hirdetes

5 retró mobil, amivel Te voltál a legmenőbb, ha neked is volt!

ZH

Ebben a cikkben összegyűjtöttük azt az 5 retró mobilt, amit imádtunk a múltban, és ha csak az egyiknek is a tulajdonosa voltál, biztos elég menő voltál a társaságban. Lássuk mely retró mobilok voltak a kedvenceink az elmúlt évtizedekben, mikor még a technológiai fejlődés kibontakozóban volt.

retró mobilok

Kedvenc retró mobiljaink a múltból

Mitől válik egy mobil a kedvencünké most és miért imádtuk őket régen? Természetesen a mobil belső tudása az elsődleges szempont, amit szem előtt tartunk egy készülék kiválasztása során, törekszünk a minél jobb képminőségre, és a nagyobb tárhelyre, és persze a kijelző felbontása sem utolsó szempont. A mai modelleken azonban külsőleg már nem sok különbség van, ami megkülönbözteti őket, mivel a kijelző mlrete már uralja a telefon dizájnját, megmaradtunk a téglatest formánál és esetleg a színekkel tudnak játszadozni a gyártók.

De emlékszel még azokra a szép időkre, amikor még a telefonok sokkal kisebbek voltak, és a kevesebb funkció megengedte, hogy a dizájn is sokkal játékosabb legyen? Egy-két modell igazi ikonná vált, és már csak a forma világából meg tudjuk állapítani, milyen modellről és márkáról van szó, és persze a mai modellekhez képest fapadosnak számítanak, mégis volt valami különleges bennük, ami miatt jószívvel gondolunk vissza rájuk.

Ebben a cikkben összegyűjtöttük a közönségkedvenc retró mobilokat, amik nagyot mentek annak idején, és biztosan szerepel a ti kedvencetek is közte!


1.    Az elpusztíthatatlan Nokia


Mi más álhatna természetesen az első helyen, ha nem a Nokia 3310, ami a legikonikusabb mobiltelefonnak számít. Külsőre persze olyan nagyon nem volt különleges, de sikerének titka talán az a megközelítés volt, hogy „kicsi a bors, de erős”, ugyanis ez a telefon mindent túlélt! Ki eshetett az ablakon, átmehetett rajta egy kocsi, biztos nem a telefonban esett kár!

hirdetes

A cserélhető elő- és hátlapokkal még játszadozhattunk is a külsejével, és persze a legjobb, az a 4 játék, ami minden ilyen telefonon megtalálható volt: a Pairs II, a Space Impact és a Bantumi mellett a legfontosabb a kígyós játék. A mai szemmel már borzalmas felbontású kijelzőn szerkeszthettünk saját "háttérképet" és grafikus üdvözlő üzenetet, és egy kissé körülményes, de trükkös megoldással a csengőhangot is testre szabhattuk a Birodalmi Indulótól az Angel Of Death-ig.

2.    A Motorola StarTAC


96-ra már túlléptünk a féltégla telefonok dizájnján, és megkezdődött a formabontó telefonok gyártása. A Motorola StarTAC volt például a legelső összecsukható mobiltelefon. Összecsukva az akkori készülékekhez képest nagyon kicsi volt, ezért minden zsebben elfért, kihajtva pedig tökéletesen elért fültől a szájig.

hirdetes

3.    Nokia 9000


96 más különlegességeket tartogatott a számunkra, méghozzá a Nokia legújabb 9000-es modelljét, amiről már tényleg el lehetett hinni, hogy ez a telefon minden egyben, amit az ember egy telefonálni és kommunikálni képes eszköztől várhat. Az akkori mobilokhoz képest hatalmas volt, de kompenzálta, hogy oldalra lehetett kinyitni, ami mekkora menőség már? A teljes fizikai billentyűzet megkönnyítette az SMS-írást és teljesen úgy nézett ki, mintha egy sci-fi film kelléke lenne.


4.    Siemens S10

Egy évvel később már majdnem eljutottunk odáig, hogy teljesen színe sképernyős mobilt használjunk, ugyanis megjelent a Siemens S10, és az emberek nem hittek a szemüknek! Mindössze 4 színt tudott megjeleníteni, ami mai szemmel viccesnek hangzik, de akkoriban őrült nagy technológiai áttörés volt. Emellett megjelent a hangjegyzet funkció is, amit egy gombnyomással rögzíthettünk.

5.    A Motorola RAZR


Az ezred forduló pedig végre elhozta számunkra a „cool” mobilok időszakát, és azt hiszem bátran mondthatom, hogy az egyik ilyen legmenőbb és legkeresettebb mobil volt a Motorola RAZR modellje, aminek már a Mátrixot megszégyenítő flipes kijelzője volt. Amerika kedvenc mobilja lett rövid időn belül, és kijöttek olyan együtt működések, mint a Dolce&Gabanna. Sajnos a következő évben, 2007-ben megjelent az első iphone, így a népszerűsége elég rövidéletű volt.

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

József Attila

József Attila: Az egyik legjelentősebb magyar költő, kinek sorsa összefonódott a... Tovább

Karcagi birkapörkölt

Karcagi birkapörkölt: Nemzeti értékünknek számít. Karcag a nagy magyar Alföld szívében... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Retró
X
Kövess minket facebookon!