5 dolog, amit SOHA ne csinálj, ha Budapestre jössz- külföldiek szerint

5 dolog, amit SOHA ne csinálj, ha Budapestre jössz- külföldiek szerint

VN
5 dolog, amit SOHA ne csinálj Budapesten

#3. Borravaló

Magyarországon, alap a borravaló, éppen ezért a videó szerkesztője kitér arra, hogy ne felejts el borravalót adni, ha Budapesten vagy. Elmondása szerint ez azért volt számára kicsit szokatlan, mert olyan kultúrából érkezett, ahol a borravaló nem szokás, sőt egyenesen sértőnek számít az effajta jutalmazás. Budapesten és Magyarországon általában 10-15%-os borravaló szokásos. Egy másik tipp az volt, amit mi szintén zsigerből tudunk, hogy nem szabad köszönömöt mondani fizetéskor, ha várunk még visszajárót, ugyanis a pincéreknek a köszönöm egyet jelent azzal, hogy végeztünk is! Szóval, ha visszajárót szeretnénk, akkor nem szabad megköszönni!

#4. Sose utasítsd vissza a pálinkát!

Ez a kedvencünk! Ha valaki pálinkával kínál, arra lehet nemet mondani? te is tudod, hogy nem! A vlogger elmondja, hogy a pálinka a magyarok méltán híres, speciális, és hát legyünk őszinték, egyik kedvenc itala. És mi azt is jól tudjuk, hogy a pálinka kis mennyiségben gyógyszer, nagy mennyiségben orvosság! Ezért hát, ha bárki, bármikor pálinkával kíván vétek rá nemet mondani! Legyen hajnali kettő óra, te már megittál 8 sört, de ha egy magyar pálinkával kínál, el kell, hogy fogadd, már csak azért is, mert a magyarok a barátaikkal isznak pálinkát, nem valami udvarias visszautasítani ezt a gesztust!

#5. Budapest nem Bukarest!

Elsősör is jól kell tudni kiejteni Budapest nevét, Budapest Budapest, nem pedig „Budapeszt! A kiejtésre is figyelni kell! De, ami még ennél is fontosabb, hogy Budapest, nem Bukarest. Igen rossz néven tudjuk venni, ha a csodás fővárosunkat összekeverik Romániáéval. Ezt a vétket tényleg soha, de soha nem érdemes elkövetni!
 

És íme a videó is:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában

Szótár

Mátra

Mátra: Országunk első számú hegye. A Mátra az Északi-középhegység egyik, vulkanikus... Tovább

Baranya megye

Baranya megye országunk déli, dél-nyugati csücskében található. Délről Horvátország... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Kirándulás Magyar Magyar történelem Magyarország Magyarság Programajánló Szórakozás Utazás
X
Kövess minket facebookon!