hirdetes

Soha nem látott tárgyakat mutatnak be: Újabb nagyszabású Sissi-kiállítás nyílik

VN
Sissi-kiállítás az Almásy-kastélyban

Interaktív elemek is lesznek a Sissi-kiállításon

Az utazásokkal kapcsolatban elmondta, a császári és királyi pár sokat utazott, külön utazóbútoraik voltak, a célállomásokon direkt a számukra készített eszközökkel látták őket vendégül, ebből több eredeti tárgyat be tudnak mutatni. Kölcsönadják Sissi lovaglóruháját, amellyel azt is be tudják mutatni, hogyan lovagolhattak a korban a nők. Fábián Tamás az MTI-nek elmondta, készíttetnek egy dámanyerget, amelyet a látogatók ki is próbálhatnak majd.
   

Mi köze van Sissinek Gyulához?

hirdetes

Kovács József, Békés felelevenítette, hogy 165 éve, 1857. május 25-én érkezett Békés megyébe és töltötte az éjszakát az akkor Wenckheim tulajdonban lévő gyulai kastélyban a császári pár. Utazásukat árnyként lebegte be, hogy nagyobbik lányuk életét veszítette Magyarországon.

hirdetes
   

Izgalmas programok kísérik a Sissi-kiállítást

A politikus elmondta, pünkösd vasárnap a kastély előtt ingyenes előadást tart a Nemzeti Lovas Színház, a Sissi lóháton című előadáson ismert operettekből és musicalekből adnak elő részleteket több nyelven. Fábián Tamás hozzátette, kísérőrendezvényt a Stefánia-szárnyban is terveznek tartani, egy Sissi-korabeli menüsorból összeállított vacsorára várják majd az érdeklődőket. Görgényi Ernő polgármester arról szólt, hogy a felújított műemléki épületet újra és újra meg kell tölteni élettel, ilyen "példaértékű" kiállításokkal vissza lehet csalogatni azokat is, akik már látták az állandó kiállítást.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

A jurta

A jurta: Magyar testvérnépek egyik hagyományos lakóépülete a jurta. Szerte a Kárpát-medence... Tovább

Bejgli

Bejgli: az egyik legklasszikusabb magyar édességfajta. A bejgli magyar nevén mákos vagy diós... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Kirándulás Magyar történelem Magyarország Magyarság Programajánló Szórakozás Történelem
X
Kövess minket facebookon!