hirdetes

Régi magyar reklámok, amiket egykor imádtunk

SzSz
Frissítve: 2024.05.23
Frissítette: ZH

Régen nem volt olyan fejlett a technika, hogy mindenféle effektekkel és animációkkal dobták volna fel a reklámokat. A hangzatos szlogenek és zenék uralták a reklámokat. Te emlékszel valamelyikre?

Retro reklámok

Traubisoda

Ki ne emlékezne rá? Gyermekkorunk pezsgője! Imádtuk a buborékokat, a szőlőízt, pláne jó hidegen. A Traubisoda is készített olyan reklámot, aminek az alapja a zenére összpontosult. A reklámban egy rajzfilm jelenik meg, ahol a kis buborékok énekelnek gyermeki hangon. Ki másnak is szólhatnak ez a reklám, mint a gyerekeknek? Éppen azért, mert mi is imádtuk akkor! Lássuk is a reklámot:

A Traubi persze nem állt le, és újabb remekművet alkotott, ahol már mindenki a célközönségbe tartozik, hiszen mindenki, minden pohár Traubit akar:

Hurka

Ez az a reklám, amire talán mindenki emlékszik valamennyire. Legalábbis az ének megvan, ugye? Mindenki szereti és eszi, tömi magába a véres és a májas hurkát. Te is vedd meg, és Te is edd meg, mert jaj dejó! Kár, hogy azóta már annyiszor nem eszünk hurkát, pedig mennyire szerettük kenyérrel és savanyúsággal.

Fővárosi takarító vállalat

A mai napig imádjuk ezt a reklámot. Az indulóval együtt: Sebaj, jövünk! A takarító vállalat bármilyen koszt eltakarít, legyen azaz ablakon, vagy a szőnyegen. Az akkori reklámügynök nagyon jól kitalálta ezt a rövid videót, hiszen igencsak maradat emlékezetünkben. A furcsa sárgaruhás fickók, akik mindent megoldanak a lakók helyett. Nézzük csak és mondjuk utánuk: Sebaj, jövünk!

hirdetes

Tisza cipő

hirdetes

Minden időben, Tisza cipőben! Egy cipő, ami divatos volt, kényelmes és mindemellett esőben, hóban se fáztál benne, ja és nyáron persze, nem volt benne meleged. Legalábbis a reklám szerint. Fiatalok hordják, táncolnak benne, a dallam közbe a füledbe mászik, ilyen egy jó retro magyar reklám!

Skála

Újabb rajzfilmes reklámfilm, amelyben bugyuta ének hallható, de az ének mondanivalója tökéletesen tükrözi azt, amiről szólt is a Skála. Az ember bemegy és mindent olcsón megvehet. Ezért szerettünk odajárni, mert mindenhez olcsóbban juthattunk hozzá, így még maradt is a tárcánkban. 

S Modell 

A lenyűgöző divatmárka, amitől a férfiak is hanyat dobják magukat. Az S Modellből kilépve az ifjú, divatos ruhákba öltözött hölgy körül azonnal egy udvarló kering, aki csak ámul és bámul, milyen csinos. Aztán hirtelen hoppá, lezuhan a lépcsőn a semmibe. A reklám alatt nagyon jól berögzül az S betű, mint S Modell, így a reklám célba is ért. 

Sárvári Termál Kristály

Ebben a reklámban tökéletesen megcélozták a célközönséget, vagyis az időseket. A reklámban az idősek köszönetet mondanak a Sárvári Termálnak, ahol a termálvíznek köszönhetően minden reumás és ízületi problémájuk megszűnt. Ötletes és jó kivitelezés, hiszen az idősek szaladnak, ugrálnak, amitől az üzenet nagyon jól célba ér. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Német Miklós

Német Miklós: rendszerváltáskori miniszterelnök.  Németh Miklós közgazdász, politikus,... Tovább

Tapolcai-tavasbarlang

Tapolcai-tavasbarlang: A Dunántúl legnépszerűbb és híresebb barlangjának számít azz... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Ételek Európa Gasztronómia Hírek Kirándulás Külföld Magyar Magyar történelem Magyarország Magyarság Programajánló Regény Retró Sport Szórakozás Technológia Történelem Utazás