hirdetes

A 7 legnyomasztóbb, legrosszabb magyar tulajdonság

Sz.F.
A 7 legnyomasztóbb, legrosszabb magyar tulajdonság

Képmutatás

Melyik is az az ország, ahol 2 milliós nézettsége volt az exhibicionista adócsaló rapper showjának, amit önbevallásos alapon „senki nem nézett”? Hol üldözik idült alkoholisták kvázi bűnözőként azt, aki elszív egy füves cigit? Hol játsszák az ájtatos műkeresztényt védett állatokra vadászó, asszonyverő tahók? Hol hivatkoznak 15 millió magyarra olyan emberek, akik a meglévő 10 millió jelentős részét is megfojtanák egy kanál vízben?

Szalmaláng-mentalitás

Nagy elánnal ezerszer belefogunk a világ megváltásába, majd szembejönnek az első akadályok és három hét alatt leteszünk életünk álmáról. Bárhová indulunk a magyar ugaron, romokon lépdelünk: nagy reménnyel indult, majd hamvába holt pártok, együttesek, blogok, üzletek, cégek, ötletek romjain. Az északiak sikereire vágyunk, de a déliek lottómentalitásával rendelkezünk. Életvitelszerűen a csodavárásra rendezkedtünk be, emiatt örök csalódásra kárhoztatjuk magunkat.

hirdetes

Polgári öntudat hiánya

A kibányászható kőolaj mellett ebből van a legnagyobb hiány itthon. Fel sem fogjuk, hogy a szavazatainkért kuncsorgó politikusok tulajdonképpen a szolgálatra jelentkező házi cseléd szerepét töltik be. Bekopognak hozzánk, felajánlják szakértelmüket a ház körüli munkák elvégzéséhez, mi pedig kiválasztjuk közülük a legdolgosabbnak kinézőket. Ideiglenesen rájuk bízzuk vagyontárgyainkat, kulcsot adunk nekik a házhoz és fizetést a munkájukért.

hirdetes

Micsoda égbekiáltó szerepzavar az, ahol az úr a szolgálóért rajong, issza a szavait, mindent elhisz neki és átszellemült révülettel tapsolja? A cselédnek a hátsó kisszobában a helye és csönd a neve. Nem rajongást és imádatot érdemel, hanem kíméletlen elszámoltatást a használatára bízott eszközökkel és erőforrásokkal.

Talán, ha kicsit jobban elgondolkodnánk ezeken a tulajdonságokon, ha elismernénk a hibáinkat, akkor talán le tudnánk vetkőzni őket. Mindenesetre érdekes, hogy valóban mennyire negatívak tudunk lenni bizonyos helyzetekben. Tényleg ennyire nyomasztó lenne a magyar nép?

Forrás: nyugatiblog.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Balázsjárás, Gergelyjárás

Balázsjárás, Gergelyjárás: A naptár szerinti utolsó téli hagyományőrző ünnep. Február... Tovább

Margitsziget

Margitsziget: A Margit-sziget a Duna egyik szigete Budapest területén, Margitsziget néven a... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Magyar Magyarország Magyarság