hirdetes

Rossz lehelet? Így szüntesd meg a kellemetlenen szájszagot!

VN

Elég gyakran előforduló probléma a rossz szájszag. Vajon miért alakul ki, és ami a legfontosabb, hogy mit lehet tenni ellene? Alábbi cikkünkben erre keressük a választ!

Így szüntesd meg a kellemetlenen szájszagot!

Mi okozza a rossz szájszagot?

A rossz szájszagnak nagyon sok oka lehet. Orvosi szakkifejezéssel élve, ezt a jelenséget halitosisnek hívják, aminek kialakulását leggyakrabban a lepedéket képző baktériumok okozzák. Amikor ezek a baktériumok lebontják a szájban lévő ételdarabkákat, kellemetlen szagú gázok szabadulnak fel, habár ez is problémát okozhat, nem ez a legrosszabb, hanem hogy gyulladást, fogszuvasodást is okozhat ez a folyamat. Közvetlenül a gyulladt fogíny, vagy más ínyprobléma, a fogszuvasodás is okozhatja a rossz leheletet. Továbbá másféle megbetegedések miatt is kialakulhat, úgymint léguti megbetegedések, emésztőrendszeri problémák, vagy éppen anyagcserezavarok. 

Például cukorbetegek esetén acetonos leheletről szoktunk beszélni. Gyomorégés esetén, a nyelőcsövön található gombák okozhatnak kellemetlen szagokat. A légzőszervi betegségek ellehetleníthetik az orron át történő levegővételt, és ez a horkolás mellett, szájszárazsághoz, és kellemetlen szagokhoz vezethet szintén. De a dohányzás és a nem elegendő folyadék fogyasztása is szájszárazsághoz, és kellemetlen lehelethet vezethet. Legtöbb esetben azonban a rossz lehelet, a kellemetlen szájszag a nem megfelelő szájhigiéniára vezethető vissza.

hirdetes

Így szüntethető meg a kellemetlen szájszag

A kellemetlen szájszag megszüntetésének az első, és legfontosabb lépése, hogy a probléma okát diagnosztizáljuk, enélkül ugyanis nem lehet hatékonyan kezelni a problémát és felvenni a harcot a kellemetlen szájszag ellen. Az esetek döntő többségében egy egyszerű fogorvosi kezelés véget vethet a problémának. Javasoljuk a Pure Dental Fogászatot, ahol tényleg nagy szakértelemmel látják el a pácienseket, részletek itt: szájhigiéniai kezelés. Nem kell félni, semmilyen fájdalmat nem fogsz érezni, ez inkább csak egy tanácsadással egybekötött állapotfelmérés. Megállapításra kerül, hogy mi okozza a problémát, amennyiben szükséges kezelési tervet készít, de az is lehet, hogy csak egy a megfelelő szájhigiéniával kapcsolatban ad felvilágosítást. Sajnos manapság nagyon gyakori, hogy ezzel önhibájukból kívül nincsenek tisztában az emberek. Ugyanis ehhez nemcsak a rendszerese fogmosás tartozik bele, hanem a szájvíz, és fogselyem használata is, a helyes technikákkal! 

hirdetes
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Magyar koronázási kard

A magyar koronázási kard: a koronázási kard a magyar koronázási jelvényegyüttes legfiatalabb... Tovább

Koronázási jelvények

Koronázási jelvények: A koronázási jelvények az uralkodói hatalom szimbólumai. A magyar... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek