hirdetes

Caola, Fa, Impulse, Mystic- avagy ezekkel a retro kozmetikumokkal szépítettük magunkat annak idején

VN, ZH

Manapság már halom számra állnak a különböző típusú, fajtájú, eredetű, kiszerelésű, színű, illatú, kisebb-nagyobb csodákat ígérő, mindenféle természetes vagy nem természetes adalékanyagoktól még szuperebb hatású tényleg mindenre megoldást jelentő szépítő krémek, dekorkozmetikumok, és minden egyéb még kisebb boltokban is, nemhogy az erre szakosodott drogériákban. Bezzeg régen!

A legjobb retro kozmetikumok

Retro kozmetikumok nyomában

Múlt héten haza utaztam, elszakadt a ruhám és megkértem anyukámat stoppolja meg gyorsan. Meg is történt, előkapta a varrósdobozt, ami tele volt mindenféle kisebb dobozokban ebben tű, abban gombok, tudjátok, hogy megy ez. Én pedig nagy érdeklődéssel néztem, hogy micsoda dobozok ezek, amióta az eszemet tudom ebben őrzi anyukám a varrós kincseket. Hát innen jött az ötlet, hogy kicsit elbeszélgessek vele a régi retro kozmetikumokról. Ő mesélt nekem arról, hogy hogyan próbáltak meg régen iyen-olyan dekorkozmetikához jutni iskolás korukban, hogy hogyan cserélgették, az akkor még kincsnek számító rúzsokat, csecsebecse parfümöket, és hogy örültek, ha egy krém volt otthon, nem minden porcikájukra külön-külön.

hirdetes

Ilyen kozmetikumok voltak régen

Figaro, Derby, Fa, Atlantik, Baba, Impulse, Mystic, Caola, Exotic, Gabi, Hófehérke, Lora, Fabulon, Limara, Camea, Opra, Creme21, Melinda, Nivea, 8X4- olyan gyorsan peregnek itt a régi legendás márkanevek, hogy nem is értem miről beszél az, aki üres polcokat emleget (persze csak viccelek). Voltak itt legendás illatok, sőt Impule dezodorok még valahol ma is kaphatók, anno volt vagy 12 fajta. Van, aki inkább a Limarára esküszik? A Fabulon naptejek azóta is verhetetlenek. A Fa, Nivea és a Baba is ugyan megújult, de még mindig igazi nagy klasszikusok. Egy Fa, vagy Baba szappan reméljük még mindenki fürdőszobájában lapul, és ugye e kékdobozos Nivea sem hiányozhat egy női táskából sem! A golyós szájfényekre gyümölcsös ízekben még emlékeztek? A kedvenc történetem, hogy a legendás Mystic rúzs alapból zöld, sárga és kék színű volt. Az ajkak melegétől azonban pink, bordó és ciklámen színre váltott. Elképesztő, micsoda csodadolgok voltak már akkor is!

hirdetes

Ilyenek voltak nektek is?

Az Opera Luxus uborkatej illatára emlékeztek?
 

Nemcsak a nőkre gondoltak ám! Vagy mégis? 

Forrás: Kép: Fortepan / Bauer Sándor

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Péter és Pál napja

Péter és Pál napja: az egyik legjelentősebb nyári ünnepkör, mely hagyományosan az aratási... Tovább

Rövidszőrű magyar vizsla

Rövidszőrű magyar vizsla: a 9 tradícionális magyar kutyafajta egyike. A rövidszőrű magyar... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Érdekességek Hírek Magyar történelem Retró Szórakozás
X
Kövess minket facebookon!