Egy ősi magyar finomság, amit ma már kevesen ismernek – RECEPT!

Egy ősi magyar finomság, amit ma már kevesen ismernek – RECEPT!

Sz.F.
hirdetes

Manapság már szinte senki nem ismeri ezt a magyar finomságot, pedig régen mindenki szerette, az összes háznál készítették, legfőképpen húsvét idején. Ismerkedjünk meg vele közelebbről, és mutatok egy szuper receptet is az elkészítéséhez!

Egy ősi magyar finomság, amit ma már kevesen ismernek – RECEPT!

 

Ahogy változik a világ, úgy változnak meg gasztronómiai szokásaink is, amik régen mindenhol megtalálhatók voltak, mára feledésbe merültek.

 

Nincs ez másképpen az úgynevezett sárga túróval sem - régen mindenki szerette ezt az ételt, ma már viszont nem is ismerik az emberek.

 

Ezt az ősi magyar készítményt mindenképpen divatba kellene hozni újra! Jó hír, hogy Magyarországon belül a Hajdúságban és Szabolcsban tudják, hogy mi is ez az étel, rossz viszont, hogy az ország többi részén viszont nem.

hirdetes

 

Ahol jobban őrzik hagyományainkat, ott folyamatosan készítik ezt az ételt, leginkább Kárpátalján, és Erdélyben.

 

A következő oldalon megmutatjuk nektek, hogyan készíthetitek el ti is a sárga túrót, érdemes megkóstolnotok, én régen ettem ennyire finom ételt, húsvétkor pedig mindenki imádni fogja! Lapozz egyet, megéri! 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Érdekességek Ételek Gasztronómia Magyar

Szótár

Rendezvényhelyszín Balaton

Rendezvényhelyszín a Balatonon? Nem egyszerű a kérdés, hiszen a megfelelő helyszín... Tovább

Főzés

A főzés egy olyan konyhatechnológiai hőközlési művelet, melynek során az... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb magyarországi hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.