notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Hihetetlen egybeesések sorozata. Megtörtént események, amelyekre nem találsz logikus magyarázatot.

hirdetes

Rejtélyes történetek, amelyekre nincs magyarázat

cs
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Vajon van-e az egybeeséseknek valamilyen titkos jelentésük, és milyen ismeretlen erőt képviselnek, ha egyáltalán képviselnek valamit?
Véletlen egybeesések csupán, vagy logikus események sorozatai? Megtörtént esetek, amelyek ellentmondanak a józan észnek. Döntsd el magad, léteznek-e ekkora véletlenek!

Rejtélyes történetek

Bizonyára neked is volt már valamilyen paranormális élményben részed, akár a jólismert déjà vu-re gondolunk, akár arra, amikor egy rég nem látott ismerőssel, rokonnal álmodsz, majd rövid időn belül az illető valamilyen formában hallat magáról.

 

Rejtélyek nyomában

 

Millió rejtély kíséri végig életünket, vegyük például a Loch Ness-i szörny legendáját, a lebegő tárgyakat, a gyógyszer nélküli gyógyítást vagy akár a rejtelmes égi fényeket. Nem jelenthetjük ki egyszerűen azt, hogy ezek a furcsa dolgok nem léteznek, pusztán azért, mert nem tudjuk a tudomány jelen állása szerint magyarázatot adni rájuk. Botorság lenne a józan észnek ellentmondó dolgokat elutasítani, létezésüket tagadni. 

Az élet a legjobb forgatókönyvíró, mondják sokszor, s ezek a történetek mindezt alá is támasztják. (Bár a legjobb szót az esetek tragikus kimenetele miatt idézőjelbe tenném.)


Ebben a cikkben olyan megtörtént eseteket osztok meg tehát veled, amelyeket a legjobb filmekben sem sűrűn láthatsz. A cikk nem abból a célból készült, hogy bárkit is meggyőzzön a paranormális dolgok létezéséről; rád van bízva, hogy minek tudod be e különleges dolgokat. Véletlen egybeesésekről vagy paranormális jelenségekről beszélünk? Neked kell eldöntened!

 

Mi a magyarázat az I. Umberto királlyal történtekre?


I. Umberto király 1878-tól egészen 1900. július 29-én bekövetkezett haláláig uralkodott Itáliában. Az ezt megelőző napon a királlyal különös dolog történt.


Umberto király halála előtt egy nappal, július 28-án egy étteremben vacsorázott Monzában, ahol azzal a nem mindennapi dologgal kellett szembesülnie, hogy az őt kiszolgáló tulajdonos egy az egyben az ő pontos hasonmása. A nagy felismerést követően a király s a fogadós beszélgetésbe elegyedtek, s kiderült, hogy jóval több kettejük között a hasonlóság, mint azt gondolták volna. Az étterem-tulajdonost szintén Umbertonak hívták, s éppúgy, mint a király, ő is Torinóban látta meg a napvilágot. Feleségét, Umberto király hitveséhez hasonlóan Margheritának hívták, s éppen azon a napon esküdtek meg, mikor a király és a királyné. A király megkoronázásának napja is fontos szerepet töltött be az étterem tulajdonosának életében, hiszen éppen azon a napon nyitotta meg éttermét.

Döbbenetes, hogy mennyi hasonlóság volt kettejük között, igaz?

 

I. Umberto rejtélyes története


 


Ha ez nem lenne elég, akkor most figyelj!


Mivel mindez olyannyira felkeltette a király érdeklődését, hogy tovább szerette volna folytatni a beszélgetést, meghívta hasonmását másnapra egy atlétikai versenyre, amelyre ő maga is hivatalos volt.


Másnap reggel azonban I. Umberto hiába várta vendégét, inasa közölte vele, hogy az illető egy reggeli lövöldözésben sajnálatos módon életét vesztette. 
Ezt követően szinte perceken belül a királyt magát is találat érte; egy a tömegben megbúvó anarchista golyója célt ért, s a király sérüléseibe még aznap belehalt.  

Véletlen lenne, hogy két, külsőre szinte teljesen megegyező, ugyanolyan nevű illető is golyó általi halálban hunyt el ugyanazon a napon? Hogy lehet az, hogy mindketten ugyanakkor és ugyanott születtek, ugyanazzal a névvel? Mivel magyarázható az, hogy mindkettejük feleségét Margheritának hívták? 

hirdetes

 

Létezik-e véletlen egybeesés, vagy mint ahogy Schopenhauer megmondta „az egybeesés az Univerzum előre elrendezett csodálatos harmóniájának tükröződése”?

 

 

Nézd meg a következő történetet a következő oldalon! 
 

Rejtélyes történetek

A D-nap titkos kódszavai a napilapban. Furcsa egybeesés vagy kémkedés?


1944-ben járunk, a második világháború idején. A szövetségesek a háború végét célzó intézkedéseiknek és hadműveleteiknek minden részletét szigorúan titkos fedőnevekkel jelölik.

 

Mik ezek?

 

D-nap titkos kódszvak


A hadművelet neve: OVERLORD
Tengerészeti támadók neve: NEPTUNE
Partraszállás helyszínére kijelölt partszakaszok: UTAH és OMAHA
Csapatok ellátására kijelölt hely: MULBERRY

 

Hogy miért fontos mindez, és mi köze van a véletlen egybeesésekhez? Mindjárt kiderül.

 

D-nap


A partraszállás napját megelőző egy hónapban a fent említett kódszavak mindegyike felbukkant a Daily Telegraph napilap keresztrejtvény rovatának megfejtései között. Az Overlord fedőnév például a partraszállás előtt mindössze 4 nappal volt látható az újságban. Mivel hihetetlen, s az egész világot érintő egybeesésről beszélünk, a szövetségesek azonnal náci kémre gyanakodtak, aki az információkat apránként kiszivárogtatta. Mindenki meglepődött azonban, amikor a szerkesztőségbe érve az irodában csupán Leonard Dawe-et találták meg, aki már húsz éve szerkesztette a keresztrejtvény rovatot. 

