hirdetes

A nyelvében élő nemzet

Pi

„Nyelvében él a nemzet” és a „kultúrát nem lehet örökölni”. Nemzetünk két nagyja, Széchenyi és Kodály mondta ezeket a mondatokat, és természetesen milyen igazuk volt!

Ki ismeri ezeket a retro kifejezéseket?

Magyarország abban a szerencsés helyzetben van, hogy a mostani generáció nagy része emlékszik két különböző korra, két más féle értékrendre.
Bizony nem csak égtájanként, hanem korszakonként is változik, megújul az amúgy is folyamatosan változó nyelvünk. A szleng kifejezések először észrevétlenül lopják be magukat az emberek tudatába, de szép lassan a mindennapjaink részévé válnak.

A rendszerváltás előtti korszak, a bezártság miatt a magyar nyelv sok új „vívmányt” tudhatott magáénak. Most megpróbáljuk összeszedni az elmúlt idők szleng szavait, melyek később vagy bele ivódtak a mindennapokba vagy a feledés homályába merültek. A lista nem teljes, de az biztos, hogy olvasása sok szórakoztató pillanatot okoz és régi emlékeket hoz felszínre.

hirdetes

Ne feledjük: sok esetben időt állók ezek a szavak, ezért természetesen előfordulnak olyan kifejezések, melyeket ma is használunk, s mind máig a közbeszédben forognak. 
Nézzük tehát a felsorolást! Kíváncsian várjuk, hogy kinek mi az ismerős ezek közül?!

A retro kifejezések a következő oldalon találhatók.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Budapesti Állatkert

Budapesti Állatkert: országunk első számú állatkertje.  A Fővárosi Állat- és... Tovább

Ilona-vízesés

Ilona-vízesés: Az Ilona-völgyi-vízesés Magyarország legnagyobb szintkülönbségű... Tovább

Tovább a lexikonra
Retró
X
Kövess minket facebookon!