hirdetes

8 dolog, amit a sikeres emberek máshogy csinálnak

Nóra Izabella

Te is szeretnél sikeres lenni és megvalósítani álmaidat? Akkor nézd meg ezeket az apró hétköznapi szokásokat, amelyeket a sikeres emberek bele iktattak mindennapjaikba. Nem kell nagy dolgokra gondolni, még olyan dolgok ezek, mellyekkel elérték céljukat nem csak a munkában, hanem a magánéletükben is.

férfi pénzt és egy laptopot tart a kezében

1.    A sikeres emberek függetlenek

A befutott emberek maguk határozzák meg eredményességüket. Nem hagyják magukat más emberek által befolyásolni és saját skálájukon mérik sikereiket.

Csak olyantól fogadnak el tanácsot, akikben megbíznak és ott tartanak, ahova egyszer ők is el szeretnének jutni. Figyelembe veszik és meghallgatnak másokat de saját gondolkozásukra hivatkozva hozzák meg a végső döntést.

Életüket és karrierjüket olyan irányba kormányozzák és olyan célokhoz igazítják, amelyek fontosak számukra. Nem a fizikai vagy az anyagi függetlenségre gondolok, persze az is fontos, hanem gondolkodásbeli függetlenségre. Amikor már annyi tudást csipegettek össze mindenhonnan, hogy ki tudják reálisan szűrni, mi számukra a rossz, a jó vagy a legjobb!

2.    Kilépnek komfortzónájukból a siker érdekében

Aki győzelmet akar, annak bizony valamit kockáztatnia kell! Szóval, gyerünk mozdulj ki a komfortzónádból! Mert aki mindig csak ugyanazt csinálja, az nem fog tovább fejlődni.

A sikeres emberek nem hagyják, hogy félelmeik vezéreljék őket. Mernek új dolgokat kipróbálni. Nem ijednek meg a nagyobb feladatoktól, hanem elismerik, hogy ez tényleg nem könnyű, de nekivágnak és tudják, hogy semmi sem lehetetlen! EZT a fajta gondolkodásmenetet alakítják szokássá, így minden nehézségre így fognak reagálni.

hirdetes

Ezt pedig mások is észreveszik, ami növeli az önbizalmat és motiválja nem csak magukat, hanem másokat is!

3.    A sikeresek nem félnek a kudarctól

Csak az tud tovább fejlődni, aki mer! Akik elértek valamit, azok bizony tudják, hogy a kudarc csak építeni tudja őket.

A sikeres emberek nem félnek a bukástól, sőt, kihasználják a lehetőséget és tanulnak belőle. Tudják, hogy van választásuk, vagy hagyják magukat befolyásolni a bukás által és elkeseredve a padlón maradnak vagy felálnak, ki elemzik a szituációt, hogy következő alkalommal jobban csinálják.

Nem személyes gyengeségnek könyvelik el a kudarcot, nem nyafognak, hanem felelősséget vállalnak tetteikért és így hibáikért is. Az igazán sikeresek nem egyszer esnek el, de nem is kétszer. Csak annyi választja el őket másoktól, hogy akárhányszor elesnek, újra felálnak és haladnak előre.

hirdetes

4.    A sikeresek elkerülik a „toxikus” embereket

Egy mondás szerint, annak az 5 embernek vagyunk az átlaga, akikkel a legtöbb időnket töltjük.

Ez nem szó szerint igaz, mivel nem kell körül venned magad milliárdosokkal ahhoz, hogy sikeres legyél. Kutatók arra jutottak, hogy maguk az aktív, motivált emberek, barátok húznak fel téged. Olyan embereket kell találnod, akik a saját területükön kiemelkedőek, rettenetesen aktívak.

Egy munkahelyen nyilván nem tudod megválogatni munkatársaidat, viszont azt, hogy kivel töltöd a szabadidődet már igen. Aki a szabadidejét olyan emberekkel tölti, akik csak lehúzzák, elveszik az energiáját, az ne csodálkozzon, hogy semmire nem jut ideje, folyamatosan úgy érzi, időhiányban szenved és állandóan fáradt.

Ezzel ellentétben, aki olyan emberekkel van, akik pozitívan látják a világot, inspirálnak és nyitottak új tapasztalatok szerzésére, az ezekből a kapcsolatokból fog erőt meríteni új célok, ötletek megvalósításához. 

A cikknek még nincs vége!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Ruha rendelés

A ruha rendelés manapság egyre népszerűbb, hiszen ez egy kényelmes megoldás, amivel rengeteg... Tovább

Kodály-módszer

Kodály-módszer: Kodály Zoltán az egyik leghíresebb magyar zeneszerzőnek számít, aki a magyar... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Magyar
X
Kövess minket facebookon!