hirdetes

6 retró frizura, ami ismét népszerűvé vált

TK
Frissítve: 2024.06.21
Frissítette: ZH

Minden korszaknak megvan a jellegzetes frizurája, öltözködése, de még lakberendezése is – ezek pedig szépen lassan kezdenek ismét visszatérni mindennapjainkba, legyen szó akár csak a ’70-es évek hippihajáról. Nézzük meg, milyen hajviseletek hódítanak ugyanúgy napjainkban, mint már egyszeri fénykorukban.

Retró frizura

Amennyiben visszatekintünk a múltba, akkor láthatjuk, hogy minden korszaknak megvoltak a sajátossága – a ’20-as, illetve ’30-as években a visszafogottabb stílus hódított eleganciájával, még a ’60-as években megjelentek a tupírozott, magas kontyok, valamint a ’70-es években már a ziláltabb hippihaj volt a kiemelkedő változatosságával. Nézzük, milyen hajviseletek élik ismételt fénykorukat, és melyik időszakhoz voltak köthetőek!


Visszafogott hullámok


Az 1920-as éveket idéző, kedves, lágy hullámok modern eleganciájukkal ismét egyre többet jelennek meg, elsősorban szoros oldalra fésülés kíséretében.


Amennyiben a hullámokat csupán az arcuktól lefelé jelenítjük meg, akkor sokkal kifinomultabb, elegánsabb hatást érhetünk el, frizuránk minden eseményen meg fogja majd állni a helyét. Amennyiben pedig fokozni szeretnéd a retró hangulatot, akkor egy különleges hajcsattal is megkoronázhatod hajviseletedet, valamint használj élénk vörös rúzst.

hirdetes


Ugyanitt érdemes megemlíteni a francia fonást is, melyet mostanában alkalmi frizuraként hordanak a hölgyek. Erre az első hivatkozás 1871-ben jelent meg, melyben a „tresse française” egy francia női magazinban lépésről lépésre be volt mutatva – de ezt ma már körfonatnak hívjuk.


Az ’50-es évek rövid stílusa

hirdetes


Biztosan Nektek is ismerősen cseng Audrey Hepburn neve – a hozzá köthető pixie frizura az egyik legkifinomultabb, legklasszikusabb szépséget jelképezte a maga korában. Egy ilyen rövid frizurával ugyanakkor ma is trendi lehetsz, illetve a hozzá tartozó frufrut kedved szerint alakíthatod arcformádhoz kötötten, ezzel is kihangsúlyozva szépségedet.


Itt is lehetséges a rövidebb, göndör fürtökkel játszani – ez ugyanakkor már csak a ’90-es években kapott nagyobb jelentőséget. Ez a hajviselet a szépséget könnyedén társítja a játékossággal.

 

Amennyiben érdekel cikkünk folytatása, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Rövidszőrű magyar vizsla

Rövidszőrű magyar vizsla: a 9 tradícionális magyar kutyafajta egyike. A rövidszőrű magyar... Tovább

A téliszalámi

A téliszalámi. Hungarikum. Az igazi téliszalámi Pick Márk által a XIX. század végén... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Retró
X
Kövess minket facebookon!