hirdetes

10 retro nyári játék, amit te is imádtál, és imádni fognak a mostani gyerekek is

VN
Frissítve: 2024.06.11
Frissítette: ZH

Számítógép, okostelefon, tabletek, és tv előtt való ülés? Na még mit nem! A nyár a felhőtlen boldogság, hatalmas gyermekkacaj, és móka ideje! Ez pedig nem lehet virtuálisan megélni, ugye egyetértetek? Ezért mutatunk is 10 olyan régi nyári játékötletet, amit lefogadunk, hogy te is ismersz gyerekkorodból, ha elég szép kort éltél már meg, és amiért a mostani gyerekek is rajongani fognak.

10 legjobb retro játék

#1: Csúzli

Félve tudjuk csak adni ezt az ötletet, mert néha-néha, ha nem megfelelő kezekbe kerül, akkor veszélyes tud ám lenni. Amikor csúzliról beszélünk, akkor nem a boltban kaphatóra gondolunk. A csúzli úgy az igazi, és úgy a legjobb, ha sajátkezűleg készül. Ehhez nem is kell mást csinálni, csak keresgélni egy erre alkalmas, elég merev, de még sem túl vastag y alakú ágacskát, anyától észrevétlenül befőttesgumikat csenni -mert ha megkérdezi mire kell, biztosan nem fog adni-, majd indulhat a tökéletes ellövésre alkalmas kavicsok soha véget nem érő keresgélése. Ha ezt most olvasod, akkor szeretnénk megkérni rá, hogy a csúzlit csakis jó célra használd, ne célozz meg vele se embert, se állatot, inkább építs üres üvegekből erődítményt, és versenyezz barátaiddal, kinek dől le hamarabb az egész!

#2: Ki nevet a végén

A régi idők egyik legnépszerűbb, s egyben legemlékezetesebb táblajátékáról van szó most, ami szintén olyan egyszerű, mint az 1x1, de nagyon izgalmas. Optimális esetben egy tábla kell hozzá, amit ha nagyon keresel biztosan találsz otthon valamelyik régi dobozban, de ha nem, akkor is a legtöbb játékboltban be lehet szerezni, ugyanis ez a játék tényleg sohasem megy ki a divatból. Maga a játék nagyon egyszerű, már három-négy évesek is próbálkozhatnak vele kis segítséggel. Nagy csaták, kiütések, veszekedések után pedig az győz, aki mind a négy bábujával elsőként ér a célba.

hirdetes

#3: Malom

Egy másik nagy klasszikus, ami szintén nem megy ki a divatból sohasem. Egy kis logikát, és tapasztalatot igényel, ha tényleg jó játékot akartok játszani. optimális esetben ehhez is szükség van egy táblára, ami rendszerint csomagban kapható a ki nevet a végén játékkal, sőt nem ritkán egyetlen táblát adnak, ami megfordítható. Az igazán leleményesek akár maguk is felrajzolhatják, és babokkal szintén lehet játszani.

hirdetes

#4: Gazdálkodj okosan

Ki ne emlékezne erre a fantasztikus játékra gyerekkorából? Ugye, hogy mindenki! Egy játék, ami megannyi veszekedést szült, de ennél sokkal több jókedvet is. Ráadásul nagyon sok mindenre megtanított minket, tanítsa hát meg a mostani gyerekeket is! Poroljátok le a padlásra felkerült dobozt, és indulhat a önfeledt móka! 

#5: Kártya

Egy doboz kártya minden zsebben elfér, és minden nyári napot fel is tud dobni! Húzzatok elő egy doboz kártyát, és játszatok a különböző játékmódokkal! Ha többen játszotok, biztosan lesz majd, aki más típusú játékot is ismer, mint ti, legyetek erre is nyitottak!
 

További nosztalgikus retro nyári játék ötletekért lapozz!

Forrás: Kép: Fortepan / Fortepan

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Csodabogyós-barlang

Csodabogyós-barlang: Népszerű barlangunk a Csodabogyós-barlang, mely Balatonederics közelében,... Tovább

Országos Széchényi Könyvtár

Országos Széchényi Könyvtár: Budapest egyik legnagyobb és leghíresebb könyvtára. A tudás... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Érdekességek Hírek Kirándulás Szórakozás Történelem
X
Kövess minket facebookon!