hirdetes

Ingyenes strand nyílik Budapesten a Római parton

VN

Kibírhatatlan hőség van, már kiadtak mindféle riasztást is, de azt hiszem, ezek nélkül is tudnánk, hogy megérkezett a nagybetűs KÁNIKULA. Ilyenkor legjobb lenne csak semmit tenni, és csobbanni egy nagyot valamilyen frissítő strandon. Ezért is fogadtuk nagy örömmel a hírt, miszerint hamarosan újra ingyenes szabadstrand nyílik Budapesten, a Római-parton.

Római szabad strand Budapest

Tavaly is volt, idén is lesz ingyenes szabadtstrand a Római parton

Te tudtad, hogy 1973-ig működött szabadstrand a Római-parton? Végülis teljesen kézenfekvő…ott a hűsítő víz, ott van a tökéletesen erre a célra megfelelő partszakasz, miért is ne lehetne itt strandolós helyet kialakítani? Valimért ez sokáig nem jutott senkinek eszébe, mármint ilyen hivatalosan. Persze akadtak, akik csobbantak egyet a parton, de ezt szabály szerint nem lehetett megtenni. Egészen tavalyig, amikor is teljesen ingyenes szabad strandot alakítottak ki, ami hamarosan kinyit megint. Igazából a történet mögött az van, hogy nem volt megfelelő minőségű a Duna vize lubickolásra, azonban napjainkban teljesen kiváló minőségű, így bárki bátran csobbanhat egyet egy-egy fáradt napot követően.

hirdetes

Hol lesz a szabadstrand Budapesten?

Már számolhatjátok vissza a napokat, ugyanis hamarosan nyit a strand! Egészen pontosan július 15-én nyit a Római-parti Plázs szabadstrand, méghozzá nem is akárhol, hanem a Kossuth Lajos üdülőpart 15–17. mellett. Teljesen augusztus 20-ig mindennap 11 és 19 óra között lehet megmártózni a bójákkal jól láthatóan kijelölt területen.

Milyen a szabadstrand Budapesten?

hirdetes

Közel egy fél évszázad után újranyitott a szabadstrand a Rómain köszönhetően a Város és a Folyó Egyesület, vagyis a Valyo munkájának, és elég jól felszerelt lett. A partszakaszon természetesen vízimentő-szolgálat is van, ingyenes ivóvizet, mosdót, pelenkázót, zuhanyzót és napágyat is találhatunk. Ha igazán sportosak vagytok, mehettek bringával is, hiszen kijelölt tárolóval is készültek  a strandon. Mire lehet számítani? Eme sorokat olvastuk a hivatalos Facebook oldalon:

„Duna, nap, fák, kavicsok, kacsák, kiváló vízminőség, természetközeliség, strandtörülköző, bikini, fürdőgatya, piknik otthonról hozott eperrel, palacsintával és limonádéval.”

Sok pozitív visszajelzés érkezett a városlakók részéről a római szabadstranddal kapcsolatban, ami nem is lehet véletlen. Budapesten nem sok hely van, ahol fel lehet frissülni egy dolgos nap után, vagy akár hétvégente egy kicsit megpihenni, kivétel a drága fürdőkben. Sokaknak tetszik a természet közelsége, a sok móka, kacagás, a Dunában való úszás élménye. Ha tehetitek, próbáljátok ki ti is! 


 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Nyugat folyóirat

Nyugat folyóirat: A Nyugat a 20. századi magyar irodalom meghatározó folyóirata volt. Először... Tovább

Eger

Eger: Eger megyei jogú város az Észak-Magyarország-régióban, Heves megye és az Egri járás... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Hírek Kirándulás Magyarország Magyarság Szórakozás Utazás