 

 

 

Még több egybeesésre vagy kíváncsi? A következő oldalon vár egy újabb igaz történet.
 

Rejtélyes történetek

James Dean elátkozott autója

James Dean, a női szíveket megdobogtató elismert és nagy népszerűségnek örvendő hollywoodi színész 1955-ben, mindössze 24 évesen egy autóbalesetben vesztette életét. Fiatal kora ellenére nagy népszerűségre tett szert, ő volt az egyetlen például, akit posztumusz az Akadémia két különböző filmért is jutalmazni akart. 

 

James Dean

 

Bár rövid élete folyamán mindössze három filmet forgatott Dean, a filmiparra gyakorolt hatását máig érezhetjük. A halálát okozó Porsche, azaz a „Kis Korcs” legendája viszont sokakat gondolkozóba ejthet. 
Bár köztudott tény volt, hogy a színész él-hal a gyors autókért, a szóban forgó Porsche 550 Spyder még a gyakorlottabb vezetőket is megrémítette. 

 

James Dean a halálát okozó autóban

 

Ahogy az alábbi videóban is láthatjátok, Alec Guinness híres angol színész az autót meglátva óva intette barátját, James Deant:  “Kérlek, sose ülj be ebbe az autóba! Ha megteszed, egy héten belül halott leszel!“


Egy hét múlva James Dean halálos autóbalesetben életét vesztette.

 

 

Ez a tragédia már önmagában is rejtélyes, azonban ami a „Kis Korccsal” ezután történt, attól valószínűleg a te hátadon is fel fog állni a szőr.

 

James Dean autóbalesete

 

A balesetet követően az autó roncsait egy garázsba vontatták, ahol annak motorja kiesett, s összezúzta egy szerelő lábát. Ezt a motort később egy doktor vásárolta meg, akinek azt versenyautójába szerelték. Sajnálatos módon ő sem járt vele sikerrel. Éppúgy nem, mint az ugyanazon a versenyen induló másik versenyző, akinek kocsijába Dean autójának meghajtótengelyét szerelték be. E versenyző is az életét vesztette.


Később Dean kocsiját megpróbálták helyreállítani, ám a műhelyben tűz ütött ki. Az autót végül Sacramentoban állították ki, de ez sem ment zökkenőmentesen. A kiállított autó egyszerűen leesett az emelvényről, rázuhant egy tinédzserre, akinek az eltörte a csípőjét. 


Az elátkozott autót később elszállították, s az azt szállító teherautó balesetet szenvedett, belehajtott egy üzlet kirakatába. 1959-ben érte a „Kis Korcs”-ot a vég, amikor is 11 darabra esett szét. Arra, hogy ez hogyan lehetséges senki sem tudott választ adni, hiszen az eset bekövetkeztekor a legendás autó épp az állványán pihent.

 

A Titanic rejtélye vár rád a következő oldalon.
 

Rejtélyes történetek

A Titanic rejtélye

 

A szkeptikusok gondolhatják, hogy csupán olyan dolgokat magyarázunk bele adott történetekbe, amelyeket beléjük szeretnénk képzelni. Kíváncsi leszek arra, hogy ők vajon mit szólnak ehhez.


A Titanic történetét a legtöbben, ha máshonnan nem is, hát a Leonardo DiCaprio és Kate Winslet főszereplésével játszott mozifilm óta jóformán mindannyian ismerjük. 
A világ egyik legnagyobb tengeri katasztrófája, az elsüllyeszthetetlennek minősített Titanic 1912-ben jéghegynek ütközött, s ez több száz utas életébe került.
Miért szerepel ez a tragikus eset a listánkon? Mert a Titanic sorsát előre megírták!

 

Hogy kicsoda? 

 

Morgan Robertson - Titan


Morgan Robertson 1898-ban kiadott művében egy Titan névre keresztelt, szintén elsüllyeszthetetlennek vélt, hatalmas tengeri hajóról írt könyvében. Ez a hajó első útján egy jéghegynek ütközik, nem is találnátok ki, hogy hol: hát az Atlanti-óceánon, egy fagyos áprilisi éjszakán. 

A könyv megjelenésének 14. évében a Robertson által leírtak a való életben is megvalósultak.

Minden, amit a Titanról Robertson papírra vetett a Titaniccal is ; utóbbi is az Atlanti-óceánon ütközött jéghegynek, egy fagyos áprilisi éjszakán.
A sors furcsa fintora, hogy a Titan és a Titanic sem volt felszerelve megfelelő számú mentőcsónakkal, s a két hajó közel azonos súlyú is volt. 

 

 

Süllyedő Titanic

 

Bámulatos egybeesésekkel és különleges furcsaságokkal találkozhatunk úton-útfélen, s bár nem valószínű, hogy valaha is meg tudjuk magyarázni ezeket a különleges dolgokat, de a talányos jelenségek kétségtelenül érthetetlenségük által vonzanak bennünket. Máskülönben hogyan is lehetne, hogy te is épp ezeket a sorokat olvasod? :)  
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
150 464
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
150 464
Közösség

Szótár

Ipoly

Ipoly: A nagy magyarországi folyók egyike. Az Ipoly egy folyó Szlovákiában és Magyarországon,... Tovább

Sárköz és Gemenc

Sárköz és Gemenc: A Sárköz, vagy Tolnai Sárköz földrajzilag egységes, jól... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 113

Átlagos értékelés: 4.9

Érdekességek