hirdetes

Soha nem látott műkincseket mutatnak be ezen az INGYENES kiálláson

VN

Vaszary János, Gulácsy Lajos és Aba Novák Vilmos alkotásai is láthatók lesznek a Róma - Budapest című kiállításon, amely február 22-én nyílik a Virág Judit Galériában. – írja az MTI beharangozója, ami rögtön fel is keltette az érdeklődésemet. Egy ingyenes kiállítás soha nem lehet rossz, ez pedig különösen figyelemre méltónak tűnik, hiszen az olasz főváros, és a magyar főváros szerepel a címben. Nézzük a részleteket!

Róma - Budapest című kiállítás 2024 március

Róma - Budapest című kiállítás 2024 Virág Judit Galéria

A március 28-ig nyitva tartó, ingyenes tárlat mintegy 100 képet, szobrot és műtárgyat mutat be. A műkincsek nagy része magántulajdonban van, ezért ritkán, vagy szinte soha nem kerülnek a közönség elé - tájékoztatta a Virág Judit Galéria az MTI-t hétfőn.  Hát nem izgalmas, olyan műkincseket megnézni, amiket soha máskor nem nagyon lehet látni? A kiállítás ráadásul teljesen ingyenes tehát semmi vesztenivalója nincsen az embernek. Egyébként a Virág Judit Galéria oldalán találtok néhány képet a kiállításról ízelítő gyanánt.
    

Csodás művészek, csodás alkotásai jelennek meg

  • Kiállítják Aba Novák Vilmos 1930-as Kikötő című monumentális művét, amely a Virág Judit Galéria aukcióján évekkel ezelőtt 110 millió forintért kelt el. 
  • hirdetes
  • Gulácsy Lajos Olaszországban találta meg önmagát, élete jelentős részét ott töltötte. A mostani kiállításon a festőtől egy 1904-ben készült, reneszánsz hangulatú női aktot mutatnak be - olvasható a tájékoztatóban, amely emlékeztetett arra, hogy a festőművésznek nemrég rendezett életműkiállítást a Magyar Nemzeti Galéria.
  • A tájékoztató szerint Vaszary János "imádta" Olaszországot, az itáliai hangulatot, strandokat, városokat. A kiállításon látható Pincio Rómában című, 1936-ból származó életvidám festménye a nagyvárosi életképfestészet egyik gyönyörű példája.

    

hirdetes

Nemcsak festmények, egyéb csodás műtárgyak is lesznek

A Róma - Budapest kiállításon a festmények mellett más egyéb műtárgyak is láthatók lesznek, többek között Sztehlo Lili, eredetileg a városmajori templomba készült üvegablaka. A kétméteres ablakot a Virág Judit Galéria restauráltatta.   Mindezek mellett kiállítják még többek között Batthyány Gyula, Kontuly Béla, Márffy Ödön, Patkó Károly és Scheiber Hugó alkotásait. A több éves kutatómunkával létrejött kiállításhoz exkluzív, hiánypótló kötet is készült, a kiállított képek fotóival, valamint korabeli illusztrációkkal, amelyeket neves művészettörténészek által írt tanulmányok kísérnek - áll a közleményben.

A belépés ingyenes, illetve lesznek tárlatvezetések is, de minden részletet megtaláltok a Virág Judit Galéria honlapján.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Lipicai

Lipicai: Legendás magyar lófajta. A lipicai története 1580-ban kezdődött, amikor a mai... Tovább

Liszt Ferenc

Liszt Ferenc: az egyik leghíresebb magyar zeneszerző. A klasszikus meghatározás szerint Liszt... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Érdekességek Hírek Kirándulás Magyarság Programajánló Szórakozás Történelem
X
Kövess minket facebookon!