hirdetes

5 nagyon retro hely Budapesten, ami visszarepít kicsit a múltba

VN

Éljenek azok a régi szép idők, a kockás abroszok, a presszó kávék, szocreál bútorok, színes lámpák, nagyi féle jó magyaros falatok, és társaik! Most olyan 5 helyet mutatunk be Budapesten, ahol nincsen letisztult modern stílus, nincsenek esernyős szívószálak, sőt még amerikai street foood sem, viszont van igazi nosztalgikus retro hangulat.  Ezekre a helyekre beülve tényleg olyan, mintha a régi szép időkbe csöppentél volna.

5 retro vendéglátóhely Budapest

Táskarádió Eszpresszó

Már a neve is mindent visz, hát még maga a hely! „A Táskarádió Eszpresszó olyan, mint egy bekapcsolva felejtett televízió, amivel újraélheted a60-as évek hangulatát.” És tényleg ilyen. Fotók, bútorok, a falak, zenék, menü, na meg egy pár elengedhetetlen táskarádió. Egy bundáskenyér egy korsó sörrel igazi Kádár korabeli hangulatban! Akkor irány a Táskarádió Eszpresszó, pontos cím: Budapest, 5. kerület, Papnövelde utca 8.

Bambi Eszpresszó

A legendás Bambi, hát van ennél finomabb ital? Hát annak idején biztosan nem volt, mert lehetett kapni Bambit, Bambit és Bambit összesen. Na de beszéljünk egy kicsit a helyről is, ami a 2. kerületben üzemel, így nem csoda, hogy a magyar értelmiség főhadiszállása már a 60-as évek óta. Az az igazi, hamisítatlan presszó hangulat, piros műbőr székek és egész napos reggeli fogadja itt a vendégeket. És ha ez még nem lenne elég, a teraszról még a Dunára is rálátni. Pontos cím: Frankel Leó utca 2-4.

hirdetes

Ibolya Eszpresszó

Nahát ezek az eszpresszók… Az Ibolya Eszpresszó „őrzi retro kávézó-söröző jellegét, a bútorzat a 70-es 80-as éveket idézi, de áruféleségeink között is talál retro innivalókat. Forgalmazzuk, a márka, traubiszóda és a legendás, vendéglátóhelyen csak nálunk kapható BAMBI üdítőitalt is.” Nahát már csak egy bambira is megéri betérni ide! A 70-es 80-as éveket idéző hely régi, de azért halad a korral, van Wifi, és meccseket is lehet nézni, ráadásul központi helyen van, pontos cím: Budapest, 5. kerület, Ferenciek tere 5.

Telefon Bisztró

Na végre, egy nem eszpresszó, de miért telefon? Nem véletlen kapta a hely ezt a nevet, hanem azért, mert minden asztalon van egy telefon, de nem ám díszként, egyenesen a pultba vezet, így bárki leadhatja a rendelését amolyan nagypolgári módon. Ez a hely nem giccses retro, hanem olyan egyszerű, de nagyszerű múltidéző. Ponntos cím: Budapest, Frankel Leó út 10.

hirdetes

Pántlika Bisztró

És a végére is egy bisztót hagytunk, hogy ne engedjünk nagyon az eszpresszók nyomásának. 1964-ben nyitott városligeti Pántlika, ahol van tényleg minden, ami a retróhoz kellhet, nyaranta még a teraszról is élvezhetjük ezt a nosztalgikus hangulatot, ráadásul az ételek is kiválóak. Pontos cím: a Városligetben! 

Mutatunk egy galériát is. Katt a képre, lapozz, és likeold, ami megmosolyogtatott, mert jajj milyen jó is volt az, meg persze oszd meg másokkal is, hagy nosztalgiázzanak ők is!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Termálvíz

Termálvíz: Magyarország európai viszonylatban második helyen áll a termálvízek... Tovább

Zsigmondy Richárd

Zsigmondy Richárd: 14 magyar Nobel díjasunk egyike. 1925- ben kapta meg a kémia szakterületén... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Gasztronómia Kirándulás Magyar Magyarország Programajánló Retró Szórakozás Utazás
X
Kövess minket facebookon!