hirdetes

A legendás színváltós csodák, a Mystic rúzsok, és egyéb retro kellékek

Gy. J.

A legendás Mystic rúzs alapból zöld, sárga és kék színű volt. Az ajkak melegétől azonban pink, bordó és barack színre váltott. Ez volt ám a menő, no meg az, hogy nemcsak piros vagy rózsaszín rúzst vettél, hanem sárgát, kéket, zöldet. Igazi retro életérzés! Te kented?

retro Mystic rúzsok és egyéb illatok

Retró színváltós csoda, avagy a Mystic rúzs

A Mystic rúzs egy színváltós csoda volt a piacon. a ’80-as évek egyik legmenőbb smink kelléke volt. Annyira víz-, és csókálló volt, és úgy ragaszkodott hozzánk, hogy komoly munka árán tudtuk csak eltávolítani a szánkról. Ennek a rúzsnak volt egy semmihez sem hasonlítható, émelyítő illata, de ez a legkevésbé sem érdekelt minket. Emlékeimben szinte éreztem a számon a Mystic rúzst.

Retro Mystick rúzs

Voltak más retró szájfények is

A gyümölcsös görgős szájfény megvan? Azt is előszeretettel kentük a szánkra, és minden menő lány ridiküljében lapulnia kellett egynek, amely egy idő után szabályosan lefolyt a szánkról, de ez nem számított. A görgős szájfény rengeteg változatából választhattunk attól függően, hogy milyen színűt és ízűt akartunk a szánkra kenni és a sminkkészletünkben tudni. A görgő egy idő után vagy beszorult, és a szirupra hasonlító szájfény a kis üvegcse fogságában ragadt, vagy meglazult, és túl bőségesen adagolta a folyós ragacsot. Volt színtelen, és volt enyhe rózsaszín, barack, meg piros színű is, egy mindegyikben közös volt: nyáron a muslincák és egyéb “ragadozók” rettentően imádták, azaz sok előny nem származott belőle. De legalább finom volt, mint a savanyú cukorka.

hirdetes

Retro gyümölcsös szájfény

hirdetes

Retró discoba csakis így lehetett készülődni

Nincs megállás a retró hangulatban, készülődés közben újra dalra hív a magnóból szóló Bonnie Tyler Total Eclipse Of The Heart című száma, aminek a felvételére vártam vagy két hetet, mert egyszer sem sikerült jól. De most itt van, szól, és hallgatjuk, énekeljük! Aztán a Pet Shop Boys csendül fel...na de be kell fejezni a készülődést, hatalmas műanyag fülbevalókat be, narancssárga és ciklámen műanyag gyűrűket fel, és máris ott találtam magam a videódiszkóban, az igazán menőnek számító diszkógömb és kék-rózsaszín fények között, szól Cyndi Lauper, a Modern Talking Cherry Cherry Lady, La Bouche Be My Lover, Madonna, mi meg énekeltük: seriserilédi, "rárárá-didá-ráráráá" 'láiszláboníítáá'. Néha kimegyek, és fújok egyet-egyet az otthonról táskámban elhozott sárga Limarából, mit számít, már így is Limara illatú az egész terem, és én újra a nyolcvanas-kilencvenes években élek. Semmihez sem hasonlítható hangulat uralkodott itt, és a hazaérve, még mindig a diszkólázban égve kapcsoltuk be újra a magnót, és lapoztuk fel a Popcorn és Bravo magazinjainkat. Emlékszem, a barátnőmmel együtt a szülei által az álomszerű Nyugatról hozott Bravo újságot lapozgatva próbáltuk szótárral lefordítani a legnagyobb slágereket. 

Olyan zenéket mutatunk még...lapozz!

Forrás: Főkép_ Fortepan / Kanyó Béla

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Szikvíz

Szikvíz:Hungarikum. Felfedezése a véletlennek tudható be. A szódavíz készítéséhez... Tovább

Wenckheim-kastély

Wenckheim-kastély: A Békés megyei Szabadkígyóson található ez a kastély, mely 1875-79... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Magyar történelem Szórakozás Történelem
X
Kövess minket facebookon!