hirdetes

A kedvenc retro édességeink, amit az 1-2 forintnyi zsebpénzünkből vettünk

SFV

Van néhány olyan finomság a gyerekkorunkból, amiknek ha csak a nevét halljuk is, azonnal a szánkban érezzük az ízét, sőt, gyakran még emlékezetes pillanatokat is kapcsolunk hozzájuk. Lássuk, mik ezek!

Kedvenc retro finomságaink

No.1. Turbo rágó


A régi korok Kinder Meglepetése. Hiszen nincs olyan gyerkőc, aki ne örülne, ha az édesség mellé még valami apró meglepetést is kap. És kétség kívül, a Turbo rágónak a benne rejlő autós tetoválás volt a legértékesebb része, mert az édesség íze egyébként roppant hamar elment.


No.2. Mesesajt


A szocializmus korszakának tejipari termékei közül talán a legmegosztóbb a csokis mesesajt: félzsíros, ömlesztett csokoládés sajt sztaniolpapírba csomagolva. Mindenkinek, aki megkóstolta, határozott véleménye van róla, van, aki mindmáig nosztalgikus áhítattal emlékszik rá vissza, és van, akinek a puszta gondolatától is felfordul a gyomra. Valódi hungarikum, Magyarországon kívül nem állította elő senki.

hirdetes


Tudtad? A Camping Sajt napjainkban újra gyártja ezt a különleges tejterméket csokoládés, sajttorta ízű és eperízű változatokban.


No.3. Téli fagyi


A téli fagyi mindmáig a gyerkőcök kedvence, hiszen a csokoládékrémes habos-ropogós édességet nevéhez hűen a szülők is bátrabban kínálják fel csemetéik számára a hidegebb időszakban is, ráadásul a legtöbb bolt polcain fellelhető akár darabáron, akár nagyobb kiszerelésben.

hirdetes


Tipp: Ha szeretnéd ezeket és még több retro finomsággal kapcsolatos élményedet feleleveníteni, ezt akár egy budapesti családi program keretein belül is megteheted, akár a kisebekkel karöltve a Retro Élményközpontban.


No.4. Kakasnyalóka


A kakasnyalóka napjainkban a karácsonyi vásárok és a falunapok szenzációja. Igazán cukros-karamelles ízével és különleges alakjával mindenkit garantáltan levett a lábáról, ráadásul akár órákon át is lefoglalta édesszájú fogyasztóit.
 

Mégtöbb finomságért olvass tovább!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Zirci Ciszterci Arborétum

Zirci Ciszterci Arborétum:  A Zirci Arborétum hazánk legmagasabban fekvő... Tovább

1956-os lyukas zászló

1956-os lyukas zászló: Az 1956-os forradalom Magyarország népének a szovjet megszállás ellen... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Ételek Magyar történelem Magyarság Retró Szórakozás
X
Kövess minket facebookon!