hirdetes

Róma egyik legszebb látnivalója, ez a titokzatos kulcslyuk, amit csak kevesen ismernek

VN

Mindig is az olyan helyek voltak a nagy kedvenceim utazásaim során, amik nem annyira ismertek, amik sokkal inkább rejtélyesek, mintsem nagyon felkapottak. Persze Rómában járva elengedhetetlen meglátogatni az olyan szenzációs, szinte történelmet életre keltő helyeket is, mint a Colosseum, vagy éppen a Vatikán, de nem szabad kihagyni azt a titkos helyet sem, amit most mutatni fogok. Egy legendás kulcslyuk, ami Róma összes titkát őrzi. 

Titkos római kulcslyuk Máltai Lovagrend

A csodálatos Róma

Ugye mindenki ismeri a mondást, miszerint „minden út Rómába vezet”- egyszer biztosan a tiéd is, és éppen erre az eshetőségre készülve mutatjuk meg neked a mi egyik kedvenc római helyszínünket, amit neked is fel kell majd keresned. Nem arról van itt szó, hogy nem ájultunk volna el a Vatikán, a Szent Péter Bazilika, a Colosseum, a Forum Romanum, az Angyalvár, a Trevi-kút, a Spanyol lépcső, a Pantheon, a Capitolium, a Piazza Navona, a Villa Borghese kertjének vagy éppen a Trastevere városrésznek szépségében, történelmi csodájában. Sokkal inkább arról, hogy örültünk neki, hogy a csodák városa egy aprós csodával többet tartogatott számunkra, mint ami a nagykönyvben meg volt írva. Róma egy csodás város, ahol még a levegő is más, néhol történelmi, néhol olaszos, néha hóbortos, néhol pedig a hit járja át az épületek falait. Beleborzong az ember, ha belegondol, hogy azokon a helyeken lépkedhet, ahol annak idején Caesar is tette. Ebben a városban érezheti csak igazán az ember, hogy na végre nem volt felesleges az a sok történelem lecke!

hirdetes

A titokzatos kulcslyuk

Most, hogy Róma legfontosabb nevezetességeit nagyon gyorsan összefoglaltuk, jogosan merül fel benned a kérdés, hogy miért nem mondtunk még semmit a titokzatos kulcslyukról. Hát azért nem, mert egy külön fejezetet szentelünk neki. Íme! Egy mindössze 1,5 centi átmérőjű kulcslyukról beszélünk, ami már hosszú évek óta tartja lázban a római turistákat. Mit tudhat? Csodákat! A Máltai Lovagrend Kulcslyukáról van szó, ami egy hatalmas zöld kapun kapott helyet, pontosan a Circus Maximus felett, amit egyébként ki is hagytunk a fentebbi felsorolásból… Nem sokat kell sétálni Róma központjából, hogy rátaláljunk erre a kulcslyukra, kicsit felfelé visz az út, de megéri felkapaszkodni, és belenézni. A kulcslyukban a Máltai Lovagrend lugasa mögött megbúvó Szent Péter Bazilika kupolája tűnik fel előttünk. Csodás látvány. Egy kulcslyukban benne szinte egy egész világ! 

hirdetes

Hol van ez a titkos római kulcslyuk?

Jogos kérdés, és már adjuk is a választ! Egészen pontosan a Máltai Lovagrend körül kell keresgélni. Megközelíteni a Giardino degli Aranci, azaz narancsos kert felől lehet, amit szintén megéri egy séta erejéig útba ejteni, mert szintén szép kilátással örvendeztet meg minket. Innen a Máltai lovagrend terét kell irányba venni, és a Máltai lovagrend nagy zöld kapuján megkeresni a kis kulcsnak való nyílást.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Magyar kutyák

Magyar kutyák: alapvetően 9 tisztán magyar kutyafajtát ismernek el világszerte: Drótszőrű... Tovább

Grassalkovich kastély

Grassalkovich kastély: Magyarország egyik, ha nem a legjobb állapotban lévő kastélyáról van... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Érdekességek Kirándulás Külföld Szórakozás Történelem Utazás
X
Kövess minket facebookon!