hirdetes

Ezzel töltöttük volna az időnket gyerekként az internet előtt? Nosztalgikus visszaemlékezés

VN

Régen, - még a közösségi média, és az internet kora előtt - mivel töltöttétek legszívesebben a szabadidőtöket? – tettük fel a kérdést a Retro Made in Hungária Facebook oldalunkon, és annyi remek válaszokat kaptunk, hogy muszáj veletek is megosztanunk.  

Régi internet nélküli programok

Régen még minden más volt

Ahogyan nézzük a mai gyerekeket, sokszor mondjuk azt, hogy régen még minden más volt. A mai gyerekek, fiatalok okos telefonok, egyéb okos kütyük, például okosóra, vagy okos füllhalgatók nélkül már ki sem lépnek a házból. Persze nem tehetnek róla, hogy ők már az internet világába, a digitalizáció forradalmába születtek, amikor már minden háztartás alapkelléke minimum 3 tv, és 3 mobiltelefon. Amikor anya és apa is folyamatosan a telefont görgeti, hiszen munkájukat ezzel végzik, barátaikkal, szeretteikkel itt tartják a kapcsolatot. Szóva, ha egy mai gyereket megkérdezünk mit csinál iskola után 3 lehetőség van: videójáték, tv nézés, vagy a semmi, ami a valóságban a telefon céltalan tekergetését jelenti. Gondoltad volna, hogy a mai gyerekek sok esetben már a házi feladatot is a mesterséges intelligenciával íratják meg? Mi meg örültünk, ha volt papír, meg ceruza?

Mivel töltöttük a szabadidőnket régen?

hirdetes

Amikor még nem volt se internet, se tv. Vagy ha volt tv, akkor csak a 3. szomszédban, és azon sem volt 100 csatorna, és folyamatosan adás. Olvasóink ennek ellenére nagyon jól elvoltak, legalább is ez derül ki a komment áradatból, ami érkezett az alábbi kérdésre. Apropó, ha még nem tetted meg, te is válaszolhatsz. És ha rajongsz a retro dolgokért, szívesen emlékezel vissza a régi szép időkre, és eddig még nem tetted, köved be Retro Made in Hungária Facebook oldalunkat, és lépj be hatalmas Retro közösségünkbe is itt! És akkor nézzük mivel töltöttük az időt régen!

„Olvasás, kártyázás, társasjátékok,bicajozás, szánkózás, meg mindenféle közös játék a környék gyerekekkel, családdal.”

„Rengeteget olvastunk, moziba jártunk, egész évben túráztunk és úsztunk, télen korcsolyáztunk és szánkóztunk. Mindig mindenről beszélgettünk. Varázslatos gyerek- és fiatal korunk volt.”

hirdetes

„Hímeztem horgoltam, kötöttem pulcsikat, sálakat kicsi gyermekeimnek színes csíkos fonál maradékokból, mellényt is, nagyon szerették, fincsi meleg volt. Sapkát, kesztyűt …stb., nagyon jó volt!”

„Olvastam. Zenét hallgattam... titokban a paplan alatt, mivel nem lehetett a külföldi adót hallgatni. Rádióban, a Szabó családot hallgattam,. Miska bácsi levelesládája szintén rádióban. Játszottunk kidobóst, kézilabdáztunk, a réten gyűjtöttünk cserebogarakat, kerestük a négylevelűt sokat beszélgettünk. Szép volt.”

„Bandáztunk a parkban, strandra jártunk, beszélgettünk. Megéltük a pillanatot.”
Olvasás, tollaslabdázás....,társasjátékoztunk.... sokat beszélgettünk,korcsolyáztunk,indiánosdit játszottunk.”

És ezekre a régi gyerekkori játékokra még emlékszel? Lapozd végig a galériát, és nosztalgiázz egyet!


 

Forrás: Kép: Fortepan / Erdei Katalin

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

MÁV

MÁV: a Magyar Államvasutak Zártkörűen Működő Részvénytársaság Magyarország állami... Tovább

Ady Endre

Ady Endre: teljes nevén diósadi Ady András Endre a huszadik század egyik legjelentősebb magyar... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Magyarország Magyarság Programajánló Szórakozás Történelem Utazás
X
Kövess minket facebookon!