Milyen lehetett a nagymamád, akit élőben csak nagyon régen láttál, esetleg olyannyira, hogy már az emlékfoltok is kezdenek halványulni? Persze, csak magáról a fogalomról, hogy látni őt, nem a szeretetéről, arról a megnyugtató mosolyáról, szigorú nézéséről, ami sugallja: „most már legyen elég!”, süteményei szeretet illatáról, csupán attól, hogy ott legyen….Milyen volt apukám gyerekként? Mint a bűn, olyan rossz? Ezt egyetlen pislogából is bárki megmondta, hát lássuk, hogyan pislogott!

hirdetes

Családfakutatás, és némi nosztalgia

Szóval a lényeg, hogy egy-két kattintással ti is életre kelthetitek régi képeiteket a Deep Nostalgia nevű alkalmazásnak köszönhetően. Ez az alkalmazás olyan fejlett algoritmusokat használ, ami gyakorlatilag néhány másodperc alatt életre kelti a képeket, és egy animált videót csinál a régi képünkből. Nagymamám 20 éves bájos arca oldalra tekint, egy másik fotón pislog, apukám tízen évesen mosolyog, tényleg még csak a szeme sem áll jól. Anya is bájos, bájos akkor is, és bájos most is. Bármilyen fotómasinával készült régi képen működnie kell a trükknek, legalább is a készítők ezt ígérik. Az applikáció egyelőre csak az arcokat képes meganimálni, így hát ilyen képeket érdemes feltölteni is. A dolog egyébként családfakutatással kezdődött, a felhasználók feltölthették régi képeiket ide, remélve, hogy valakinek majd ismerős lett, és innen alakult ki az animálás.

hirdetes

Hogyan működik?

Egyszerűen csak kattints IDE miután digitalizáltad a régi képedet, amit használni szeretnél, ehhez elég csak okostelefonnal csinálnod egy képet, és már töltheted is fel az oldalra. Még csak regisztrálni sem kell, de ha regisztrálsz, akkor az oldal meg is őrzi a fiókodban az elkészült videókat, természetesen mással nem osztja meg. Néhány másodperc után már pisloghattok is egymásra 20-30 évvel fiatalabb éneddel, vagy bárkivel, akiről van egy régi képed. 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Kossuth-díj

Kossuth-díj: kitünetésfajta, mely a magyar kultúra művelésének és ápolásának... Tovább

A kőszívű ember fiai

A kőszívű ember fiai, Jókai Mór 1869-ben megjelent regénye, amelyben az író az... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Programajánló Retró Szórakozás Történelem