hirdetes

Retró hideg cseresznyeleves, ahogy a nagymamám készítette mindig a nyári szünetben

ZH

A meleg nyári napokon semmi sem hűsít jobban, mint egy frissítő hideg leves. Ebben a cikkben bemutatom a csodálatos hideg cseresznyeleves receptjét, amelyet minden nyári szünetben a nagymamámnál ettem. Tele van zamatos cseresznyével és pofonegyszerű elkészíteni!

cseresznyeleves

Retró hideg cseresznyeleves receptje a nagymama konyhájából

Mindig vártam a nyári szünetet, főként, hogy átköltözhessek a nagymamához, aki ínycsiklandó finomságokkal kényeztetett egész ott tartózkodásom alatt. Mivel a kertben volt egy hatalmas cseresznyefa ezért rengeteg cseresznyés receptet ismert, de az én kedvencem a hideg cseresznyeleves volt, hiszen remekül lehűsített a nyári nagy melegben. Ugyan mi levesként ettük, elkészítheted desszertként is a cseresznyeszezon sztárját, de az biztos, hogy ebben a receptben nem fogsz csalódni!

Fedezd fel, hogyan készítheted el a nagymamám könnyű és ízletes hideg cseresznyelevesét, amely garantáltan feldobja a forró nyári napokat!

Hozzávalók a hideg cseresznyeleveshez:

•    500 g friss cseresznye
•    2 dl víz
•    2 evőkanál cukor (ízlés szerint)
•    1 citrom leve
•    1 teáskanál vanília kivonat
•    Friss mentalevelek a díszítéshez

Hideg cseresznyeleves elkészítése:

1.    Cseresznyék előkészítése:

•    Mosd meg alaposan a cseresznyéket, majd távolítsd el a magokat és a szárakat. A cseresznyéket tedd egy nagy lábasba.

hirdetes

2.    Főzés és szűrés:

•    Öntsd hozzá a vizet a cseresznyékhez, majd kezd el főzni közepes hőmérsékleten. Főzd kb. 10 percig, amíg a cseresznyék megpuhulnak és kinyerik az ízüket.

•    Miután a cseresznyék megpuhultak, vedd le a lábast a tűzről, majd hagyd kihűlni egy kicsit.

•    A levest turmixgépbe vagy botmixerrel pürésítsd simává. Szükség esetén szűrd át egy finom szűrőn, hogy eltávolítsd a cseresznye héjdarabokat és szemeket.


3.    Ízesítés:

•    Add hozzá a cukrot a leveshez, majd keverd el, hogy feloldódjon. Ízlésed szerint szabályozd a cukor mennyiségét az édességi szintnek megfelelően.

•    Cseppentsd a citrom levét a levesbe, és adj hozzá a vanília kivonatot. Alaposan keverd össze, hogy az ízek jól összeolvadjanak.


4.    Hűtés és tálalás:

•    Hűtsd le a levest a hűtőben legalább 1-2 órán keresztül, hogy kellemesen hűvös legyen. De arra figyelj, hogy csak azután tedd be a hűtőbe, amikor már nem tűzforró!

•    Tálald hidegen, friss mentalevelekkel díszítve. A menta frissességet és ízt ad a levesnek.

hirdetes

Tipp: Ha szereted, tehetsz az elkészített leveshez néhány friss cseresznyét is díszítésként. Egyszerűen tegyél néhány friss cseresznyét a tálba, és öntsd rá a hideg levest. Ez tovább fokozza a cseresznye ízét és látványát.

Ez a hideg cseresznyeleves tökéletes választás egy könnyed nyári előételnek vagy desszertnek. A friss cseresznye íze fokozza a leves gyümölcsös aromáját, míg a citromlé frissességet és savasságot ad neki. A mentalevelek pedig feldobják az ízeket és frissítő hatást kölcsönöznek az egész ételnek.

Ez a recept rendkívül egyszerű és gyorsan elkészíthető. Ideális választás, ha friss és üde ételre vágysz a nyári hőségben. Akár vendégeket látogatsz, akár csak magadnak kényezteted, ez a hideg cseresznyeleves garantáltan lenyűgözi majd az ízlelőbimbókat.

Próbáld ki a nagymamám könnyen elkészíthető hideg cseresznyelevesét, és élvezd a friss cseresznyék ízét és a hűsítő élményt a nyári napokon!

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Kékcsőrű réce

Kékcsőrű réce: nemzeti értékünk, szigorúan védett állat. A kékcsőrű réce vagy... Tovább

Siófok

Siófok: A Balaton déli partjának fővárosa, a magyar tenger nyári szórakozó központja.... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Ételek Gasztronómia
X
Kövess minket facebookon!