hirdetes

Ezekért a retro finomságokért még egy időutazást is bevállalnánk!

ZH

Összeszedtük a 80-as és 90-es évekből azokat az édességeket, amiket még ma sem tudunk elfeledni, így egy időutazást is bevállalnánk, hogy újra megkóstolhassuk őket! Nézzük milyen édességek voltak a kedvenceink a régi szép időkben!

kedvenc retro édességek

Kedvenc retro édességeink


Bizonyára neked is van olyan retro édesség, ami miatt akár egy időutazásban is részt vennél, hogy újra megkóstolhasd! Most össze gyűjtöttünk párat a kedvenceink közül, amiket már hiába keresnénk a boltok polcain, megmaradnak az örök sóvárgásnak!

1.    Kedvenc jégkrémeink

Emlékszel még a Cikkcakkra, a Winnerre vagy a Romerora? Talán sok fajta új jégkrém ezek alakját és kinézetét tükrözi, de ezeknek a jégkrémeknek az ízét már sosem fogjuk újra megkóstolni! Imádtuk a málnás, bomba nevű jégkrémtortát is, és ne felejtsük az ikres fagyit, a Twinni-t! 
 

2.    Chokito

A legcsúnyább, de a legfinomabb édesség, ami valaha is létezett! Egy időben még fehércsokis változatban is kapni lehetett, de mára már teljesen beszüntették. Még a reklámjában is az volt a szlogenje, hogy: Ronda és Finom!
 

hirdetes

3.    Robbanós cukorka

Emlékszünk, hogy ugyanakkora robbanásnak számított az egész, mint ahogy roppantak a szádban ezek a cukorkák! Az asztronautásat különösen imádtuk!
 

4.    Piros mogyorós

Ez volt az az édesség, amit egyszer lehetett kapni, aztán megint nem, majd újra, de mára már nem kaphatunk sehol. Mi imádtuk. És te?


5.    Az eredeti túró rudi

Ugyan a pöttyös túró rudiját is imádjuk, de régen valahogy más ízűbbek voltak a túró rudik. A csomagolására mindenki másképp emlékszik, de az iztos, hogy az íze vitt mindent!

hirdetes

6.    Joghurthabok

A felhabosított joghurtok, különböző gyümölcs aromákkal, a gyerekkori reggelik kedvencei voltak. Volt citromos, meggyes, zöldalmás és még epres is! Hát mi mindegyiket imádtuk!
 

7.    Terefere

A kedvenc linzeres kekszünk, ami minden tea vagy kakaó mellé jól csúszott!

8.    Olvadós rágók


Meg van az emlék, mikor iskola előtt beszaladtatok a kisboltba, hogy még egy rágót tudjatok magatoknak venni? Persze a legjobb a benne elrejtett tetkók voltak.

9.    Stollwreck csokik


A legszebb csomagolású, legédesebb, leglágyabb csokoládék, amiket a világ valaha is látott Berlinből. Persze a csokiszeletek nem csak az ünnepnapokon fogytak a boltok polcairól!

10.    Kismókus krém


A nutella előtt a kedvencünk a Kismókus krém volt, amit többen kenyérre kentünk, de az igazi fanatikusok csak kanállal ették, vagy süteményekbe töltötték.


 

Forrás: Fortepan / Szöllősy Kálmán

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Nagypéntek

Nagypéntek: A nagypéntek a keresztény kultúrában a húsvét előtti péntek. Ez a húsvét... Tovább

Vízkereszt

Vízkereszt: Január 6-án van a napja, mely még mindig a téli népszokások közé sorolandó.... Tovább

Tovább a lexikonra
Retró
X
Kövess minket facebookon!