hirdetes

Ismerd meg a legromantikusabb városokat Európában

LK

Minden kontinensnek megvannak a maga szépségei, de ha a romantikáról van szó, akkor Európa kétségtelenül az élen jár a szerelmes párok szívéért folyó versenyben. A következőkben bemutatjuk a legromantikusabb európai városokat! 

Romantikus európai városok, amiket neked is meg kell ismerned!

Bizony, kontinensünk annyi szerelmeseket vonzó várost és egyéb települést rejt magában, hogy mindet felsorolni egyszerűen lehetetlen lenne. Éppen ezért igyekeztünk kiválogatni néhány kevésbé sablonos opciót, amelyek éppen úgy megérdemelnek egy esélyt, mint Párizs vagy éppen Róma.

Budapest, Magyarország 

Kis hazánk fővárosa nem véletlenül került fel erre a listára, hiszen manapság egyre népszerűbb turisztikai célpontnak számít. Szívesen látogatnak el ide azok, akik egy kicsit romantikáznának, hiszen számos érdekes program várja őket Budapesten. Fővárosunk remek randihelyszíneket biztosít a párok számára, ám ha egyet ki kellene emelnünk a gyönyörű helyszínek közül, az egyértelműen a város szíve lenne. A Grey Goose Restaurant & Bar a Parlament közvetlen szomszédságában várja romantikus vacsorahelyszínt keresőket. Még több információért kattints ide: étterem Budapest belváros.

Helsinki, Finnország

Helsinki télen és nyáron is Európa egyik legromantikusabb városa. Gyönyörű partok, lélegzetelállító tájak és hangulatos kerékpárutak várják a szerelmes szíveket. Télen külön élmény ellátogatni ide, hiszen a fagyos északi időjárásban még jobban esik beülni a város egyik kávézójába vagy gőzölgő szaunájába.

hirdetes

Ljubljana, Szlovénia

Nehéz nem romantikusnak tartani egy olyan várost, amelynek eredete egy sárkány leküzdéséhez kötődik. Mindezt csak tovább fokozza a helyi vár, ami méltóságteljesen tornyosul a város utcái és az azok között kanyargó Száva folyó fölé. Lehetetlen nem beleszeretni!

Szarajevó, Bosznia-Hercegovina

Szarajevó óvárosát egy igazán jellegzetes antik báj járja át. A kígyózó macskaköves utcák, az apró üzlethelységek, a barátságos kávézók lényegében egyetlen sarokról sem hiányoznak. Az újvárosban modern butikok és kávézók várják a fiatal és kicsapongó látogatókat, mindehhez pedig a Dinári-hegység csúcsai biztosítanak lélegzetelállítóan romantikus hátteret.

Romantikus európai városok, amiket neked is meg kell ismerned!

Amszterdam, Hollandia

Fedezzétek fel a csatornák labirintusát, sétáljatok egyet a gyönyörűen megvilágított vízparti utakon éjszaka, üljetek le egy piknikre a Vondelparkban vagy szálljatok fel egy kompra – Amszterdam kétségtelenül a világ egyik legromantikusabb városa. Az esős idő sem akadály, hiszen a környéken számos kávézó is működik, ahol a párok csendes körülmények között élvezhetik egymás társaságát.

Prága, Csehország

Prágában sincs hiány az öreg európai városokban már-már kötelezőnek számító macskaköves utakból és apró, kényelmes kávéházakból. Ha az év megfelelő időszakában látogattok ide, akkor sűrű hótakaró alatt csodálhatjátok meg a város látképét, ami már önmagában kellően romantikus hangulatot teremt.

hirdetes

Riga, Lettország

Látogassatok el a lett főrávorsba, ahol páratlan építészeti remekek, mennyei kávé és kényelmes gőzfürdők várják a szerelmeseket, nem is beszélve a helyi tengerpartról.

Romantikus európai városok, amiket neked is meg kell ismerned!

Salzburg, Ausztria

Akármelyik sarkon is fordultok be Salzburg utcáin, mindenhol több romantika vár rátok, mint az előző kanyar után. A város látképét a méltóságteljes Alpok teszik tökéletessé, és ha ennyi nem elég ahhoz, hogy máris foglaljatok két jegyet ide, akkor nem tudjuk, hogy mivel győzhetnénk meg!

Dubrovnik, Horvátország

Ha igazi középkori bájra vágytok, akkor ne keressetek tovább, Dubrovnik kőépületekkel szegélyezett utcáin ugyanis mindenki királynak vagy királynőnek érezheti magát. A várost körülvevő falakat megmászva páratlan kilátás tárul elénk a közeli égkék tengerre – ez a romantika netovábbja!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Kazinczy Ferenc

Kazinczy Ferenc: Kazinczi és alsóregmeczi Kazinczy Ferenc, magyar író, költő, a nyelvújítás... Tovább

Üvegtigris

Az Üvegtigris egy 2001-ben bemutatott magyar filmvígjáték,... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Kirándulás Külföld Utazás