hirdetes

Leo vagy Calippo - Neked mi volt a kedvenc fagyid gyerekkorodban?

TK
Frissítve: 2024.05.24
Frissítette: ZH

A Calippo inkább gyümölcsös ízével hódított, még a Leoért szinte mindenki odavolt – Neked melyik volt a kedvenc fagylaltod gyerekkorodban? Mindemellett pedig a fagylaltporról sem feledkezhetünk meg. Mostani cikkünkben elevenítsük fel, milyen fagylaltok határozták meg a ’90-es éveket!

Retró jégkrém

A fagylaltok is rengeteg változtak az évek során. Manapság már szinte mindennek tulajdonítanak egy ízvilágot, egyre változatosabb és változatosabb darabok köszönhetnek vissza a boltokból. Mégis, gyermekkorunk ízeit sosem fogjuk majd elfeledni – akkor és az akkori ízélményhez köthetően sokunk kedvencei lehetnek a mai napig! Pedig ennek már legalább 30 éve…


Nézzük, mikkel találkozhattunk a gyerekek legnagyobb örömére, amikor jött a fagyis autó!


Leo jégkrém


A Leo jégkrémet nem hagyhatjuk ki cikkünkből – pont annyira meghatározta gyermekkorunkat, mint a madártej, vagy éppen a joghurthab. Nem a legolcsóbbak közé tartozott, így minden nap ünnepnapnak számított, amikor elfogyaszthattuk! 

hirdetes


Ez a fagyi egészen a ’70-es évektől kezdve rendkívüli népszerűségnek örvendett, puncsos, csokis vagy vaníliás ízvilágával.

 

Te emlékszel még a szlogenre? Elevenítsd fel videónkkal!

Szlogenje is szinte felejthetetlen, bár a „Télen-nyáron Leo!” inkább mindig is csak a nyárra vonatkozott, nem igazán ehettük sosem a téli időszakban ezt az oroszlános édességet. Megtalálható volt nem csak pálcikás, de vödrös kiszerelésben is, de ez sosem számított – minden gyermek örült, amikor hozzájuthatott ehhez az egyébként árkategóriában magasabb fagylalthoz.


Calippo


Ahogy már cikkünk elején is említettük, a Calippot elsősorban azok kedvelték, akiket a gyümölcsök ízvilága hódított meg. Ma már egyáltalán nem lepődnénk meg csomagolásan, de akkoriban az akkoriban szokatlan formája végett is különlegességnek számított. Elsősorban azért alakították így ki ezt az édességet, hogy a gyermekek ne legyenek túlzottan maszatosak – mégis, amennyiben valaki nagy mosollyal arcán elfogyaszthatta, szinte biztos, hogy mindene ragadt utána.

hirdetes

A kép forrása: Fortepan / Urbán Tamás

 

Amennyiben érdekel cikkünk folytatása, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

A 12 pont

12 pont: A 12 pont volt az 1848. március 15-én kitört pesti forradalom követeléseinek... Tovább

Tanyavilág

Tanyavilág: A török hódoltság másfél évszázada alatt a megfogyatkozott magyar lakosság... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Ételek Gasztronómia Retró
X
Kövess minket facebookon!