hirdetes

3 savanyú káposztás étel nagymamám konyhájából

TK, ZH
Rakott savanyú káposzta

Hámozzuk meg a burgonyákat, majd reszeljük őket egy tálba, vágjuk finomra a káposztát. Adjuk a krumplihoz hozzá a tojásokat, a lisztet, illetve a káposztát. Ízesítsük a borssal majd dolgozzuk őket össze. 


Eközben keverjük a tejföl a zúzott fokhagymához és a már finomra vágott snidlinghez.


Süssük ropogósra a felszeletelt szalonnát, ahogy elkészült tartsuk melegen. Az ebből megmaradt zsiradékot forrósítsuk fel az olajjal. Ebbe kanalazzuk bele az elkészített masszánkat, s kissé lelapítva süssük őket aranybarnára. Szedjük őket papírtörlőre.


Forrón tálaljuk a fokhagymás krémmel, illetve a szalonnával. 

Savanyú káposztás leves kolbásszal - egyszerűen


Hozzávalók (4 adag)

hirdetes


-    40 dkg savanyú káposzta
-    6 dkg füstölt szalonna
-    25 dkg füstölt hús
-    10 dkg főzőkolbász
-    2 gerezd fokhagyma
-    1 db vöröshagyma
-    2 db babérlevél
-    1 teáskanál kömény
-    5 dkg sertészsír
-    4 dkg liszt
-    1 teáskanál őrölt fűszerpaprika


Először csepegtessük le a savanyú káposztát, majd daraboljuk fel. Vágjuk apróra közben a hagymákat, a füstölt szalonnát, majd utóbbit süssük üvegesre. Pirítsuk meg zsíron a hagymákat.


hirdetes
Tegyük a hagymás alapra a káposztát és a füstölt húst, majd fűszerezzük babérlevéllel, illetve köménnyel. Engedjük fel nagyjából 1 liter vízzel, s főzzük 1 – 1,5 órán keresztül. Az utolsó 10 percben adjuk hozzá a kolbászt is. 


Közben készítsük el rántásunkat a leveshez; olvasszuk meg a sertészsírt, keverjük hozzá a lisztet, és az őrölt fűszerpaprikat. 


Amikor a kolbász és a hús megpuhult, vegyük ki őket a levesből, s keverjük bele a rántást. Ezután egy negyedórányi főzés elég lesz neki. Vágjuk kis darabokra a húst és a kolbászt, majd tegyük vissza azokat a levesbe.


Tálaljuk tejföllel.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Csíkszereda

Csíkszereda város Hargita megyében, Erdély egyik legnagyobb települése. . Régen  ez... Tovább

A magyarság származástudata

A magyarság származástudata: A sumér, szkíta és a hun származástudatunkat a Csodaszarvas... Tovább

Tovább a lexikonra
Ételek Gasztronómia Magyar
X
Kövess minket facebookon!