hirdetes

Ezzel a 4 trükkel a téli hónapokban is gyorsan száradnak majd a ruháid!

ZH

Te is utálsz a téli hónapokat alatt ruhákat mosni és teregetni, mert tudod, hogy több napig is eltarthat, amíg elpakolhatod a ruhákat a szárítóról? Télen számos nehézséggel járhat a ruhák szárítása, főleg egy kisebb lakásban. Most azonban mutatunk 4 trükköt, amikkel sokkal gyorsabban száradnak majd a kiteregetett ruháid és gyorsan leszedheted őket a szárítóról!

ruhaszárítás télen

Ezzel a 4 trükkel gyorsabban száradnak meg a ruhák télen!

A hidegebb téli hónapok alatt a mosás kész rémálom, ugyanis a ruhák szárítása rengeteg nehézséget okozhat, főleg, hogyha a lakásunk sem túl nagy és nem rendelkezünk külön mosókonyhával. A teregetők és a szárítók rengeteg helyet foglalnak, és télen sokszor nem csak egy napig, de több napig kell őket kerülgetnünk mire megszáradnak rajta a ruháink. 

Sajnos, akinek nincs szárítógépe, mindig meg kell ezzel a problémával küzdenie, de ezekkel az áram árakkal lehet, hogy most nem is szívesen kapcsolnánk be. Azonban viszont van néhány trükk, amivel a szárítógép nélkül is meggyorsíthatjuk a ruhák száradását a téli hónapokban, és most nem csak a centrifuga magasabbra állítására gondolunk! Nézd meg tippjeinket, amiknek köszönhetően nem kell napokat várnod, hogy leszedd a ruhákat a szárítóról!

1.    Itassuk ki a nedvességet!

Az extra gyors száradás érdekében érdemes a ruhadarabokat egy törölközőre helyezni, majd belecsavarni őket, ami segít kiszívni a nedvességet az adott ruhából, ha közben jól megnyomkodod, ugyanis a törölköző magába szívja a nedvesség nagy részét. Ha ezzel meg vagy, ezután terítsd ki őket a szárítóra, a már megszokott módon.

hirdetes

2.    A teregetés módja

A gyorsabb száradás érdekében az sem mindig mindegy hogyan teregetünk. A legtöbben szeretnénk minél hamarabb letudni a teregetéssel járó macerát, de sokszor fordul az is elő, hogy túl sok ruhát mostunk ki, így összezsúfoljuk a ruhákat a teregetőn, mert máskülönben nem férnének el. Azonban, ha a gyorsabb száradás a célunk, akkor ügyelnünk kell rá, hogy szellősebben, helyet hagyva a ruhadarabok között teregessünk. Jó példa lehet erre, ha minden második huzalra helyezel csak ruhát, vagy cikk-cakkban teregeted őket ki, hogy több hely maradjon köztük, és ne érjenek össze.

Teregetés közben arra is érdemes figyelni, hogy a ruhákon ne legyenek gyűrődések és ne legyenek összehajtva, mert ezek is lassítják a száradást. Egy farmert például úgy a leghatékonyabb szárítani, ha nem a közepénél meghajtva, hanem a derekánál felcsipeszelve lógatjuk.

Külön akasztót is vásárolhatunk a fehérneműk számára, ebből van olyan fajta is, amit a radiátorra lehet akasztani, így biztosan pár óra alatt megszáradnak és még meleg is lesz, amitől sokkal jobb érzés lesz majd felhúzni őket.

hirdetes

Az ingeket és a pulóvereket pedig érdemes vállfával együtt szárítani, mert így kevesebb gyűrődés keletkezik rajtuk és gyorsabban száradnak, és még a vasalást is megkönnyítjük ezzel.

3.    A szárító helye

A fal mellé helyezett szárítón a ruhák sokkal lassabban száradanak, mivel ott nem kering úgy a levegő, ezért igyekezz olyan helyre kitenni a szárítót, ahová nem szorul be a pára. Akár elhelyezhetjük a meleg radiátor mellé is a szárítót, de figyelj, hogy azért egy 10 centi távolság legyen a fűtőtest és a ruhák között. Szellőztetés közben segíthet a ruhák száradásán, hogyha a huzatba helyezed a szárítót.

4.    Lepedő sátor trükk

Egyre népszerűbb az a videó a TikTok-on, amiben egy lepedő segítségével sátrat készítenek a ruhaszárítófelé, úgy hogy az állványt a radiátor mellé helyezik, a lepedő csücskeit betűrik a radiátor mögé és alá, így a ruhák gyorsabban száradnak és még az illatukat is jobban megőrzik.

Ha ezt nem bírod elképzelni, a videót is mutatjuk róla:


 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Siklósi vár

Siklósi vár: A Villányi-hegység déli lábainál, egy kisebb magaslaton láthatóak Siklós... Tovább

Tihanyi Apátság

Tihanyi Apátság: A Balatonra látogató turisták egyik kedvenc, gyakran felkeresett helyszíne. A... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek