hirdetes

Rejtélyes történetek, amelyekre nincs magyarázat

cs

Vajon van-e az egybeeséseknek valamilyen titkos jelentésük, és milyen ismeretlen erőt képviselnek, ha egyáltalán képviselnek valamit?
Véletlen egybeesések csupán, vagy logikus események sorozatai? Megtörtént esetek, amelyek ellentmondanak a józan észnek. Döntsd el magad, léteznek-e ekkora véletlenek!

Rejtélyes történetek

Bizonyára neked is volt már valamilyen paranormális élményben részed, akár a jólismert déjà vu-re gondolunk, akár arra, amikor egy rég nem látott ismerőssel, rokonnal álmodsz, majd rövid időn belül az illető valamilyen formában hallat magáról.

Rejtélyek nyomában

Millió rejtély kíséri végig életünket, vegyük például a Loch Ness-i szörny legendáját, a lebegő tárgyakat, a gyógyszer nélküli gyógyítást vagy akár a rejtelmes égi fényeket. Nem jelenthetjük ki egyszerűen azt, hogy ezek a furcsa dolgok nem léteznek, pusztán azért, mert nem tudjuk a tudomány jelen állása szerint magyarázatot adni rájuk. Botorság lenne a józan észnek ellentmondó dolgokat elutasítani, létezésüket tagadni. 

Az élet a legjobb forgatókönyvíró, mondják sokszor, s ezek a történetek mindezt alá is támasztják. (Bár a legjobb szót az esetek tragikus kimenetele miatt idézőjelbe tenném.)


Ebben a cikkben olyan megtörtént eseteket osztok meg tehát veled, amelyeket a legjobb filmekben sem sűrűn láthatsz. A cikk nem abból a célból készült, hogy bárkit is meggyőzzön a paranormális dolgok létezéséről; rád van bízva, hogy minek tudod be e különleges dolgokat. Véletlen egybeesésekről vagy paranormális jelenségekről beszélünk? Neked kell eldöntened!

Mi a magyarázat az I. Umberto királlyal történtekre?


I. Umberto király 1878-tól egészen 1900. július 29-én bekövetkezett haláláig uralkodott Itáliában. Az ezt megelőző napon a királlyal különös dolog történt.


Umberto király halála előtt egy nappal, július 28-án egy étteremben vacsorázott Monzában, ahol azzal a nem mindennapi dologgal kellett szembesülnie, hogy az őt kiszolgáló tulajdonos egy az egyben az ő pontos hasonmása. A nagy felismerést követően a király s a fogadós beszélgetésbe elegyedtek, s kiderült, hogy jóval több kettejük között a hasonlóság, mint azt gondolták volna. Az étterem-tulajdonost szintén Umbertonak hívták, s éppúgy, mint a király, ő is Torinóban látta meg a napvilágot. Feleségét, Umberto király hitveséhez hasonlóan Margheritának hívták, s éppen azon a napon esküdtek meg, mikor a király és a királyné. A király megkoronázásának napja is fontos szerepet töltött be az étterem tulajdonosának életében, hiszen éppen azon a napon nyitotta meg éttermét.

Döbbenetes, hogy mennyi hasonlóság volt kettejük között, igaz?

I. Umberto rejtélyes története


 


Ha ez nem lenne elég, akkor most figyelj!


Mivel mindez olyannyira felkeltette a király érdeklődését, hogy tovább szerette volna folytatni a beszélgetést, meghívta hasonmását másnapra egy atlétikai versenyre, amelyre ő maga is hivatalos volt.


Másnap reggel azonban I. Umberto hiába várta vendégét, inasa közölte vele, hogy az illető egy reggeli lövöldözésben sajnálatos módon életét vesztette. 
Ezt követően szinte perceken belül a királyt magát is találat érte; egy a tömegben megbúvó anarchista golyója célt ért, s a király sérüléseibe még aznap belehalt.  

Véletlen lenne, hogy két, külsőre szinte teljesen megegyező, ugyanolyan nevű illető is golyó általi halálban hunyt el ugyanazon a napon? Hogy lehet az, hogy mindketten ugyanakkor és ugyanott születtek, ugyanazzal a névvel? Mivel magyarázható az, hogy mindkettejük feleségét Margheritának hívták? 

hirdetes

Létezik-e véletlen egybeesés, vagy mint ahogy Schopenhauer megmondta „az egybeesés az Univerzum előre elrendezett csodálatos harmóniájának tükröződése”?

Nézd meg a következő történetet a következő oldalon! 
 

Rejtélyes történetek

A D-nap titkos kódszavai a napilapban. Furcsa egybeesés vagy kémkedés?


1944-ben járunk, a második világháború idején. A szövetségesek a háború végét célzó intézkedéseiknek és hadműveleteiknek minden részletét szigorúan titkos fedőnevekkel jelölik.

Mik ezek?

D-nap titkos kódszvak


A hadművelet neve: OVERLORD
Tengerészeti támadók neve: NEPTUNE
Partraszállás helyszínére kijelölt partszakaszok: UTAH és OMAHA
Csapatok ellátására kijelölt hely: MULBERRY

Hogy miért fontos mindez, és mi köze van a véletlen egybeesésekhez? Mindjárt kiderül.

D-nap


A partraszállás napját megelőző egy hónapban a fent említett kódszavak mindegyike felbukkant a Daily Telegraph napilap keresztrejtvény rovatának megfejtései között. Az Overlord fedőnév például a partraszállás előtt mindössze 4 nappal volt látható az újságban. Mivel hihetetlen, s az egész világot érintő egybeesésről beszélünk, a szövetségesek azonnal náci kémre gyanakodtak, aki az információkat apránként kiszivárogtatta. Mindenki meglepődött azonban, amikor a szerkesztőségbe érve az irodában csupán Leonard Dawe-et találták meg, aki már húsz éve szerkesztette a keresztrejtvény rovatot. 

 

 

Még több egybeesésre vagy kíváncsi? A következő oldalon vár egy újabb igaz történet.
 

Rejtélyes történetek

James Dean elátkozott autója

James Dean, a női szíveket megdobogtató elismert és nagy népszerűségnek örvendő hollywoodi színész 1955-ben, mindössze 24 évesen egy autóbalesetben vesztette életét. Fiatal kora ellenére nagy népszerűségre tett szert, ő volt az egyetlen például, akit posztumusz az Akadémia két különböző filmért is jutalmazni akart. 

James Dean

Bár rövid élete folyamán mindössze három filmet forgatott Dean, a filmiparra gyakorolt hatását máig érezhetjük. A halálát okozó Porsche, azaz a „Kis Korcs” legendája viszont sokakat gondolkozóba ejthet. 
Bár köztudott tény volt, hogy a színész él-hal a gyors autókért, a szóban forgó Porsche 550 Spyder még a gyakorlottabb vezetőket is megrémítette. 

hirdetes

James Dean a halálát okozó autóban

Ahogy az alábbi videóban is láthatjátok, Alec Guinness híres angol színész az autót meglátva óva intette barátját, James Deant:  “Kérlek, sose ülj be ebbe az autóba! Ha megteszed, egy héten belül halott leszel!“


Egy hét múlva James Dean halálos autóbalesetben életét vesztette.

 

Ez a tragédia már önmagában is rejtélyes, azonban ami a „Kis Korccsal” ezután történt, attól valószínűleg a te hátadon is fel fog állni a szőr.

James Dean autóbalesete

A balesetet követően az autó roncsait egy garázsba vontatták, ahol annak motorja kiesett, s összezúzta egy szerelő lábát. Ezt a motort később egy doktor vásárolta meg, akinek azt versenyautójába szerelték. Sajnálatos módon ő sem járt vele sikerrel. Éppúgy nem, mint az ugyanazon a versenyen induló másik versenyző, akinek kocsijába Dean autójának meghajtótengelyét szerelték be. E versenyző is az életét vesztette.


Később Dean kocsiját megpróbálták helyreállítani, ám a műhelyben tűz ütött ki. Az autót végül Sacramentoban állították ki, de ez sem ment zökkenőmentesen. A kiállított autó egyszerűen leesett az emelvényről, rázuhant egy tinédzserre, akinek az eltörte a csípőjét. 


Az elátkozott autót később elszállították, s az azt szállító teherautó balesetet szenvedett, belehajtott egy üzlet kirakatába. 1959-ben érte a „Kis Korcs”-ot a vég, amikor is 11 darabra esett szét. Arra, hogy ez hogyan lehetséges senki sem tudott választ adni, hiszen az eset bekövetkeztekor a legendás autó épp az állványán pihent.

A Titanic rejtélye vár rád a következő oldalon.
 

Rejtélyes történetek

A Titanic rejtélye

A szkeptikusok gondolhatják, hogy csupán olyan dolgokat magyarázunk bele adott történetekbe, amelyeket beléjük szeretnénk képzelni. Kíváncsi leszek arra, hogy ők vajon mit szólnak ehhez.


A Titanic történetét a legtöbben, ha máshonnan nem is, hát a Leonardo DiCaprio és Kate Winslet főszereplésével játszott mozifilm óta jóformán mindannyian ismerjük. 
A világ egyik legnagyobb tengeri katasztrófája, az elsüllyeszthetetlennek minősített Titanic 1912-ben jéghegynek ütközött, s ez több száz utas életébe került.
Miért szerepel ez a tragikus eset a listánkon? Mert a Titanic sorsát előre megírták!

Hogy kicsoda? 

Morgan Robertson - Titan


Morgan Robertson 1898-ban kiadott művében egy Titan névre keresztelt, szintén elsüllyeszthetetlennek vélt, hatalmas tengeri hajóról írt könyvében. Ez a hajó első útján egy jéghegynek ütközik, nem is találnátok ki, hogy hol: hát az Atlanti-óceánon, egy fagyos áprilisi éjszakán. 

A könyv megjelenésének 14. évében a Robertson által leírtak a való életben is megvalósultak.

Minden, amit a Titanról Robertson papírra vetett a Titaniccal is ; utóbbi is az Atlanti-óceánon ütközött jéghegynek, egy fagyos áprilisi éjszakán.
A sors furcsa fintora, hogy a Titan és a Titanic sem volt felszerelve megfelelő számú mentőcsónakkal, s a két hajó közel azonos súlyú is volt. 

Süllyedő Titanic

Bámulatos egybeesésekkel és különleges furcsaságokkal találkozhatunk úton-útfélen, s bár nem valószínű, hogy valaha is meg tudjuk magyarázni ezeket a különleges dolgokat, de a talányos jelenségek kétségtelenül érthetetlenségük által vonzanak bennünket. Máskülönben hogyan is lehetne, hogy te is épp ezeket a sorokat olvasod? :)  
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Mátyás király

Mátyás király: Az egyik legnagyobb, legismertebb, legkeményebb kezű magyar királyként ismert.... Tovább

Magyar Tudományos Akadémia Könyvtára

Magyar Tudományos Akadémia Könyvtára: alapítása gróf Teleki József, az MTA első elnöke... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek