hirdetes

Házi praktikák ruhaszárításra

Sz. F., Szeder

Ezek a remek trükkök főleg télen fognak sokat segíteni, mivel ilyenkor csak a lakásban tudjuk szárítani a ruhákat, ami pedig, mint tudjuk, eléggé egészségtelen! Nagyanyáinknak nagyon sok praktikájuk volt szerencsére, így a téli ruhaszárítást is megoldották! 

Így szárítsd a ruháidat szárító nélkül

Ruhaszárítás pillanatok alatt

Előfordul, hogy a kimosott ruhákat nagyon gyorsan meg kell szárítanunk, mert fel szeretnénk venni, de szárítógép nem áll rendelkezésünkre. Én nem is vagyok a szárítógép híve, mivel csak télen használnám, akkor sem mindig, amikor pedig kipróbáltam, több kárt okozott, mint hasznot! 

Amikor beköszönt a hideg idő, több napot is igénybe vehet a ruha szárítása, de nem akkor, ha alkalmazzuk nagyanyáink trükkjeit! Drága jó nagyim minden mosás után használta ezt a praktikát, és sokkal gyorsabban meg is száradt még a legvastagabb ruhadarab is. 

hirdetes

A trükkhöz nincs semmi másra szükségünk, csak egy fagyasztórészes hűtőszekrényre, ami azért szerintem minden háztartásban megtalálható. Így száríthatjátok meg a ruhákat pillanatokon belül!

A gyors ruhaszárítás titka

Egyszerűen tegyük a nedves ruhát egy nejlonba, és tegyük be a fagyasztóba. Ezt a módszert fagyasztva szárításnak hívják. Amikor kivesszük a ruhát a fagyasztóból, látni fogjuk, hogy sokkal szárazabb, mint, amikor betettük.

A hideg levegő nagyon alacsony páratartalmú, és azért működik a trükk. A régi háziasszonyok igazán környezet barátak voltak, bár nem tudatosan, de sokkal kevesebb energiát pazaroltak el, mint mi, akik mosó-, és szárítógépet, sőt még vasalót is használunk ahhoz, hogy szépen fel tudjunk öltözni. A fagyasztás során a nedvesség szublimálódik, vagyis a vízből gáz halmazállapot lesz, és nem pedig víz.

hirdetes

Miután kivettük a fagyasztóból a ruhát, már csak gyorsan ki kell vasalni. Nagyon praktikus ez a trükk, mindenkinek csak ajánlani tudjuk! Ezért teregették ki régen nagyanyáink télen is a ruhát. Szerintük ugyanis ha kifagy, sokkal hamarabb meg is szárad.

Forrás

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Kettős népszavazás

Kettős népszavazás: 2004. december 5-én került sor arra az ügydöntő népszavazásra,... Tovább

Nemzeti Múzeum

Nemzeti Múzeum: Budapest egyik legnagyobb múzeuma a Magyar Nemzeti Múzeum országos múzeum, mely... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek