hirdetes

Rothenburg ob der Tauberben a legbájosabb bajor város

VN

Rothenburg ob der Tauberben rendelkezik a legszebb tornyokkal, kőboltozatokkal, óratornyokkal, kocsmákkal, favázas épületekkel, bájos atmoszférával, és minden olyannal, ami egy bajor romantikus városkához kell.

Rothenburg ob der Tauberben a legbájosabb bajor város

Rothenburg ob der Tauberben történelme

Rothenburg az egyik legjobban megőrzött középkori város Németországban, amelynek eredete az 1170-es évekbe nyúlik vissza. A város falai és tornyai, valamint a szűk, kacskaringós utcái és történelmi épületei egy igazi időutazásra invitálják a turistákat. A macskaköves utcákon lépkedve tényleg olyan, mintha egy kicsit megállt volna az idő. Rothenburg számos kulturális rendezvénynek ad otthont, beleértve a híres "Meistertrunk" fesztivált, amely egy történelmi jelenetet elevenít meg, amikor a város az 1631-es évben majdnem elesett a harmincéves háborúban, de egy bátor polgármester megmentette azt egy hatalmas bortartály kiürítésével. Érdekes ugye?  Rothenburg ob der Tauber egy valódi középkori gyöngyszem, amely ideális célpontja lehet azoknak, akik szeretik a történelmet, a kultúrát és a festői tájakat. A városban töltött idő igazi időutazásnak érezhető, ahol a látogatók visszarepülhetnek a középkori Európa hangulatába.

hirdetes

Rothenburg ob der Tauberben látnivalói

A város híres a jellegzetes faházairól, a Régi Városházáról (Rathaus), és a Szent Jakab templomról (St. Jakob), amelyek kiemelkednek történelmi és építészeti jelentőségükkel. Az épületek gótikus, reneszánsz és barokk stílusban épültek. Rothenburg gazdasága jelentős részben a turizmusra épül, de a város hagyományos kézműves mesterségekre - például fafaragásra és fémöntésre - is büszke. Ennek is számos nyomára lehet bukkanni, ha ellátogatunk ide. A város falai és kapui, mint a Plönlein (egy híres T-alakú útkereszteződés) és a Kobolzell kapu is a népszerű turisztikai látnivalók közé tartoznak. A város a Tauber folyó völgyében fekszik, amely szép természeti tájakat kínál a túrázóknak és a természetjáróknak.

hirdetes

Rothenburg ob der Tauberben látnivalói: a kapuk

Hogyan juthatunk el Rothenburg ob der Tauberben városába?

Budapesttől a távolság körülbelül 850 kilométer, ami 8-10 órás autózást jelent, a pontos időtartam függ az útvonaltól és a forgalmi viszonyoktól. Az útvonal általában Ausztrián és Németországon keresztül halad, érintve Linz, Passau és Nürnberg városokat. Az út repülővel sokkal gyorsabb, Münchenből és Frankfurtból is van vonatcsatlakozás, az út mindkét városból 3 óra. Ha nem szeretnél sem autóval, sem repülővel utazni, akkor érdemes csoportos buszos utazáson részt venni, a környékbeli buszos kirándulások sokszor érintik ezt a gyönyörű bajor városkát. 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Karcagi birkapörkölt

Karcagi birkapörkölt: Nemzeti értékünknek számít. Karcag a nagy magyar Alföld szívében... Tovább

Vereckei hágó

Vereckei hágó: A Vereckei-hágó az Északkeleti-Kárpátok egyik legfontosabb hágója.... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Kirándulás Külföld Szórakozás Történelem Utazás
X
Kövess minket facebookon!