hirdetes

Éljen május 1.- Még a Retro Kirakat is megnyílik ezen a különleges napon!

VN

Május elseje, azaz a munka ünnepe, amit egészen pontosan 1882 óta ünnepelünk, számomra mindig egy kicsit retro jelentősségel bír. Ezért is olvastam nagy örömmel a hírt, miszerint eme különleges, színes májusfákkal tarkított napon nyílt napot tartanak a Zalaszentgróti Retro Kirakatban. Egy jó presszót valaki? 

Retro Kirakat kiállítás nyitvatartás

A Zalaszentgróti Retro Kirakat

Mindig azt mondjuk, hogy régen minden mennyivel jobb volt, aztán hogy csak az idő szépíti meg az emlékeket, vagy valóban jobb világot éltünk-e annak idején, azt mindenki döntse el maga! Persze csak miután meglátogatta ezt a zseinális kiállítást ami telis-tele van pakolva mindenféle jóval, azokból a régi szép időkből valóval.  A Retro Kirakat - Zalaszentgróti várostörténeti, és retro kiállítást egy nem használ iskolában rendezték be, de elég ügyesen. Itt sétálva aztán tényleg érezheti azt az ember, mintha visszarepült volna a fiatal korába, ugyanis konkrétan úgy vannak berendezve a (tan)termek, mintha egy régi lakás, vagy áfész kisbolt lenne a hely. A 60-a, 70-es, illetve a 80-as évek szinte összes ikonikus tárgya megtalálható itt, retro márkák szerelmesei is biztosan élvezni fogják a majálisi sétát, hiszen vannak retro, gépek, retro, bútorok, és retro használati tárgyak is.

hirdetes

Május 1-én megnyílik a Zalaszentgróti Retro Kirakat

Bár értesüléseink szerint állandó a kiállítás, mégis csak bizonyos napokon tud kinyitni. Ez azért van, mert az egész kiállításért egyetlen ember, Szabó Pisti felel. 2023. 05.01.-én 11 órától várja a látogatókat a Retro Kirakatban. A pontos cím: 8790 Zalaszentgrót, Batthyány Lajos utca 15., volt Béri Balogh Ádám Gimnázium épülete, bejárat a Nefelejcs utca - udvar felőli ajtón. Egyébként én is Instagramon keresztül találtam meg ezt a helyet, illetve a hírt, miszerint majáliskor megnyílik ez a különleges kiállítás is ott láttam- arra akartam kilyukadni, hogy érdemes bekövetnetek, mert ezen kívül is tök jó retro érdekességek szoktak felkerülni. KÖVESSÉTEK IDE KATTINTVA!

hirdetes

Miket lehet látni a kiállításon?

A Retro Kirakat kiállítás tényleg visszarepít majd a múltba. Mutatunk is egy kis ízelítőt, hogy mit is lehet látni, alaposan szemügyre venni, esetleg még megszagolni, vagy netán talán ki is próbálni. Vannak teljesen berendezett retro termek, mint például egy korhűen berendezett, minden porcikájában retró presszó, ami egy részben az eredeti Platán presszót mutatja be, teljesen berendezett retro lakás, előszobával, konyhával, fürdővel, nappalival, rakétaporszívóval, és hálószobával, de van kempinget, fodrászatot,retro vegyesboltot bemutató terem is, valamint helytörténeti múzeum, és retro technikai kiállítás


 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Balatonboglári Gömbkilátó

Balatonboglári Gömbkilátó: A Gömbkilátó Balatonboglár jelképe. A körülbelül 60 méter... Tovább

Szüreti mulatságok

Szüreti mulatságok: az őszi néphagyomány csúcsa. Anno ez a szokás a hazánk fővárosában... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Magyar történelem Magyarország Magyarság Programajánló Szórakozás Technológia Történelem Utazás
X
Kövess minket facebookon!