hirdetes

Magyarországon nyitja meg kapuit a világ első 7 tengeri csillagos vízi élményparkja!

ZH

2023 nyár elejére tervezik megnyitni a győri RQ Vízi Élményparkot és Gyógyfürdőt, ami a világ hét csillagos vízi élményparkja lesz összesen 21 medencével. Ez lesz az idei év legjelentősebb fürdős újdonsága!

RQ vízi park

Nyáron nyit a Győri RQ – A világ első 7 csillagos vízi élményparkja


Az idei év legnagyobb fürdős szenzációjának számít a győri fürdőkomplexum átadása, azaz a világon is egyedülálló hát csillaggal rendelkező győri RQ Vízi Élménypark és Gyógyfürdő megnyitása. A fürdőkomplexum megvalósítására, amelyben összesen 21 medence kap majd helyet, 23 millió forintos beruházásnak tekinthetjük, amihez idehaza még csak hasonló volumenű fürdőfejlesztés sem volt sosem. 


RQ Vízi Élménypark és Gyógyfürdő Győr


A nyitást a nyári tanítási szünet kezdetére, június 17-re tervezik, amelyet úgy tűnik meg is valósítanak és addigra végeznek minden munkálattal. Nem régiben helyére került a szifoncsúszda kiömlője és nyomó karja is, amitól valódi szódás szifonnak néz ki az új győri vízi élménypark emblematikus eleme. A rémhírekkel ellentétben tényleg megnyit majd a park a tervezett időpontra, amit Kovacsics Imre, a Rába Quelle ügyvezetője be is jelentett a napokban. Ugyan a jegyárakról még nem tudtak bővebb információt elárulni, az biztos, hogy aki elsőként szeretni kipróbálni Magyarország és egyben a világ első hét tengeri csillagos vízi élményparkját, annak 2023. június 17-én 9:00-ra már a kapukban kell várnia a beengedést.

hirdetesSzámos kuriózumot ígérnek a park építtetői, például az emblematikus szódásszifon-csúszda mellett lesznek panorámamedencék is, hogy teljes mértékben ki lehessen használni a terület adottságait, és a vízből is csodálni lehessen a mesés kilátást Győr gyönyörű belvárosára. 

Az első hát tengeri csillagos kifejezést valójában Kovacsics Imre találta ki, aki azt is elmondta, hogy ennek mi a mögöttes tartalma:


„Minden szálloda, étterem a létesítéskor kap egy besorolást, ami azonban az idő folyamán rendre megkopik. A „tengeri csillagnál” ez nem lehetséges, ezt az új minősítést minden évben felül fogjuk vizsgálni. Meg kell felelni a kritériumoknak mind építészetileg, mind pedig a tisztaság, a vendégfogadás, a gasztronómia, a gyógyászat területén” – nyilatkozta a gyorplusz.hu-nak.

hirdetes


A tengeri csillagok ötlete akkor fogalmazódott meg benne, amikor a dubaji világkiállításon a világ első, hét csillagos szállodája, a Burdzs al-Arab melett állt. Szeretett volna egy játékosabb megközelítésű kritériumrendszert megvalósítani a  vízi élményparkja számára, amelynek minősítése kétségkívül még világszinten is megfelel. 

Az RQ Vízi Élménypark és Gyógyfürdő lesz az első olyan fürdő, amely egy egységes koncepcióra épül majd, azaz a tengeri csillagokra. Már a bejáraton való áthaladás is elképesztő élményben részesít, hiszen egy tengervízzel megtöltött akváriumot látunk majd, amelyben az élő tengeri csillagok fogadnak majd bennünket, de az ételek fantázia neve, a koordinációs táblák és az egész image erre épül majd.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Balassi Bálint

Balassi Bálint: költő, író, a magyarországi reneszánsz második korszakának nagy alakja. A... Tovább

Kendermagos magyar tyúk

Kendermagos magyar tyúk: Tenyésztése az 1890-es évek elején kezdődött Szolnokon, próba... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Európa Hírek Kirándulás Magyarország Programajánló Szórakozás Utazás
X
Kövess minket facebookon!